Inpaklijst voor vakantie, gratis te printen!

inpaklijst voor vakantie

Heb jij ook altijd het gevoel dat je iets vergeet mee te nemen op vakantie? Wanneer je voor meerdere personen (kinderen) moet inpakken, valt het niet altijd mee om alles op een rijtje te hebben. Een uitgebreide inpaklijst voor vakantie is dan ook wel erg handig!

Hoeveel kleding moet je mee op vakantie? Wat heb je nodig in een vliegtuig? Wat zijn de beste spelletjes voor onderweg om de kinderen te vermaken? Bij het inpakken voor een vakantie met je gezin komt zoveel kijken!

Wij hebben geprobeerd om het je wat makkelijker te maken! We hebben namelijk een inpaklijst gemaakt, voor een vliegvakantie en een autovakantie met de kinderen. Met deze inpaklijsten voor je gezin, zul je hopelijk niet meer het gevoel hebben iets te vergeten.

Inpaklijst voor een vliegvakantie

Voor een vliegvakantie zijn reisdocumenten heel belangrijk! Denk aan paspoorten of identiteitsbewijzen! Maar natuurlijk ook je vliegtickets, hoewel deze tegenwoordig als e-tickets op je telefoon staan. Telefoon niet vergeten dus! Denk ook aan je reisverzekering en medische informatie wanneer dat nodig is.

Handbagage

Al deze reisdocumenten doe je bij je handbagage. Daarnaast is het handig wanneer je gaat vliegen met je gezin om snacks voor in het vliegtuig bij je te hebben. Drinken kun je niet meenemen, maar wel een lege fles die je na de douane kunt vullen. Denk ook aan kauwgom of zuigtabletten om de oren van de kinderen tijdens het stijgen en dalen helpen te klaren. Verder staan alle handige dingen om mee te nemen als handbagage op de inpaklijst.

Ruimbagage

Wanneer je een koffer incheckt als ruimbagage, dan kun je daar onder ander de vloeistoffen boven de 100 ml in doen. Denk aan shampoo, zonnebrandcreme, anti-insectenspul, dat soort flessen. Daarnaast natuurlijk voldoende kleding, schoenen, slippers, pyjama’s. Ook al deze items vind je op de inpaklijkst voor een vliegvakantie die je gratis kunt printen.

inpaklijst voor vakantie gezin

Inpaklijst voor een autovakantie

De inpaklijst voor een autovakantie is wat uitgebreider, simpelweg omdat je gewoon meer mee kunt nemen in de auto. Voor gezinnen is op vakantie gaan met een auto dan ook een stuk makkelijker. Je hebt auto-gerelateerde items nodig. Denk aan je rijbewijs, autoladers en dat soort dingen. Alle auto-gerelateerde dingen, reisbenodigdheden en persoonlijke items vind je op de inpaklijst voor een autovakantie.

Reisspelletjes

Een vakantie met de auto duurt vaak een stuk langer, het is daarom wel zo handig om te denken aan vermaak voor de kinderen. Zo kun je hier leuke spelletjes voor onderweg downloaden en printen. Maar ook kussentjes, knuffels en dekentjes om de autorit zo comfortabel mogelijk te maken zijn goed om aan te denken! Ook deze dingen zijn allemaal terug te vinden op de inpaklijst voor een autovakantie, die je hier ook gratis kunt printen.

inpaklijst vakantie gezin

Inpaklijst voor vakantie printen

Deze inpaklijsten voor gezinnen zijn hier te downloaden. Je kunt ze zelf uitprinten en eventueel nog aanvullen met persoonlijke items om mee te nemen op vakantie.

Inpaklijst voor een vliegvakantie kun je hier downloaden

Inpaklijst voor een autovakantie kun je hier downloaden

Tip! Download ook het vakantiedagboek voor je kind. Want wanneer je eenmaal op vakantie bent, is het heel leuk om (samen met je kind) een dagboekje bij te houden over alle avonturen die jullie tijdens de vakantie beleven. Wanneer je kind de herinneringen namelijk meteen opschrijft, zullen ze ook beter blijven hangen. En zo’n vakantiedagboek is natuurlijk superleuk om aan het einde van de vakantie of later nog eens terug te lezen!

Previous ArticleNext Article