Onze ervaringen bij Hotel Post Alpina in de Dolomieten

vakantie italie

In de eerste week van de zomervakantie gingen mijn dochter en ik naar Zuid-Tirol. Naar de Dolomieten om precies te zijn. En de Dolomieten in Zuid-Tirol is een uitstekend wintersport gebied. Maar wij hebben de Dolomieten van Zuid-Tirol in de zomer mogen ervaren. En de Dolomieten in de zomer is verrassend leuk kan ik je vertellen. Mijn dochter en ik hebben het zo leuk gehad dat ik dit gebied op ons lijstje heb gezet om nog eens met het hele gezin te bezoeken. Want de prachtige bergen, schitterende meren en het fijne Hotel Post Alpina zijn echt van die dingen om met het hele gezin te ervaren. 

chalet Hotel Post Alpina

Post Alpina met de Familie Mountain Chalets

We verbleven deze dagen in de Dolomieten in het Hotel Post Alpina. Ik deelde daar met mijn dochter een zogeheten Family Mountain Chalet. Een chalet waar je zelfs met een gezin van vier personen in verblijven kunt, als je de woonkamer omtovert tot slaapkamer. Met z’n tweetjes was dit chalet dus één en al luxe. De kneuterig ingerichte woonkamer, inclusief kacheltje, straalt precies uit wat ik bij Zuid-Tirol verwacht. Gezellig is het zeker en in gedachte zie ik mijn hele gezinnetje een potje kwartet spelen aan de ronde beukenhouten tafel. Het keukentje biedt de mogelijkheid om zelf je eten in elkaar te flansen. Wat voor ons overigens niet nodig is, want we verblijven met vol pension in het Hotel Post Alpina.

Wanneer ik naar een hotel ga, hoop ik stiekem altijd op een bad. Iets wat thuis ontbreekt in de badkamer. Mijn kinderen hebben deze stille hoop van mij overgenomen, want ook zij wensen altijd een lekker bad bij de hotelkamer. We hebben geluk, want in de badkamer van onze Familie Mountain chalet zit een heerlijk bad! Uiteraard maken we hier gretig gebruik van, hoewel mijn dochter ook maar al te graag het zwembad in duikt. Dat zwembad bevindt zich nog geen 10 stappen vanaf ons chalet!

zwembad kind Hotel Post Alpina

view Hotel Post Alpina

Idyllisch plekje Zuid-Tirol

Hotel Post Alpina heeft zijn locatie met een prachtig decor weten neer te zetten. Want wanneer ik langs de rand van het zwembad naar het uitzicht achter de chalets staar, kan ik niet anders dan concluderen dat het hier echt idyllisch is. De bergen zijn zo groen, dat ik haast niet geloven kan dat het zomer is. Maar ik voel toch echt de zonnestralen mijn blote benen verwarmen. En ik zie mijn lieve meisje plezier maken in het buiten zwembad. Het zwembad van Hotel Post Alpina is perfect voor de kleintjes! En ook voor een moeder die van een beetje overzicht houdt. Het zwembad is niet groot. Het heeft een buiten- en een binnengedeelte. Om van binnen naar buiten te komen, of andersom, ga je door automatische schuifdeuren. Het gehannes met flappen die in je gezicht kletteren is hiermee verleden tijd. Binnen is er ook nog een gedeelte voor de echt hele kleintjes. Een babybad, aldus mijn dochter, ook al speelt ze er zelf maar al te graag in.

zwembad Hotel Post Alpina

babybad Hotel Post Alpina

Vermaak voor de kinderen bij Hotel Post Alpina

Maar het zwembad is niet het enige vermaak wat Hotel Post Alpina biedt. Er is ook een miniclub aanwezig met een dagprogramma voor de kinderen. Wanneer mijn kinderen met z’n drieën zijn, hebben ze dit soort vermaak eigenlijk nooit nodig. Daarom is het verrassend leuk om te zien hoe mijn jongste dochter nu helemaal opgaat in de miniclub.

Het programma van de miniclub van Hotel Post Alpina is onderverdeeld in twee leeftijdscategorieën. Voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar en kinderen vanaf 7 jaar. De activiteiten van de miniclub zijn nogal variërend en gaan van het knutselen van een dromenvanger tot een bezoekje aan de dieren van het hotel, zoals de geiten, koeien en ezels. Op dinsdagmiddag staat er een hoogtepunt activiteit op het programma. En hoewel mijn dochter zes jaar is, mag zij samen met mij wel deelnemen aan deze activiteit, welke ‘nature detective camp’ genoemd wordt. De beschrijving doet me denken aan een middagje scouting. Twee begeleiders gaan met een groep kinderen het bos in om de kinderen te leren hoe ze de natuur kunnen gebruiken als hulpbron. Door omstandigheden sluiten we wat later bij de groep aan. De kinderen zijn net bezig met het maken van een pijl en boog. Dit doen ze met takken die ze in het bos gevonden hebben. En waar ik obstakels zie, zoals de leiding die de taal van mijn kind niet spreekt, ziet mijn dochter het probleem niet. Mijn zesjarige lijkt het reuze interessant te vinden en doet gewoon met de groep mee. Met handen en voeten komen ze een heel eind en langzaam zonder ik me af, om van een afstandje te genieten van mijn enthousiaste dochter.

nature camp Hotel Post Alpina

boogschieten Hotel Post Alpina

Bij het ‘nature detective camp’, hoort ook een kampvuur. Dit wordt niet gedaan in het bos, maar bij het hotel. En terwijl mijn maag wel een beetje begint te knorren, is mijn dochter echt nog niet van plan om af te haken. Er zit voor mij niets anders op dan af te wachten tot mijn dochter er klaar mee is. Maar dat doe ik dan wel in het zonnetje onder het genot van een fijn flesje wijn.

kampvuur Hotel Post Alpina

wijn Hotel Post Alpina

Eten bij Hotel Post Alpina

Het eten bij Hotel Post Alpina (ontbijt en diner) is fantastisch. Nu weet ik niet of je veel aan ons oordeel hebt. Ik ben namelijk een alleseter. En als mijn dochter de kans krijgt om inspraak te hebben voor het avondeten, roept ze volmondig en consequent ‘pasta’. Je snapt, we hebben heerlijk gegeten in de Italiaanse Dolemieten. Het was dan ook echt wel even afkicken voor mijn dochter, na vier dagen achtereen pasta te hebben gegeten. Nadeel van een volpension verblijf is wel dat je bij het ontbijt al moet beslissen wat je diezelfde avond gaat eten.

Hotel Post Alpina sfeer

Conclusie van deze review

Laat ik voorop stellen dat ik Hotel Post Alpina een fantastisch leuk hotel op een prachtige lokatie vind. Dit hotel biedt voor gezinnen met kinderen heel veel mogelijkheden en zorgt ongetwijfeld voor een superleuke vakantie. Voor vier nachten in een Family Mountain Chalet tik je wel ruim €1000 af. Of je dit ervoor over hebt is natuurlijk geheel persoonlijk. Maar dit gebied in Zuid-Tirol kan ik je absoluut aanraden. En zoals ik al zei, de Dolomieten gaat bij ons op het lijstje om met de hele familie te bezoeken.

Previous ArticleNext Article