Astrid Lindgrens Wereld, daar waar je Pippi Langkous kunt bezoeken

Astrid Lindgrens Wereld

Wil je weten waar je Pippi Langkous (in het Zweeds Pippi Långstrump) kunt bezoeken? Wij hebben daar het antwoord op! Sterker nog, we zijn er geweest en we kunnen je dus alles vertellen over het park van Pippi Langkous en haar Villa Kakelbont!

Astrid Lindgrens Wereld

Astrid Lindgrens Wereld (Astrid Lindgrens Värld) is dat beroemde themapark van onder andere Pipi Langkous. Het themapark ligt in Vimmerby, Småland, Zweden. Het is geheel gewijd aan de geliefde Zweedse kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren. Het park werd geopend in 1981 en is nog steeds een magische plek voor jong en oud! Dit is namelijk het park waar de personages uit Lindgren’s beroemde boeken tot leven komen.

pippi langkous Astrid Lindgrens

Pippi langkous bezoeken

Astrid Lindgrens Wereld is dus gebaseerd op de verhalen van Astrid Lindgren. Bezoekers kunnen hier de avonturen van haar iconische personages ervaren en de magische wereld van haar verhalen te betreden. De meeste bezoekers zullen komen voor Pippi Langkous en haar Villa Kakelbont. Pippi Langkous is ongetwijfeld één van de bekendste en meest geliefde personages van Astrid Lindgren. In het park kun je Pippi en haar excentrieke huis, Villa Kakelbont, bezoeken, waar je natuurlijk ook kennis maakt met haar vrienden Tommy en Annika.

Voorstellingen en optredens

In Astrid Lindgrens Wereld worden de verhalen van Astrid Lindgren onder andere tot leven gebracht door middel van levendige en interactieve voorstellingen. Professionele acteurs spelen de bekende personages uit de verhalen van Astrid Lindgrens boeken. In het park kun je verschillende voorstellingen en optredens bezoeken die gedurende dag op verschillende locaties en tijdstippen plaatsvinden.

Pippi Langkous en Villa Kakelbont

Uiteraard is één van de hoogtepunten van het park, de voorstelling rond Pippi Langkous. Pippi woont in Villa Kakelbont, waar ze samen met haar vrienden Tommy en Annika allerlei grappige avonturen beleeft. En ondanks dat de voorstelling in Zweeds gesproken is, kun je het verhaal prima volgen. Het is gewoon een ondeugend en humoristisch optreden. Voor of na de voorstelling kunnen kinderen Pippi ontmoeten en met haar spelen.

Astrid Lindgrens Wereld pipi langkous

Emil van de Hazelhoeve

Bezoekers kunnen het kleine dorpje Lönneberga verkennen, waar ze Emil van de Hazelhoeve (Emil i Lönneberga) kunnen ontmoeten, een ondeugende jongen met een hart van goud. Er zijn leuke activiteiten geïnspireerd op de avonturen van Emil, zoals het bekende “Emil’s Smokkeltocht” (Emils smygtåg).

Ook hier is een voorstelling van in Astrid Lindgrens Wereld. Deze voorstelling draait om Emil, de ondeugende jongen die op de Hazelhoeve woont. Hij staat bekend om zijn grappen en streken, en tijdens de voorstelling kunnen kinderen lachen om zijn komische avonturen.

Karlsson van het Dak

In het park kunnen kinderen de ondeugende Karlsson van het Dak (Karlsson på taket) ontmoeten, een klein mannetje met een propeller op zijn rug dat allerlei capriolen uithaalt. Deze voorstelling draait natuurlijk om Karlsson, het grappige en ondeugende personage dat op een dak woont en allerlei streken uithaalt.

Astrid Lindgrens Wereld

Ronja de Roversdochter

Fans van “Ronja de Roversdochter” (Ronja Rövardotter) kunnen ook in Astrid Lindgrens Wereld terecht! Tijdens de voorstelling wordt je meegenomen in het avontuurlijke leven van Ronja in het Roversbos (Rövarsbyn), evenals naar de geheimzinnige Mattisburcht (Mattisborgen). Ronja, de dochter van een roverleider, maakt vriendschap met Birk, de zoon van een rivaliserende roverleider, en samen trotseren ze de uitdagingen van het bos.

Astrid Lindgrens Wereld is een superleuke bestemming voor gezinnen met kinderen! Maar ik heb gemerkt dat het is ook een plek waar volwassenen nostalgische gevoelens koesteren! Alle ouders waren minstens net zo enthousiast als de kinderen die ernaast liepen. In sommige gevallen zelfs enthousiaster.

Astrid Lindgrens Wereld

Eten en drinken in het park

Er zijn verschillende eetgelegenheden in het park te vinden. Van traditionele Zweedse gerechten tot aan Pippi’s favoriete gerechten als pannenkoeken tot chocoladetaart.

In het park kun je dus traditionele Zweedse gerechten, zoals gehaktballen met aardappelpuree, gravad lax (gemarineerde zalm), en diverse soorten haring eten. Maar her en der zijn er ook kanelbullar (kaneelbroodjes), semlor (zoete broodjes gevuld met amandelspijs en slagroom), en räkmacka (garnalensandwiches) verkrijgbaar. Naast eten kun je in het park ook verschillende drankjes krijgen, zoals koffie, thee, frisdranken en sappen. Voor volwassenen zijn er ook lokale bieren en wijnen beschikbaar die je in de restaurants kunt drinken.

In Astrid Lindgren’s Wereld zijn er ook picknickplaatsen waar je je eigen lunch of snacks kunt meenemen en kunt nuttigen.

Overnachten bij Astrid Lindgrens Wereld

Als je Astrid Lindgrens Wereld wilt bezoeken, zijn er verschillende accommodatie in de buurt van het park waar je kunt overnachten.

Astrid Lindgrens Världs Gästboende

Overnachten bij Astrid Lindgrens Wereld kan bij ‘strid Lindgrens Världs Gästboende’. Dit is een accommodatie op het terrein van Astrid Lindgren’s Wereld, wat betekent dat je letterlijk op loopafstand van het park verblijft. Het heeft verschillende huisjes en appartementen beschikbaar voor overnachtingen.

Vimmerby Stadshotell

Dit hotel ligt in het centrum van Vimmerby, op korte afstand van Astrid Lindgren’s Wereld. Het heeft comfortabele kamers, vriendelijk personeel en heeft vaak arrangementen voor gezinnen die het park willen bezoeken.

Vimmerby Camping

Als je liever dichter bij de natuur wilt verblijven, kun je kiezen voor een camping. Bij Vimmerby Camping vind je kampeerplaatsen en verschillende soorten hutten. Het ligt op een gunstige locatie, op slechts een paar minuten rijden van het themapark.

Kulla Cottage

Als je op zoek bent naar een meer rustieke en traditionele ervaring, overweeg dan een verblijf in een vakantiehuisje, zoals Kulla Cottage. Deze charmante huisjes zijn verspreid over het platteland in een vredige en ontspannen omgeving. En op een je kunt overnachten op een steenworp afstand van Astrid Lindgrens Wereld.

Astrid Lindgrens Wereld pippi langkous bezoeken

Bij het boeken van accommodatie is het raadzaam om op voorhand te reserveren, vooral tijdens de drukke vakantieperiodes. Veel van deze accommodaties hebben speciale arrangementen of kortingen voor toegangskaartjes voor Astrid Lindgren’s Wereld, dus het kan zeker de moeite waard zijn om te overnachten bij Astrid Lindgrens Wereld of in de buurt daarvan.

Ben je op zoek naar nog meer toffe plekken voor een vakantie in Zuid-Zweden? Lees dan ook eens ons verslag over het Zweedse eiland Öland en ons verblijf bij Isaberg Mountain Resort.

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.