Het Amsterdam Light Festival vanaf het water

Mijn 7-jarige dochter houdt wel van de donkere dagen zo vlak voor kerstmis. Het gaat haar dan vooral om alle lichtjes, die natuurlijk bij deze donkere dagen horen. Rijden we ’s avonds in het donker naar huis, dan zakt ze onderuit in haar stoel met haar hoofd tegen het raam en staart naar alle mooi versierde huizen die voorbij komen. Regelmatig worden wij door haar geattendeerd op een huis met een mooi verlichte sneeuwpop, engel of kerstman in de tuin. Maar ook de huizen waarvan de eigenaar zich iets te veel heeft uitgeleefd op de kerstverlichting worden benoemd met een “dat zijn wel héél erg veel lichtjes hoor”.

Amsterdam

Date met mijn dochter

Laatst mocht ik weer eens gezellig op een date met mijn dochter. Gewoon een avondje samen er tussenuit. En wat is dan leuker dan samen met haar een kijkje te nemen bij het Amsterdam Light Festival? Tijdens de donkere winterdagen biedt dit festival een podium aan getalenteerde lichtkunstenaars die Amsterdam tot een ware lichtstad omtoveren.

En wat is nu leuker dan dit festival vanuit de grachten te bezoeken? De Blue Boat Company, ons bekend van o.a. de zoetwaterpiraten kinderrondvaart, biedt nog t/m 17 januari 2016 de Amsterdam Light Festival – Water Colors Cruise. (Update: 01 december 2016 tot en met 22 januari 2017). Dat is een hele mondvol engelse woorden voor een rondvaart langs de geweldige lichtkunstwerken die op dit moment in Amsterdam te vinden zijn, waarop een gids ieder kunstwerk toelicht.

Amsterdam Light Festival en een tip

Dus op een regenachtige avond zat ik met dochterlief in de rondvaartboot. Voor haar op tafel een kleurboek met stiften, want het leek haar leuk om ondertussen te kleuren, en een flinke dot papier om af en toe het beslagen raam even schoon te vegen. Ik vroeg me nog even af of ze wel iets van de lichtjes mee zou krijgen, maar al snel kreeg ze smaak te pakken en werd het kleurboek niet meer aangeraakt. Want was het mooi, Amsterdam in het donker, het goede gezelschap van mijn lieve 7-jarige, lekker cruisen op de grachten en al die vrolijke lichtkunstwerken om ons heen!

Tip: neem wat contant geld mee, want op de boot kan een drankje niet gepind worden!

Previous ArticleNext Article