Hoe organiseer je een bruiloft met kleine kinderen?

bruiloft met kleine kinderen

Ben je een bruiloft aan het organiseren en ontdek je langzaamaan dat er best veel kindernamen op de gastenlijst staan? Lees dit artikel dan goed door, want hierin vertellen wij hoe je een bruiloft met kleine kinderen organiseert.

Voor een kind lijkt een bruiloft heel leuk. Het is de hele dag feest, ze mogen hun mooiste kleertjes aan, ze kunnen rondhangen met hun lievelingsoom, er is veel snoep, taart en heel veel gezelligheid. Maar in werkelijkheid vinden ze, of het nu je eigen kinderen zijn of niet, de huwelijksceremonie vaak lang en saai. Dus als je hebt besloten om kinderen op je bruiloft uit te nodigen, is dat zeker iets om rekening mee te houden. Je moet serieus nadenken over hoe je de kleine kinderen op je bruiloft gaat vermaken.

Eigen kinderen op de bruiloft

Nu is er natuurlijk wel een klein verschil of het je eigen kinderen zijn, of je neefjes, buurmeisjes of kinderen van je vrienden zijn. Je eigen kinderen betrek je voor de bruiloft al zoveel mogelijk bij de organisatie. Zo kun je je eigen kinderen een keer meenemen naar de bruidswinkel om je trouwjurk te passen. Je kunt van te voren samen muziek voor de grote dag uitkiezen. En zo zijn er nog heel veel taken en manieren om je eigen kinderen te betrekken bij de organisatie van je bruiloft.

bruiloft met kleine kinderen

Belangrijke taken voor kinderen

Een bruiloft met kleine kinderen betekent dus dat je je goed moet voorbereiden op de grote dag. Maar het is ook handig om op de dag zelf een goede planning te hebben, zodat je met kleine kinderen niet voor grote verrassingen komt te staan. Om kinderen te betrekken bij je bruiloft, kun je ze een belangrijke taak geven.

De meeste kinderen vinden het heerlijk om een belangrijke taak op de bruiloft te hebben en zullen het geweldig vinden om iets speciaals te mogen doen. Zorg er wel voor dat de belangrijke taak geschikt is voor hun leeftijd.

Hier wat ideeën betreft belangrijke taken voor kinderen op de bruiloft.

Bloemenmeisje of bruidsjonker

Een bloemenmeisje en een bruidsjonkertje hebben natuurlijk een hele speciale taak! Deze kinderen mogen de bloemblaadjes of confetti strooien voor de bruid naar binnen komt.

Ringdrager

De ringen zijn ook een belangrijk onderdeel van de bruiloft. Je kunt een kind de taak geven om de ringen te dragen en af te geven tijdens de huwelijksceremonie.

Gastenboek assistent

Dit is ook een leuke taak voor kinderen en een prima manier om kleine kinderen te betrekken bij het organiseren van je bruiloft. Als gastenboek assistent helpt het kind bij het invullen van het gastenboek en ze verwelkomen de gasten bij de receptie.

Assistent fotograaf

Ook dit is een mooie taak voor kinderen op een bruiloft. De assistent fotograaf, het kind dus, helpt bij het verzamelen van gasten voor groepsfoto’s.

Cadeautafel assistent

Welk kind wil deze belangrijke taak nou niet uitvoeren? De cadeautafel assistent helpt bij het in ontvangst nemen en organiseren van cadeaus op de cadeautafel. De cadeaus moeten mooi neergezet worden.

De bruiloft met kleine kinderen soepel laten verlopen

Bij het organiseren van een bruiloft met kleine kinderen, zorg je er dus voor dat alle kinderen (die dat willen) een rol of taak hebben. Maar ook al doe je er alles aan om je bruiloft met kleine kinderen soepel te laten verlopen, het blijft een bruiloft en geen toneelvoorstelling. Van kleine kinderen kun je niet verwachten dat ze op commando optreden! Zijn er heel veel kinderen aanwezig op de bruiloft? Of heb je kinderen die twijfelen over hun taak en ben je bang dat de de kleintjes plankenkoorts krijgen? Dan kun je een groepje kinderen de belangrijke taak laten uitvoeren. Zo heb je in geval van ‘nood’ altijd een back up.

En zorg natuurlijk voor leuk vermaak voor de kinderen. Zo was tijdens onze bruiloft de ‘vind de gast bingo‘ helemaal top! En ook het doe-boekje trouwen voor de kleintjes was een uitstekend idee.


Hoe organiseer je een bruiloft met kleine kinderen

Uitgelichte afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article