Kidkraft, speelgoed om van te dromen

poppenhuis

Kidkraft is een speelgoedmerk met voornamelijk houten speelgoed, zoals poppenhuizen en keukentjes. Het speelgoed straalt wat Amerikaans uit en dat kan ook wel kloppen, het bedrijf is namelijk van Amerikaanse oorsprong. Eris een groot assortiment van dit kwaliteitsmerk verkrijgbaar. Van Kidkraft poppenhuis tot buitenspeelgoed. Hoe dan ook, speelgoed waarvan je (als je nog kind zou zijn) gaat dromen. 

Vroeger, toen ik zelf nog een kind was droomde ik van een poppenhuis. Zo een echte grote. Waar je bijna zelf in kon gaan zitten. Helaas bleef het bij dromen, want mijn moeder had overal een creatieve oplossing voor. Ze gaf mij namelijk een kartonnen doos en daar mocht ik mijn eigen ‘droom-poppenhuis’ van maken. Ik moet zeggen dat ik die eigenschap wel een beetje van haar overgenomen heb. Mijn kleintjes kunnen prima een tent maken van oude lakens of een huis van karton. Meestal vinden ze dat nog fantastisch ook.

Maar toch blijft het trekken. En dan vooral die geweldig leuke Kidkraft poppenhuizen. Met van die schattige kamertjes die je kan inrichten met mini bankjes, stoeltjes en bedjes. Complete villa’s zijn het, daar kan een kartonnen doos echt niet tegen op! En mijn handvaardigheid kwaliteiten ook niet…

Kidkraft speelgoed koop je onder andere bij Bol.com

Kidkraft poppenhuis

Het poppenhuis van Kidkraft is geschikt voor allerlei maten poppen. Zo kun je er een Barbie huis van maken, maar je kunt het ook een huis maken voor je Playmobil poppetjes. Wanneer je een poppenhuis van Kidkraft koopt, worden er standaard wat meubeltjes bijgeleverd. Maar om dan toch weer even terug te komen op die kartonnen doos, ook hier kun je natuurlijk je eigen creativiteit (of die van je kind) z’n gang laten gaan. En net zoals je thuis ook weleens een ander kleurtje op de muur doet, kun je een poppenhuis ook een make-over geven. Hier een paar voorbeelden van een poppenhuis make-over.

Poppenhuis pimpen

Met de juiste kleurtjes maak je van een schreeuwerig poppenhuis, een mooie en stijlvol poppenenhuis.

Tip: ga naar de bouwmarkt voor proefstukjes behang, deze kun je heel goed gebruiken voor je poppenhuis.

Kidkraft speelkeukens

Ik kan uren zoeken naar Kidcraft poppenhuizen en dergelijke make-overs. En als ik dan eenmaal aan het rondneuzen ben, dan kom ik uiteraard ook bij de Kidkraft keukens terecht. Deze zijn nog leuker dan je bedenken kan! Ik ben verliefd op de vintage uitvoering. Die is geweldig toch?

Kidkraft speelkeuken pimpen

Kijk hier voor leuke ideeën om een Ikea keukentje te pimpen.

Kidkraft buitenspeelgoed

 Kidcraft heeft ook een fijn assortiment aan buitenspeelgoed. Je zou denken dat je daar in januari niet heel warm van word, maar het buitenspeelgoed is zo leuk, dat de zon meteen gaat schijnen.
Je kunt een godsvermogen uitgeven aan het Kidkraft buitenspeelgoed, maar je kunt ook marktplaats afspeuren en hier en daar het buitenspeelgoed fixen en pimpen.

Kidkraft buitenspeelgoed pimpen

En zo zie je maar, ook tweedehands speelgoed van Kidkraft kun je met een make-over en wat pimp-talent nieuw leven in blazen.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock / G-Stock Studio

Originele post op 8 januari 2014
Update januari 2021

Previous ArticleNext Article