Sinterklaasfeest organiseren? Download hier het printable pakket

Ben je bezig met een Sinterklaasfeest te organiseren? En kun je daar wel een beetje hulp bij gebruiken? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar tips en ideeën voor een Sinterklaasfeest. Nu kun je natuurlijk heel simpel een Sint en paar Pieten inhuren, maar je kunt het ook wat simpeler houden. Om zo’n Sinterklaasfeestje thuis te organiseren, hebben we een printable pakket voor je samengesteld. Hiermee kun je pakjesavond tot een top feestje maken.

Sinterklaasfeest organiseren, hier een paar tips en ideeën

Voordat je daadwerkelijk tot organiseren toekomt, moet je eerst een datum plannen. Nu is dat met een Sinterklaasfeest niet heel ingewikkeld… Veel mensen zullen pakjesavond gewoon op 5 december vieren. Maar kan natuurlijk gebeuren dat je pakjesavond met de ene kant van de familie viert, maar ook met de andere kant van de familie. Nou dan zul je voor de organisatie van het Sinterklaasfeest toch even moeten overleggen.

Goed, wanneer de datum eenmaal vast staat, kunnen de ideeën meer vorm krijgen. Hoe willen jullie het Sinterklaasfeest vieren? Wie kopen er allemaal cadeautjes? Maar daar ook zeker afspraken over! Dat niet het ene kind een hele berg cadeautjes krijgt en het andere kind krijgt slechts één cadeau. Dat is een beetje sneu.

En dan natuurlijk de grote vraag, hoe gaan jullie de cadeautjes uitdelen? Wij adviseren altijd om er een spelletje aan te hangen. Zo voorkom je gegraai naar de cadeautjes. Je kunt één spelletje spelen, maar als je echt een Sinterklaasfeest wil organiseren, dan zorg je natuurlijk voor meerdere spelletjes.

Sinterklaas bingo

Onze Sinterklaas bingo spel is natuurlijk helemaal in het thema Sinterklaas. Met 8 Sinterklaas bingokaarten kun je met een leuke groep bingo spelen. Wie als eerste bingo heeft, mag natuurlijk een cadeautje pakken.

Sinterklaas dobbelspel

Het Sinterklaas dobbelspel is een klassieker. Maar wij hebben een extra leuk element aan dit spel toegevoegd, namelijk de opdrachtenkaartjes. Zo zijn de opdrachten tijdens het dobbelen iets gevarieerder en het dobbelspel is nu nóg spannender!

Speurtocht naar de cadeautjes

Een speurtocht naar de cadeautjes is een leuk voor jong en oud. Met onze speurtocht wordt pakjesavond onvergetelijk. We hebben twee speurtochten, die je ook heel goed kunt samen voegen tot één speurtocht.

Sinterklaas versiering

En natuurlijk moet de woonkamer ook leuk versierd worden! Daar kun je onze Sinterklaas slingers voor uitprinten. We hebben leuke poppers om in het gevulde speculaas te steken en super leuke puntzakjes om pepernootjes in te doen.

Wij hebben dus al onze Sinterklaas spelletjes printables voor je gebundeld. Daar hebben we wat Sinterklaas versiering aan toegevoegd en hier kun je het complete pakket bestellen en downloaden.

Wat koop je?

In dit printable pakket voor een Sinterklaasfeest zitten de volgende printables:

  • Sinterklaas speurtocht, de rijmkaartjes én de speurtocht met wegwijs-kaart
  • Sinterklaas bingo
  • Sinterklaas dobbelspel met opdrachtenkaartjes
  • Sinterklaas gevuld speculaas poppers
  • Pepernoten zakjes
  • ‘Welkom Sint & Piet’ slinger
  • ‘Heerlijk avondje is gekomen’ slinger

Hieronder kun je het Sinterklaasfeest printable pakket heel makkelijk bestellen en betalen met iDeal. Nadat je hebt betaald ontvang je de prints direct in je mailbox. Je kunt de printables dan zelf printen, zo vaak als je wil.

Bedrag € -

Tip: bewaar de printables goed, voor als je volgend jaar nog een keer een Sinterklaasfeest wil organiseren.


Previous ArticleNext Article