Project 333 capsule wardrobe – Zomer

Ik heb het al eens over project 333 gehad. Waarom ik er mee ben begonnen lees je hier en het vervolg hier. De tijd vliegt, het is al weer tijd voor de zomer garderobe!

Project 333

Project 333 is the minimalist fashion challenge that invites you to dress with 33 items or less for 3 months. Oftewel, Project 333 is de minimalistische fashion uitdaging die oproept om je te kleden met maximaal 33 kledingstuks voor minimaal drie maanden.

De afgelopen maanden zijn erg goed gegaan. Alles wat ik uitgekozen had was goed te combineren, Ik bleef bij met de was en heb überhaupt geen tijd gehad om te winkelen. Alleen de mooie zomer dagen heb ik niet goed ingeschat qua kleding. Op die dagen heb ik snel wat kleding gepakt die ik in de komende periode uitgekozen zou hebben.

De conclusie is me nog steeds heel duidelijk, het geeft rust. Zoveel rust dat ik bijna stress kreeg, omdat ik mijn nieuwe garderobe ‘moest’ samenstellen. 

Tweedehands kleding

Bij mijn kinderen heb ik er totaal geen moete mee om bruikbare kleding van een ander te gebruiken. Graag zelfs! In de tijd dat ik niet werkte vond ik dat ook echt een kostenpost waar ik op kon bezuinigen. Nu ik weer werk ben ik wel weer wat makkelijker met kleding kopen, voor de kinderen en vooral voor mezelf. 🙂

Tweedehands kleding voor mijzelf vind ik het toch lastiger, en ik kan eigenlijk niet zo goed uitleggen waarom. Het is gewoon zo. Mijn vriendin heeft haar kast opgeruimd en ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of ik nog een kijkje mocht nemen in haar tas met kleding. Het is even puzzelen hoe ik het één en ander kan combineren met mijn eigen kleding, maar uiteindelijk ik ben tevreden. Het voordeel van tweedehands kleding is dat ik toch iets nieuws heb, ik minder tijd kwijt ben aan shoppen en geld uitspaar. Win-Win-Win.

Kleding budget

Sinds kort heb ik een kleding budget. Heerlijk vind ik dat! Alhoewel ik bijna niets uitgegeven heb, heb ik voor de zomer periode best een leuk bedrag om te besteden. Hiyhaa… Het belangrijkste nieuwe item voor deze zomer, is een nieuwe bikini.

Na de aanschaf van mijn nieuwe kleding met zowaar 2 bikini’s en wat tweedehands items heb ik weer een selectie kunnen maken van 33 stuks! Hiermee wil ik de zomer doorkomen. De twee weken vakantie in la France laat ik denk buiten beschouwing.

Benieuwd naar het resultaat? Tadaaa!

project-333

 

Previous ArticleNext Article