Een werkende moeder met de kledingkast van een thuisblijfmoeder

Na 5 jaar thuisblijfmoederschap heb ik me een paar maanden geleden weer onder de werkende moeders begeven. Eerst 8 uur per week en vanaf december werk ik 30 uur per week.

De eerste schok van het werkende moederschap kwam redelijk snel. Om precies te zijn in mijn tweede week van 30 uur werken toen ik echt klofjes aan moest naar het werk, bij gebrek aan beter. Ik liep door de gang en realiseerde me dat ik een werkende moeder ben met een garderobe kast van een thuisblijfmoeder.

Hoe ga ik dit nou doen? Ik heb allemaal ideeën en meningen hierover. Van milieubewust, biologisch en verantwoord kleding kopen waar Xandra laatst al over schreef. En dat is prima te doen, als je thuisblijfmoeder bent. Je koopt gewoon pas iets nieuws als het kledingstuk versleten is. Heel duurzaam dus. Of.. nee eigenlijk alleen dan en het liefst met een vleugje biologische katoen. 

Jaren heb ik gedroomd over het spenderen van mijn eerste salaris aan het aanvullen van mijn garderobe. Mooi plan, maar puntje bij paaltje vind ik dat zonde van mijn geld. Want, ja daar heb ik dan wel weer 4 weken 30 uur voor gewerkt. Weet je wel hoeveel moeite ik daarvoor heb moeten doen. Nee…hoho.. ‘mijn’ geld ga ik natuurlijk niet zomaar over de balk smijten. We kopen een nieuwe bank.

Afijn, dat lost mijn garderobe probleem niet op, en daarom ben ik aan een project begonnen. Project 333.

Project 333

Project 333 is the minimalist fashion challenge that invites you to dress with 33 items or less for 3 months. Oftewel, Project 333 is de minimalistische fashion uitdaging die oproept om je te kleden met maximaal 33 kledingstuks voor minimaal drie maanden.

Dit is inclusief, accessoires, schoenen, jassen, sjaaltjes ed. Opeens voldeed mijn kledingkast aan deze standaard. Geloof het of niet, ik hoefde niets meer te kopen.

Hoe bedoel je gevalletje Mindset.

Previous ArticleNext Article

4 Comments

  1. Ja! Ik doe dit ook. Zo heb ik afgelopen winter (ook uit nood, ik was aangekomen en weigerde nieuwe broeken te kopen) alleen maar jurkjes gedragen, opgeleukt met vestjes en gekleurde panty’s. En nu met de lente/zomer voor de deur ga ik van start met een heuse lente/zomer capsule. Ik moet zeggen, het geeft zoveel rust dat al je kleding te combineren valt en ik heb van niemand opmerkingen gekregen dat ik steeds dezelfde jurken draag. En wat als ze dat wel doen? Jammer dan!

  2. Leuk dat je een goede oplossing hebt gevonden in de vorm van dat project!

  3. Inderdaad gevalletje mindset. Ik heb de hele winter 1 nieuwe spijkerbroek en een trui aangeschaft en in de herfst een vest. En er komen toch leuke dingen uit de kast die al jaren achterin hingen. En ik had echt genoeg in mijn kast…. zelfs na het opruimen