Lieve Marie Kondo

marie kondo

Lieve Marie Kondo,

Ik heb je boek opgeruimd gelezen en ook nog Spark Joy. Leuk. Makkelijk te lezen boeken en je schrijft vrij simpel. Maar ik ben veranderd van relaxmama naar opruimmoeder.

Bedankt!

Ja niet dus, mocht je het sarcasme niet snappen. Denk je dat ik het leuk vind dat mijn kinderen hun spullen niet opruimen? Ik weet het, ik geloof in hun intrinsieke motivatie, maar 9 van de 10 keer is hun motivatie om op te ruimen ver te zoeken.

Ik heb ontzettend veel moeite gedaan om deze chaos in huis opgeruimd te krijgen. Het liefst wil ik dat zo houden. Maar dat snap jij wel. Ik zit mijn kinderen dus achter hun vodden. Ruim je tas op, eerst je voetbalspullen even opruimen, van wie is deze rommel? Even je spullen mee naar boven nemen a.u.b! Je kent het wel? Of niet? Heb jij eigenlijk kinderen? 

Bedankt Marie, nu ben ik net, ja hoe zal ik het zeggen… mijn eigen moeder. Op zich niets mis mee, maar ik had besloten niet zo te worden. Mijn kinderen zouden gaan opruimen, omdat ze snappen dat ik daar blij van word. Weet je nog? Gevalletje intrinsieke motivatie.

Voorheen vond ik het prima dat er overal nog wat spullen lagen. Mantra’s als ‘In dit huis wordt geleefd’ zijn hier van toepassing. Of nog een mooie: ‘Morgen weer een dag’. En nu Marie. Nu moet alles opgeruimd. Op zijn plek.

Als mijn huis er niet als een of ander woonmagazine uitziet moet er opgeruimd worden. Zie je Marie. Ik ben dus heel veel aan het opruimen!

Bedankt Marie. Bedankt!

Previous ArticleNext Article

5 Comments

  1. Er komt vast en zeker binnenkort een deprogrammering in de vorm van een boek of wat dan ook. Na jaren van pietluttigheid, ben ik juist gaan genieten van rommel 😉

    1. Haha, nou wie weet. Voor mij is het iniedergeval een heerlijk boek, omdat ik eindelijk eens leer opruimen! Ik moet alleen inderdaad niet doorslaan, maar een mooie balans hierin vinden. 😉

  2. Laat de boel de boel 😉 Hier ligt het de ene dag spic en span, de andere dag weer vol rommel. En daar kan geen Marie Kondo iets aan veranderen 😀 Er gaat een dag komen dat ik die rommel ga missen eens de kinderen het huis uit zijn… Tot dan, laat het maar af en toe rommelig zijn 😉

    1. Precies, en dan kijken we terug op een geweldig leuke tijd met chaos! Maar heel af een toe een opgeruimd huis is toch wel heel fijn. En al de rommel die ik nu weg gedaan heb, hoef ik niet meer op te ruimen. 😉