Kleine avonturen, grote herinneringen: samen een zelfverzonnen taart maken

kleine avonturen- taart maken

Laatst heb ik samen met Miljuschka, je weet wel die bad-ass kok, de perfecte cheesecake gemaakt. Ik bedacht de ingrediënten, zij het recept. Superleuk, maar vooral superlekker!

Én een zetje in de juiste richting om de kleine avonturen, grote herinneringen opdracht ‘Verzin samen een taart met de gekste ingrediënten en maak de taart ook echt’ uit te voeren met mijn kleintjes.

Want moeilijk is deze opdracht niet. Je vraagt aan je kinderen wat ze superlekker vinden en je brouwselt er een taart van. Nu ben ik niet zo thuis in de juiste ingrediënten met de juiste samenstellingen voor een daadwerkelijke cake of taart. Ik zou natuurlijk het nieuwe boek van Miljuschka erbij kunnen pakken, maar recepten lezen in combinatie met tetterende kinderen naast mij, heeft geen positieve uitwerking op mijn geduld. En dus speelde ik een beetje vals en zocht mijn heil bij de Dr. Oetker pakjes… 

Sorry Miljuschka, wil je me vergeven? Ik ga je cheesecake echt nog een keer maken. Beloofd.

Het idee van bodem, vulling en topping heb ik overgenomen en dit zijn de recepten geworden.

Mijn zoon: “Ik wil gewoon cakejes!”
Ik: “Maar je mag zelf een bodem verzinnen, wil je een cake met een chocoladekoekjesbodem?”
Mijn zoon: “Nee, ik wil gewoon cakejes. Met snoep er bovenop.”

cakjesDus. Het resultaat:

Cakejes met een snoep-topping.

Dat was wel een heel klein avontuur. De meiden zijn iets avontuurlijker betreft het bakken van taart.

De oudste wil een koek bodem, een cakevulling met Kitkat en Smarties en de topping mag haar gestolen worden. Dit is genoeg.

kitkat en smarties
Nomnomnom
taart mixen
Het leukste van taart maken: mixen en likken.

De jongste ging voor een bananenkwarktaart met chocoladekoekjesbodem en aardbei-ananas topping.

taart maken
Ananas… een gewaagde keuze.

Het verzinnen van de taart en het maken van de taart is al een avontuur an sich. Maar het opeten is natuurlijk het grootste avontuur!

Mijn kleintjes hadden verrassend genoeg geen uitschieters, de ingrediënten waren over het algemeen niet gek voor in of op een taart. De ananas viel het meeste buiten de boot, daar was de kleuter het zelf ook wel mee eens. Toch was haar taart favoriet bij iedereen. Een bananenkwarktaart met een chocoladekoekjesbodem is gewoon een heel goed idee!

Is dit kleine avontuur een grote herinneringen geworden? We zullen zien. Tot nu toe heb ik al regelmatig de vraag ‘zullen we weer een taart maken?’ gehoord. En ook de bananenkwarktaart met een chocoladekoekjesbodem staat vast als verjaardagstaart voor de eerstvolgende verjaardag.

Het is in ieder geval een erg leuke én lekkere activiteit.

Previous ArticleNext Article