Waarom een deurmat een musthave voor je woning is

deurmat voor gezin

Geloof het of niet, de eenvoudige deurmat is één van de meest ondergewaardeerde items van ons huis. Een deurmat is niet alleen een musthave om vuil en vocht buiten de deur te houden, het is ook een eerste indruk van je huis. In dit artikel geven we redenen waarom elke gezinswoning baat heeft bij een goede deurmat en hoe je de perfecte match vindt.

Vocht en vuil buiten houden

Je kent het vast wel! Het is een regenachtige middag en je kinderen komen thuis, hun schoenen bedekt met sporen van hun avonturen in plassen en modder. Dit is het moment waar je ontdekt waar zo’n deurmat voor in je huis nou nuttig voor is. Een goed gekozen deurmat fungeert als de eerste verdedigingslinie tegen vocht en vuil. Dé manier om de ergste chaos van buiten bij de voordeur te laten.

De juiste mat absorbeert niet alleen vocht en schraapt het vuil van schoenzolen af, maar helpt ook om glijpartijen op natte vloeren te voorkomen. Echt romantisch klinkt het niet, maar dit is nu eenmaal een musthave in een levendige gezinswoning. Met een goede deurmat hoef je je minder zorgen te maken over moddersporen door het huis of het voortdurend dweilen van vochtige plekken. Het is een simpele, maar effectieve oplossing die het dagelijks leven met kinderen die graag buiten spelen net dat beetje makkelijker en zeker schoner maakt.

Welke deurmat?

Maar goed, dan kom je dus bij de volgende kwestie… Welke deurmat?

Schoonloopmatten

We zoomen even kort in op de voordelen van een schoonloopmat. Deze blinkt dus uit in zijn reinigende vermogen. Ze zijn ontworpen om effectief zand, vuil en andere deeltjes van schoenzolen te schrapen. Dit is ideaal voor gezinnen waar kinderen vaak naar buiten gaan en terugkeren met vuile schoenen. De textuur en het materiaal van een schoonloopmat zijn zodanig dat ze het vuil niet alleen van de schoenen verwijderen, maar het ook vasthouden, waardoor het niet in huis verspreid wordt. Hoewel deze matten ook enige vochtopname bieden, ligt hun eerste focus op het verwijderen van droog vuil en puin.

Droogloopmatten

En dan hebben we ook de voordelen van een droogloopmat. Deze matten zijn vooral ontworpen om vocht te absorberen. Deze matten zijn ook een goede keuze voor gezinnen die vaak thuiskomen met natte schoenen. De droogloopmat absorbeert water en houdt het vast, waardoor plassen en natte sporen op de vloer worden voorkomen. Hoewel ze ook een bepaalde mate van schrapende werking hebben, ligt hun kracht voornamelijk in het opnemen van vocht.

Voor gezinnen met kinderen die veel buiten spelen, kan de keuze tussen een schoonloopmat en een droogloopmat afhangen van de specifieke omstandigheden. Als kinderen vaak thuiskomen met vuil en zand aan hun schoenen, is een schoonloopmat een betere keuze. Maar als het probleem meer ligt bij natte schoenen en het voorkomen van een natte vloer, dan is een droogloopmat een effectievere oplossing. In sommige gevallen is het zelfs nuttig zijn om beide soorten matten te gebruiken. Bijvoorbeeld een schoonloopmat buiten de voordeur en een droogloopmat direct binnen, om zo de voordelen van beide te combineren.

Een pronkstuk

De deurmat is meer dan een functioneel item! Het is een verlengstuk van je huis en vaak de eerste indruk die je gasten krijgen. Oké, een pronkstuk is misschien ietwat overdreven, maar een nette en goed onderhouden deurmat straalt niet alleen zorg en aandacht voor je woning uit, maar zet ook de toon voor de rest van het huis.

Daarnaast kun je een deurmat personaliseren door het te laten bedrukken. Door te kiezen voor een bedrukte deurmat, kun je een persoonlijk tintje geven aan je entree. Zo kun je je familienaam op een deurmat laten drukken of een favoriete quote van je gezin.

Welke mat je ook kiest, wij vinden een deurmat echt een musthave voor je woning!

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.