Valentijn knutselen, een aantal makkelijke en leuke ideeën

ideeen valentijn knutsel

Wie er graag met zijn kinderen knutselt, kan de knutsels voor Valentijnsdag natuurlijk niet overslaan. Maar ook wanneer je een hekel hebt aan glitters, verf en ander knutsel zooi, zijn er mogelijkheden waar de rommel binnen beperking blijft. Je kunt je dan bijvoorbeeld storten op hartjes knutselen van papier. Want alleen papier is te overzien toch?

Of je nu met peuters, kleuters of grote kinderen gaat knutselen voor Valentijn, alle ideeën zijn leuk. Zolang het maar met liefde gemaakt wordt.

Hier 18 makkelijke knutsel ideeën voor Valentijnsdag, die vrijwel geen rommel opleveren. (Note: garantie is er nooit, want ook al lijkt het dat je het ene moment alles onder controle hebt, het volgende moment zou je zomaar kunnen googelen hoe je lijm van je bank af krijgt.) Maar wel een liefdevol kunstwerk die je aan opa en oma, de buurvrouw of natuurlijk het vriendje of vriendinnetje kunt geven. 

Hartjes slinger

printable

Knutselen hoeft niet moeilijk te zijn, als je de juiste hulp maar inschakelt! Zoals deze printable van een hartjes slinger. Hoe cute zijn deze hartjes? Je kunt de slinger zo lang maken als je zelf wil, je kunt er zelfs een hartjes gordijn van maken. Je vindt de printable van de hartjes slinger hier >>

3D hartjes knutselen van papier

knutselen valentijn hartjes

Deze knutsel is zowel voor peuters, kinderen en zelfs voor volwassenen leuk is om te maken. Deze 3D hartjes van papier hebben een ontzettend leuk effect en toch zijn de hartjes super simpel om te maken. Wat je nodig hebt is vouwpapier. Deze papiertjes vouw je dubbel tot een driehoek en daaruit knip je de hartjes. De papiertjes hou je dubbelgevouwen en plak je zo tegen elkaar aan. Een superleuke manier om 3D hartjes van papier te maken.

Hartjes van papier knutsel

papier hartjes

De hartjes van papier zoals hierboven beschreven, kun je ook gebruiken voor deze knutsel. Een ontzettend leuke knutsel die heel geschikt is om met peuters te maken. Lekker simpel, maar toch een leuk effect. De hartjes worden op het papier geplakt en één hartje steekt erboven uit en daar plak je de oogjes op, zodat het een hartjes rups lijkt.

egeltje knutselen valentijn

Dit is ook een leuke knutsel voor de kleintjes met hartjes van papier. Een egeltje is nog nooit zo schattig geweest.

Valentijn brievenbus

brievenbus valantijnsdag

Om alle Valentijnskaarten in ontvangst te kunnen nemen, heb je natuurlijk een brievenbus nodig. Deze brievenbus van twee papieren bordjes is zo makkelijk te maken, maar ook zo leuk om op te hangen! Zeker wanneer je kleine kinderen hebt en je binnen het gezin lieve briefjes gaat uitwisselen op Valentijnsdag. Het is ook een leuke Valentijnsknutsel voor ouderen, want hoe leuk is het om in het bejaardentehuis zulke brievenbussen op de deuren te hangen?

Hartjes maken van zoutdeeg

zoutdeeg hartjes

Zoutdeeg is altijd erg leuk om te maken en om mee te knutselen. Zo kun je voor Valentijsdag er hartjes van knutselen. Je maakt het zoutdeeg als volgt:

  • 1 kop zout
  • 3 koppen bloem (geen zelfrijzende bloem)
  • 1 kop water
  • een eetlepel olie

Je mixt de bloem en het zout door elkaar, vervolgens voeg je beetje bij beetje het water en olie toe. En kneden maar!

Vervolgens maak je hartjes van het zoutdeeg, versier je de hartjes en schilder je de zoutdeeg hartjes in vrolijke kleuren. Je kunt het zoutdeeg ook voor het bakken/drogen kleuren, dit doe je dan door een drupje kleurstof aan het zoutdeeg toe te voegen. Bak 1 tot 3 uur in een oven van 100° of laat je hartjes een dag drogen op de verwarming.

Propjes hartje knutselen

valantijn hartje knutsel

Het maken van propjs is goed voor de fijne motoriek. Dit is dus een knutsel die uitstekend geschikt is voor peuter die gestimuleerd kunnen worden in de fijne motoriek. Je knipt een hart uit een stuk karton en vervolgens beplak je deze met propjes van papier. Het beste kun je hier crepe papier voor gebruiken.

Hartje naaien vilt hartje maken

Wanneer je een echte creatieveling in huis hebt, kun je ook naald en draad erbij pakken om een hartje te naaien. Heel ingewikkeld is het niet, je moet alleen een beetje precisie en geduld hebben. Je knipt eerst een hartje van papier uit, dit is dan je patroon. Dit hartje prik je op een stukje vilt en knip je twee keer uit. Vervolgens stop je wat watten tussen het vilt en naai je langs de rand van het hartje de twee stukjes vilt aan elkaar vast.

Hartje van filigraan papier

een hart maken van filigraan

We hebben ontzettend leuke kerstkaarten gemaakt van papieren filigraan, maar dat kan natuurlijk ook met je Valentijnskaart. Het enige wat je moet hebben is rood of roze filigraan papier en wat je daarmee moet doen is een mooi hart maken op een kaart. En klaar is je zelf gemaakte Valentijnskaart!

Wollen hart knutselen

hart van wol

Ook dit is een erg leuke en gemakkelijke knutsel voor kinderen om te maken voor Valentijnsdag. Je knipt een hart uit een stuk karton en hier wikkel je wol omheen totdat het karton niet meer te zien is.

Heb jij nog leuke en makkelijke ideeën om te knutselen voor Valentijnsdag? Lat het ons gerust weten, want hoe meer Valentijns ideeën, hoe beter.

hartjes knutselen valentijn
Previous ArticleNext Article