Regenboog knutselen? Hier 5 leuke regenboogknutsels

regenboog knutselen

Regenbogen zijn niet alleen een schitterend natuurverschijnsel, maar ook een leuke inspiratiebron voor knutselaars van alle leeftijden. Van kleurrijke schilderijen tot originele sieraden, er zijn talloze manieren om de vrolijke kleuren van de regenboog in je kunstwerken te verwerken. Maar vooral voor peuters is een regenboog knutselen een kleurrijke activiteit. In deze blog vind je vijf creatieve en leuke regenboog knutsels waar je peuter of kleuter mee aan de slag kunt.

1. Regenboog van papier

lente knutselen

Een regenboog van papier is de gemakkelijkste regenboog knutsel die je kunt maken. Om te beginnen, heb je enkel wat gekleurd papier, lijm, een schaar en een potlood nodig. Knip stroken papier van verschillende kleuren en plak deze op een vel wit papier in de vorm van een boog. Gebruik een potlood om de vorm van de boog op het papier te schetsen en knip vervolgens de stroken papier in de juiste vorm en grootte.

Bestel hier al je knutsel papier >>

Je kunt het witte papier ook weglaten en de stroken op elkaar of tegen elkaar aanplakken, zoals je ziet op de voorbeelden. Of je nu een grote regenboog maakt om aan de muur te hangen, of een kleine voor op je bureau, een papieren regenboog is een leuke en eenvoudige manier om kleur toe te voegen aan je knutselprojecten.

regenboog knutselen

Je kunt ook nog een stapje verder gaan en van een papieren bordje en crepe papier een regenboog knutselen. Knip het bordje door de helft en schilder of kleur een regenboog erop. Plak vervolgens met stroken crepe papier aan het bordje zodat het slierten worden. Een lekker vrolijke en kleurrijke knutsel voor peuters.

2. Regenboog als deco

Een regenboog is een perfecte decoratie voor de kinderkamer. Het is kleurrijk, vrolijk en kinderlijk. En hoe leuk is het als je samen met je kleintje een eigen decoratie voor de kinderkamer maakt? Er zijn verschillende manieren om een regenboog als decoratie te knutselen. Zo kun je bijvoorbeeld een regenboog mobile maken door verschillende gekleurde pompons of papieren cirkels aan een houten ring te hangen.

Of je kunt een regenboog muurhanger maken door een boog van karton te knippen. Vervolgens span je gekleurd wol of touw om het karton heen totdat de boog helemaal gekleurd is. Met pompons of kwastjes maak je de regenboog helemaal af. Best tof geworden toch?

3. Regenboog van verschillende materialen

Een regenboog kan ook worden gemaakt met verschillende materialen, waardoor het een unieke en leerzame knutsel wordt. Voor peuters is het namelijkl goed om verschillende materialen te ontdekken en de kleuren te leren kennen. Zo kun je bijvoorbeeld een regenboog knutselen van kralen, knoopjes en verschillende soorten papier. Je kunt ook een regenboog van stof maken door verschillende gekleurde stoffen op te plakken of zelfs aan elkaar te naaien.

regenboog knutselen
regenboog knutselen

4. Regenboog kleien

Peuters en kleuters zijn ook dol op kleien! Een andere optie is dan ook om een regenboog van klei te maken. Dit doe je door verschillende kleuren klei te gebruiken en deze samen te voegen tot een boog. Het knutselen van een regenboog van verschillende materialen biedt de mogelijkheid om je peuter zijn creativiteit te ontwikkelen.

regenboog knutsel

5. Regenboog zonnevanger

En het laatste idee om een regenboog te knutselen mag je gerust een compleet DIY project noemen. Deze DIY regenboog zonnevanger is niet alleen leuk om te maken, maar ook leuk om mee te spelen. Lees hier hoe je deze regenboog knutsel het beste aan kunt pakken.

regenboog knutselen

Beeld: Eigen beeld / Shutterstock

Previous ArticleNext Article