Pretpark met overnachten, onze top 3 en meer!

overnachten Efteling

Als ik mijn kinderen een plezier wil doen, dan neem ik ze mee naar een pretpark! En wil ik doorgaan voor de titel ‘beste moeder ooit’, dan neem ik ze mee naar een pretpark en blijven we nog overnachten ook! Zelf pluk ik er ook de vruchten van. Want een pretpark bezoeken en blijven overnachten is een stuk relaxter dan wanneer je in één dag door een park moet stieren. Wanneer je meerdere dagen de tijd hebt, kun je ook echt de tijd nemen voor het pretpark. Sommige attracties zullen de kinderen meerdere keren willen beleven en bij sommige attracties weet je, die hoeven we niet nog eens op te zoeken. En wat vandaag niet lukt, lukt morgen wel. Kortom, ik kan het bezoeken van een pretpark met overnachting iedere ouder aanraden. 

Top 3 pretparken met overnachting

Voor ik alle ideeën en mogelijkheden op je afvuur, heb ik eerst een persoonlijke top vijf gemaakt. Dit zijn wat ons betreft de leukste pretparken om te bezoeken én te overnachten.

  • Efteling (fantastisch voor het hele gezin)
  • Slagharen (betaalbaar!)
  • Walibi (supertof met tieners)

Pretpark met overnachting in Nederland

In Nederland zijn er een aantal attractieparken waar je direct kunt overnachten in een bijbehorend vakantiepark of hotel. Dit is ideaal, omdat je dan zo vanuit je bed naar het ontbijt rolt en van het ontbijt het pretpark in. Een andere optie is een hotel of een vakantiepark in de buurt van het attractiepark. Uit ervaring kan ik zeggen dat dat ook prima werkt!

Overnachten bij de Efteling

Zoals je al aan onze top vijf kunt zien, zijn we dol op de Efteling! En wij niet alleen, de Efteling is namelijk het populairste pretpark van Nederland. Overnachten in het officiële Efteling hotel is fantastisch! Een aantal jaren geleden verbleef ik met mijn gezin in een heuse themakamer van het Efteling hotel en dat is mijn kinderen nog altijd bijgebleven. Deze themakamer was helemaal ingericht in de sfeer van de Efteling. Een hele belevenis om daar te overnachten! Bij het ontbijt komt Roodkapje even langs. En misschien zegt Jokie ook nog even gedag voor je via een eigen ingang het pretpark ingaat. Heb je kleine kinderen? Dan zit je tussen de middag heel gemakkelijk zo weer op je hotelkamer voor een middagdutje.

Efteling hotel overnachten

Naast het iconische Efteling hotel, kun je ook overnachten in één van de vakantieparken van de Efteling. Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land. Beide vakantieparken zijn op loopafstand van de Efteling en bieden ook de mogelijkheid om heel relaxt te kunnen genieten van het pretpark met overnachting.

Bekijk hier de tarieven en beschikbaarheid:

Vind je het nou echt te prijzig, maar wil je wel graag kunnen overnachten in de buurt van de Efteling, dan zijn er in Kaatsheuvel verschillende mogelijkheden. Het Guesthouse Hotel in Kaatsheuvel is daar één van en wat ons betreft ook echt een aanrader. Lees hier over onze ervaringen bij Het Guesthouse Hotel. Of je kiest voor vertrouwd en boekt een huisje bij Landal Kaatsheuvel. Een vrij nieuw park, grenzend aan Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en op drie kilometer afstand van de Efteling.

Overnachten bij pretpark Slagharen

Slagharen is een attractiepark waar je je waant in het Wilde Westen, maar dan gewoon in Nederland. In ruim 30 attracties kunnen kinderen die langer zijn dan 120 centimeter hun lol op.

vakantiepark slagharen overnachten

Bij Slagharen kun je niet overnachten in een hotel, maar wel op de camping of in één van de accommodaties bij Slagharen. Een plek op de camping spreekt voor zich. Je zal dan iets van een eigen sleurhut of tent nodig hebben om te kunnen overnachten. Het is een prima en vooral goedkope oplossing wanneer je wil overnachten bij een pretpark. Wanneer je er liever toch iets luxer bij wil zitten, dan kun je bij Slagharen een accommodatie boeken. Deze accommodaties variëren van WigWam tot luxe lodge met jacuzzi in de tuin.

Bekijk hier voor de tarieven en beschikbaarheid van:

  • De viersterren camping Slagharen
  • De verschillende accommodaties

Overnachten bij Drouwenerzand

Op 35 minuten rijden van het centrum van de stad Groningen, vind je pretpark Drouwenerzand. In Nederland is dit niet een heel bekend park, maar misschien juist daarom des te leuker om te ontdekken! De attracties zijn leuk voor kleintjes en voor grotere kinderen zijn er ook uitdagende attracties aanwezig, zoals een achtbaan of een schommelschip. Bij dit pretpark, hoort ook een vakantiepark. Hier kun je overnachten in bijvoorbeeld een boomhut of in een kasteellodge, onwijs gaaf natuurlijk! En ook hier kun je je eigen tent of caravan neerzetten op de camping. En speciaal voor de luxe paardjes onder ons, kun je ook kiezen voor een hotelovernachting.

Overnachten bij Avonturenpark Hellendoorn

Korte afstanden tussen de attracties? Een rookvrije omgeving? En gaan lange wachtrijen in een pretpark? Dan moet je bij  Avonturenpark Hellendoorn zijn. Verscholen in de bossen van de Sallandse Heuvelrug wachten ruim 30 topattracties en shows op avontuurlijke families. Avonturenpark Hellendoorn biedt voor iedere leeftijd, in een gemoedelijke sfeer, een dag vol avontuur. Maar liever natuurlijk meerdere dagen! Want naast het pretpark Hellendoorn kun je voor waterpret ook terecht bij het Aquaventura slidepark, vol met waterglijbanen en andere water attracties.

De beste plek om te overnachten bij Avonturenpark Hellendoorn is Roompot vakantiepark Hellendoorn of Landal de Hellendoornse Berg.

Vanaf Roompot vakantiepark Hellendoorn is het ongeveer 10 minuten rijden naar Avonturenpark Hellendoorn. Prima te doen dus! Daarnaast is op het vakantiepark zelf ook nog van alles te beleven, waaronder een overdekt zwembad.

Landal de Hellendoornse Berg ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van Avonturenpark Hellendoorn en is daarom ook een prima overnachting bij dit pretpark. Ook dit vakantiepark beschikt over een overdekt zwembad. En mochten de kinderen nog energie over hebben na een dag Avonturenpark Hellendoorn, kunnen ze nog even naar de indoorspeelplaats met ballenbak.

Overnachten bij Duinrell

dagje duinrell

Duinrell is een pretpark met een eigen vakantiepark om te overnachten. Want zoals ze zelf al aangeven: ‘omdat één dag niet genoeg is!’ Op het vakantiepark van Duinrell kun je overnachten in een duingalow, oftewel een luxe stacaravan, een lodgetent of op de camping. Het toffe van dit pretpark is dat hier het welbekende Tikibad te vinden is. Naast het vakantiepark van Duinrell, zijn er ook een aantal hotels op steenworp afstand van Duinrell.

Overnachten bij Duinrell:

Overnachten bij Walibi

Walibi is een fantastisch pretpark voor tieners! Ik kan ook niet wachten om mijn eigen adrenaline tiener een keer mee te nemen naar het achtbanen walhalla. Blijven overnachten maakt een bezoek aan Walibi nóg beter! Pal naast attractiepark ligt Walibi Village. Er zijn verschillende bungalows te boeken, waaronder ook een villa voor 16 personen. Verder is er op Walibi Village een zwembad, een (afhaal)restaurant en een lounge.

Overnachten bij Toverland

Je kunt niet direct overnachten bij pretpark Toverland, maar een overnachting dichtbij Toverland moet wel lukken. Attractiepark Toverland heeft 35 attracties in zes themagebieden, waaronder Troy: de snelste, langste en hoogste houten achtbaan van de Benelux. Toverland is gelegen in het Noord-Limburgse Sevenum, op 20 minuten rijden van Eindhoven. En ik kan je zo wel vertellen, dat daar genoeg vakantieparken in de buurt te vinden zijn.

pretpark toverland overnachting

Vakantieparken dichtbij Toverland:

Hotels dichtbij Toverland:

Overnachten bij Drievliet

Drievliet is een pretpark dat heel geschikt is voor gezinnen met kinderen die zelfstandig erop uit kunnen gaan. Ik ben nu een aantal keren in Drievliet geweest tijdens een schoolreisje en het park is heel overzichtelijk. Wat ook zo fijn is aan dit pretpark, is dat je gerust een paar uurtjes kunt gaan, je hoeft dus echt niet de hele dag te gaan slenteren. Drievliet ligt in de buurt van Den Haag en Scheveningen en dat is dan ook een prima plek om te overnachten.

Hotels dichtbij Drievliet:

Overnachten bij Julianatoren

En dan hebben we natuurlijk nog pretpark Julianatoren waar je in de buurt kunt overnachten. Wat ooit begon met een uitkijktoren in een prachtige omgeving, is uitgegroeid tot een compleet pretpark. Nou ja, het enige wat er nog ontbreekt is een eigen gelegenheid om te overnachten. Maar wellicht heeft dat een reden, er zijn namelijk genoeg mogelijkheden in de omgeving om in de buurt van pretpark Julianatoren te overnachten.

julianatoren pretpark overnachting

Vakantieparken dichtbij Julianatoren:

Hotels dichtbij Julianatoren:

Previous ArticleNext Article