Een Paasdoos maken, super makkelijk versieren met deze printables!

paasdoos maken

Op veel scholen komt het paasontbijt er weer aan en veel kinderen moeten daarvoor een Paasdoos maken. Dat is natuurlijk een super leuk en geweldig idee! Maar wat als je geen creatief talent gebaard hebt? En wat als je zelf ook over vrij weinig knutsel-talent beschikt?

Pssst! Dan is het geoorloofd om voor de Paasdoos van je kind deze printables te gebruiken!

Wat is een Paasdoos?

Maar eerst even dit, want ik hoor je denken… Wat is een Paasdoos eigenlijk? Een paasdoos is eigenlijk niets meer dan een leuk en vrolijk versierde schoenendoos. En in deze versierde schoenendoos stopt je kind een lekker paasontbijtje voor een ander kind in de klas. En zo staan er tijdens het paasontbijt op school, allemaal leuk versierde dozen in de klas. En in die dozen zitten allemaal lekkere ontbijtjes. Wat een feest!

Een soort van surprises voor Sinterklaas (dacht je er weer een jaartje vanaf te zijn), maar dan een Paas variant.  

Paasdoos maken voor school

Goed, je kind moet dus een versierde schoenendoos maken voor school. Maar na een beetje googelen op paasdoos ideeën kom je erachter dat het toch nog behoorlijk wat knutselwerk is. De paashazen, de kuikens, complete kunstwerken vliegen je om de oren. Lekker is dat, zit jij met de gebakken peren. Helemaal wanneer je zo’n last-minute ouder bent en het morgenochtend paasontbijt op school blijkt te zijn. Moet je opeens nog naar de supermarkt ook.

Nogmaals, no worries! Want wij weten hoe je een makkelijke Paasdoos maakt. Waar je kind ook nog mee op school kan komen. Want een groen geverfde doos is natuurlijk een complete no-go.

paasdoos maken
Maar kijk, hier kan je kleintje wel mee aankomen op het paasontbijt. En zo heel veel knutselwerk was dit ook weer niet!

Paasdoos versieren

Het maken van zo’n doos klinkt misschien heel ingewikkeld. Zeker als je eerst nog moet gaan bedenken hoe een zo’n versierde schoenendoos er eigenlijk uitziet… Maar dat hoeft dus niet. Je kunt ook heel makkelijk deze leuke paasdoos versieren met onze printables. En dan heb je met een laag budget en zonder stress binnen een handomdraai de schoenendoos zo geknutseld.

paasdoos maken
Een vrolijk versierde doos, leuk toch?

Een paasdoos versieren is zo gepiept! Naast de printable heb je natuurlijk ook een schoenendoos nodig. Deze schoenendoos beplak je met groen papier. Of je schildert de doos in een fris kleurtje. De printable print je op stevig papier uit, knip je uit en vervolgens versier je de doos met de paasplaatjes. Zo makkelijk is het!

Dus wat heb je nodig:

  • Deze printable
  • Schoenendoos
  • Kleurenprinter, printpapier, schaar en lijm (en eventueel verf of gekleurd papier voor de achtergrond)

Printable kopen

Bedrag € -

Je ontvangt verschillende prints, zodat je zelf kunt bedenken hoe je de schoenendoos versieren wil. Voor de variant met de paashaas heb je dus keuze uit drie verschillende eieren en één daarvan kan nog ingekleurd worden.


Previous ArticleNext Article