Ideeën om te knutselen voor Pasen

paasknutsel

Pasen is in aantocht en daarom zijn we ook weer volop aan het zoeken naar leuke paasknutsels! Maar wat zijn nou leuke ideeën om te knutselen voor Pasen? Nou, inmiddels weten wij dat wel en in dit artikel vind je dan ook onze favoriete paasknutsels.

Paassfeer in huis

Op het moment hangt mijn huis vol met verjaardagslingers, maar over een paar dagen kunnen de paastakken erin. Ook kunnen de kinderen weer lekker gaan knutselen voor Pasen. De ‘knutseldeur’ (onze kastdeur waar alle kunstwerkjes mogen hangen) zal dan weer vol hangen met paasknutsels die de kinderen gemaakt hebben op school. Of thuis! Want ook thuis kunnen ze zo nu en dan lekker aan de slag (waar een schermverbod al niet voor kan zorgen). Om wat leuke paasknutsel ideeën voor mijn kinderen te zoeken, ben ik Pinterest op gedoken. Een walhalla vol met leuke ideeën om te knutselen voor Pasen.

Paaseieren knutselen en schilderen

Wanneer je aan Pasen denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan paaseieren. Om op te eten, maar ook om te knutselen of natuurlijk om te schilderen. Je kunt hier natuurlijk gewoon eieren voor gebruiken, maar wat ook een leuk idee is om de eieren te maken van zoutdeeg.

Of lekker makkelijk, van papier… Strepen, stippen en felle kleurtjes, dat zijn de standaard kenmerken van een paasei. Hier een paar ideeën om je paaseieren op papier te versieren.

knutselen pasen
knutselen pasen

Een paasei versieren hoort er natuurlijk helemaal bij! Maar heb je geen zin in het geklieder met verf? Dan is dit ook een leuke en originele manier om een paasei te versieren.

knutselen paaseieren

Stempelen

Kleine kinderen zijn dol op stempelen. Dat kan bijvoorbeeld heel simpel met een kurk. Of je maakt het wat uitdagender en ga stempelen met aardappel. Je kunt dan leuke figuren uit de aardappel snijden en zo een paasei stempelen. Super leuk én origineel!

knutselen voor pasen

Paasslinger maken

Deze paasslinger knutselen is leuk voor kinderen die iets meer uitdaging zoeken. Je kunt de paaseieren omtoveren naar paasfiguren en als resultaat krijg je een superleuke slinger.

knutselen voor pasen

En ook deze paaseieren zijn lekker uitdagend om te knutselen. Wanneer je ze met een draad aan elkaar verbind, kun je ook hier een leuke paasslinger van maken.

knutselen voor pasen

Ook een leuk idee: Stukjes papier knippen of scheuren is goed voor de motoriek van een peuter. Dit kun je als een mozaïek op een paasei van papier plakken. Met als resultaat een leuke knutsel van een paasei.

Of laat de kinderen lekker zelf wat verzinnen om te schilderen, plakken of knippen.

Paashaasjes knutselen

Naast paaseieren is ook de paashaas heel populair om te knutselen. Dit paashaasje is toch wel de meest schattige die ik ooit gezien heb!

Ook dt paashaasje is ook leuk om te maken met je baby. Simpel, maar het staat enig op je knutsel-kastdeur.

Papieren bordje

Papieren bordjes zijn uitstekend materiaal om mee te knutselen. Zo ook voor pasen. Zoals dit leuke haasjes waar het bordje de vorm van zijn hoofd is.

knutselen voor pasen

En dit paashaasje vergt iets meer knutselwerk, maar kan vervolgens leuk mee gespeeld worden. Dat kan ook he, je hoeft niet alles aan de knutseldeur te hangen.

knutselen voor pasen

Paashaas oren

Paashaas oren! Tijdens pasen zelf is het leuk voor de kinderen om paashaas oren op te kunnen zetten. Ook deze kunt je zelf maken van papier. Zo simpel kan knutselen met kinderen zijn.

paasknutsels maken

Paashaasjes slinger

Een slinger kun je natuurlijk ook met paashaasjes maken. Of je moet een paashaas uit de losse hand kunnen tekenen en omtrekken. Of je hebt een sjabloon nodig om de paashaasjes te knutselen. Hoe dan ook, ook dit is leuk om te knutselen voor Pasen.

 Door Ternavskaia Olga Alibec
Door Ternavskaia Olga Alibec

Kuikentjes knutselen

Bij Pasen horen nu eenmaal kuikentjes. Maar voor een leuke paasknutsel hoef je niet ver te zoeken! Deze paaskuikens in een ei op een wasknijper zijn makkelijk om te maken en hebben een onwijs leuk resultaat.

pasen kinderen

Dit kuikentje is misschien iets meer werk, maar minstens net zo schattig. Deze paasknutsel zal overigens heel mooi hangen aan de kastdeur, want hier word je toch vrolijk van?

knutselen voor pasen

Deze knutsel voor Pasen vind ik ook zo leuk! Als kind vond ik die pompoenen maken ook altijd fantastisch! Zijn de kinderen daar nu nog iets te klein voor? Dan is een kuikentje knutselen als deze een mooi alternatief.

IJsstokjes

Bij de Action kun je deze ijslolly stokjes kopen. Het leuke van deze knutsel is dat je het samen met de allerkleinste kunt maken. Door het handje van je baby over te trekken bijvoorbeeld. En zo kunnen zelf baby’s meewerken met knutselen voor Pasen.

paasknutselen

En als je dan toch van die stokjes hebt ingeslagen, kun je er meteen dit kuikentje en haasje van maken.

 Door Elena Hramova
Door Elena Hramova

Wc-rol paasknutsel

Deze kuikentjes vind ik echt om op te vreten zo schattig! En zo simpel om te knutselen met kinderen.

paasknutsel kuiken

Sowieso zijn wc rollen weer perfect materiaal om mee te knutselen voor pasen. Zeker als je eierdopjes gaat maken.

Eierdopje voor pasen

Een eitje past namelijk perfect in een wc rolletje en zo krijg je een superleuke eierdop voor op de ontbijttafel.

knutselen voor pasen

Zoals deze eierdopjes, zijn ze niet fantastisch?

Of de eierdopjes gemaakt van lege wc rolletjes zoals hieronder is afgebeeld. Ook dit zijn leuke kunstwerkjes voor kinderen om te maken voor Pasen.

eierdopjes knutselen

Wortels en bloemetjes

Wat je ook veel ziet als je zoekt op knutselen voor Pasen, zijn worteltjes en bloemetjes. Een echte lente en paasbloem is de narcis. Makkelijk te knutselen, een vrolijk resultaat.

De narcis van papier, een cupcake vormpje en ijsstokje is leuk om met een peuter te maken. De narcis die je hieronder ziet afgebeeld is iets te uitdagend voor peuters, maar is erg leuk als je kind van vouwen houdt.

paasknutsel

Dit is ook een leuk kunstwerkje om te maken én het zal zeker de paassfeer aan tafel brengen. Een wortel knutselen van crepe papier.

 Door 13Smile
Door 13Smile

Een wortel knutselen met een functie, ook heel geinig voor Pasen. Hieronder zie je stap voor stap hoe je dit worteltje kunt maken voor pasen.

paasknutsels maken

En eigenlijk wilde ik jullie deze worteltjes niet onthouden, ze zijn gewoon super cute! Gooi dus nooit je eierdozen weg, want je kunt er nog iets heel leuks mee knutselen voor pasen.

pasen knutselen

Paasdoos maken

Van eierdozen naar paasdozen. Mag jouw kleintje een paasdoos maken voor het paasontbijt op school? Dan heb ik hier een leuk idee voor je! Mer de printable heb je namelijk binnen een handomdraai een toffe paasdoos geknutseld. Doe er je voordeel mee. Kijk hier voor de printable voor een paasdoos.

paasdoos maken

knutselen voor pasen

Uitgelichte afbeeldingen: Pressmaster/Shutterstock

 

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.