Ideeën die ik opdoe in Centraal Portugal

vakantie

portugal surfen kinderen

Altijd wanneer ik erop uit ben, alleen of met gezin, dan slaat mijn fantasie op hol. Ik krijg de wildste ideeën en vaak moet het roer om. Pas thuis zie ik de praktische zaken en bezinkt de boel weer een beetje. Maar tijdens een trip door Centraal Portugal heb ik weer wat ideeën opgedaan om in de toekomst met mijn gezin uit te voeren. Centraal Portugal, het land tussen de steden Porto en Lissabon zit namelijk vol met toffe activiteiten voor gezinnen. 

Stedentrip met de kinderen

Porto en Lissabon bezoeken met mijn kinderen, stond al hoog op het wensenlijstje. De stad Coimbra is daar nu bijgekomen. En het mooie is, een bezoekje aan Coimbra is perfect te combineren met een bezoek aan de Portugese steden Porto en Lissabon. En zo kun je mooi meerdere stedentrips in één keer maken.

universiteit coimbra

Ik hoor je je afvragen, waarom zou je een stedentrip maken met kinderen? En dan ook nog drie steden. Simpelweg omdat Coimbra een bezoek waard is. Mede door zijn prachtige universiteit, die zelfs één van de oudste in Europa is. Studenten studeren hier nog steeds en de bibliotheek is werkelijk een plaatje. Een rondleiding is interessant, maar de universiteit spreekt op zich al genoeg tot de verbeelding. Het grote plein voor de oude universiteit nodigt uit om rustig aan de stad in je op te nemen en staar je even blind op de toren met klok om erachter te komen welk dier zich daarin verschuilt. Wanneer je de universiteit heb gehad, maken ook de smalle, steile straatjes en de historische gebouwen de stad Coimbra het ervaren waard.

coimbra Portugal dos Pequenitos

Wanneer je met kleine kinderen een stedentrip maakt, is het park Portugal dos Pequenitos een aanrader! Hier zijn de kenmerkende gebouwen van Portugal nagebouwd, maar dan in peuterformaat. Het leuke is dat kinderen hier ook daadwerkelijk naar binnen kunnen gaan en hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Hier ga je binnen no-time van de Madeira naar Sintra. Zo wordt een rondreis door Portugal wel heel makkelijk gemaakt. Het park doet me een beetje denken aan Madurodam, maar dan in een iets grotere schaal.

Surfvakantie met kinderen

Mijn inspiratie voor vakanties wordt in Centraal Portugal flink gevoed. Zo is Centraal Portugal een uitstekend gebied voor surfers. Ervaren surfers kunnen hun lol op in de ruige golven en voor de beginnende surfers zijn er genoeg ‘oefenzones’. Best gaaf dat surfen, zou ik gerust een keer willen leren. En terwijl we langs de kustlijn van Peniche rijden en ik een groep surfers het water in zie gaan, zie ik mezelf met gezin in de toekomst al op de planken staan. En het idee voor een surfvakantie met kinderen is geboren. Maar zoals ik al zei, eenmaal thuis komt de bezinking en zie ik de praktische zaken. Het is wel handig dat mijn jongste eerst haar zwemdiploma haalt.

surfplank portugal kind

Lekker toeren door Centraal Portugal

Tot die tijd leent Centraal Portugal zich perfect voor een ‘gewone’ vakantie met kinderen. Zo nu en dan een dagje stad, een dagje kust, een dagje relaxen bij het zwembad in één van de vele mooie accommodaties. En natuurlijk een dagje toeren met een huurauto door de prachtige natuur van Centraal Portugal om te fantaseren over het aankopen van een stuk grond.

Tip: maak gebruik van de Sunny Cars all-in autohuur service! Hiermee kun je namelijk zonder extra kosten zorgeloos een auto huren, de schadeverzekering is namelijk gewoon inbegrepen. Zelfs schade aan de autoradio en/of navigatiesysteem als gevolg van inbraakschade én de sleepkosten voor de huurauto na een ongeluk worden vergoed.

Previous ArticleNext Article