Een Frozen kinderfeestje geven

Nadat ik mezelf zo heb lopen uitsloven op een Ninjago kinderfeestje thuis, heeft de peuter (inmiddels kleuter) het in haar bol gehaald een Frozen feestje thuis te willen geven voor haar verjaardag. In principe doen we helemaal niet aan een partijtje onder de vijf jaar (buiten het gewone verjaardag vieren dan hè). Maar ja, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om haar eerst te laten proeven van een kinderfeestje en vervolgens te verkondigen dat zij geen feestje krijgt.

Een Frozen kinderfeestje organiseren it is en als we het dan doen, doen we het meteen maar goed ook. Want ja, ze wordt maar één keer vier.

Het Frozen feestje vieren we natuurlijk gewoon thuis. Er worden ook geen extra kinderen of iets dergelijks uitgenodigd, haar ‘volwassen’ verjaardagsfeestje krijgt gewoon een extra tintje.

Op zoek dus naar ideeën voor een Frozen verjaardagsfeestje. Voor de aankleding hoefde ik niet ver te zoeken, er zijn complete pakketten met Frozen feestartikelen te bestellen. Wij gingen voor twee van deze Frozen pakketten via Bol.com:

Frozen kinderfeestje feestartikel

Met de volgende inhoud;
• Bord Frozen 23cm (6x)
• Beker Frozen 250ml (6x)
• Servetten Frozen 33x33cm (20x)
• Tafelkleed Frozen 130x180cm
• Feestzakje Frozen (6x)
• Vlaggenlijn Frozen
• Uitnodiging Frozen (6x)

Een prima volledig Frozen feestpakket
met één minpuntje: persoonlijk vond ik de slingers wat kort.

Naast de standaard materialen, ben ik ook zelf nog even creatief aan de slag gegaan. Een rondje Pinterest bracht namelijk genoeg inspiratie voor Frozen DIY ideeën. 

Frozen feestje: aankleding en traktatie

Voor de extra aankleding en decoratie van het Frozen feestje, heb ik bij de Xenos witte en blauwe ballonnen gehaald. Daarnaast verkochten ze bij de Xenos ook witte en zilveren papieren waaiers die prima als ijsster konden dienen. Oké, ik geef toe… geen gevalletje DIY, maar meer BIY (buy it yourself). Wat ook nog een leuke tip voor de a-creatieve mama is, is een custom made Frozen traktatie, deze kwam ik tegen bij AllinMam.com

Frozen kinderfeestje versiering

Wat maakte we dan wel zelf?

We maakten witte ‘Frozen’ taarten met rode vruchten en sneeuw (poedersuiker). Dit is gewoon een eenvoudige MonChoutaart van Dr. Oetker. Ja sorry, ik bak uit pakjes.

Frozen kinderfeestje taart

We maakten Olaf neusjes van worteltjes. Heel simpel én gezond!

Frozen kinderfeestje olaf neusjes

En wat de drankjes betreft, de flesjes water van het Ninjago feestje waren goed bevallen en dus maakten we nu een Frozen-variant. Gesmolten sneeuwpop.

Frozen kinderfeestje waterflesjes

Daarnaast vond ik online nog een aantal traktatie ideeën voor als je het Frozen feestje wat groter zou willen uitpakken. Zoals een cake met cranberry’s.

Frozen kinderfeestje cake

Een soezentoren, recept van Albert Heijn.

Frozen kinderfeestje soesjes

En hoe leuk zijn deze Olaf popcorn-bekertjes?

Frozen kinderfeestje traktatie

Frozen feestje: de spelletjes

Toen de kersverse kleuter beneden kwam, keek ze vol verwondering in het rond. Uiteindelijk vroeg ze zich wel even af waar de Frozen pinata hing? Oké, note… Volgende keer een pinata.

Ik had wel weer een ezeltje prik, maar dan een Frozen variant gevonden. Prik Olaf zijn neus op de juiste plek.

Frozen kinderfeestje spel

Het sneeuwballen-spel vond ik ook een erg leuk idee!

Frozen kinderfeestje sneeuwbalspel

Kleurplaten in stijl doen het ook altijd goed en dus mochten de Frozen kleurplaten niet ontbreken.

Frozen kinderfeestje kleurplaat

En verder vond ik nog een aantal leuke ideeën die je kunt gebruiken voor een Frozen kinderfeestje.

Frozen knutsels

Simpele Olaf knutsels.

Frozen kinderfeestje knutsel

Frozen kinderfeestje olaf

En een Frozen knutsel voor gevorderden.

Frozen kinderfeestje masker

Frozen feestje: verkleden!

Tja, het is geen Frozen feestje wanneer Anna en Elsa niet zijn geweest. Een echte Frozen fan heeft natuurlijk een Frozenjurk. Mijn dochters zijn natuurlijk in het bezit van de jurken. Onze brunette heeft de Anna jurk en onze blondine heeft de Elsa jurk, oftewel helemaal in stijl.

Kortom, genoeg ideeën voor een Frozen feestje. En ook al was het geen speciaal kinderpartijtje, het was wel een bijzonder feestje met een heerlijk Frozen tintje.

Comments

 1. Debbie says

  Leuke ideeën!! ik hou er ook van om alles te organiseren en te maken voor de verjaardagen van mijn jongens.
  Mei gaan we Lego thema en juli pooh thema.

 2. Charlotte says

  Heel leuk! Waar heb je die emmers voor het sneeuwbalspel gehaald en hoe zijn de sneeuwballen gemaakt?

  En dan nog een vraag over olaf prikje, waarmee plakken de neuzen op olaf? is dat met kneedgum of iets anders?

 3. Tafeldecoratie says

  Wat ontzettend leuk dat het thema zo goed is doorgezet!
  Voor elk thema is er tegenwoordig wel veel versiering te vinden voor op tafel. Leuk dat er ook aan een aandenken in de vorm van een mooie Frozen foto is gedacht voor de kinderen.

Trackbacks

 1. […] leuke middagactiviteit voorzien, waar ze nu nog steeds elke dag weer om vraagt. “Gaan we in Frozen bad mama?” Na afloop spoelde in haar en mijn bad even af, en was alles weer blinkend schoon. […]

 2. […] Oké, dat is vooral een favoriet van onze dochter. Maar het kind is jarig, en zij bepaalt. En aangezien alle meisjes groot fan zijn van Anna en Elsa is een Frozen-kinderfeestje al snel een groot succes. Dat geldt ook voor de dochter van Melissa, toen zij vijf werd kwam er een Frozen-feestje, helemaal in stijl aangekleed met praktische decoratie. Natuurlijk mochten ze allemaal verkleed komen in een Anna of Elsa, of andere prinsessenjurk. Gedurende de middag deden de jonge dames leuke activiteiten, van knutselen tot en met Frozen Fever kijken op Netflix en was er een pinata met leuke Frozen stationary. Hier vind je alle tips en foto’s van het Frozen thuisfeestje bij Melissa. Ook de dochter van Pauline had als wens een Frozen-feestje. Zij trok ook alles uit de kast voor lekkere en toepasselijke Frozen hapjes en activiteiten. […]

 3. […] Meer tips voor een geslaagde Frozen verjaardag vind je bij Voor mijn kleintje. […]