Bedankt cadeautjes… Nou dit is dus wat juffen niet willen

juf bedankt cadeautje

Het is weer het einde van het schooljaar! Dat weten jullie ook wel, maar toch.

Het einde van het schooljaar betekent meestal ook weer dat we massaal de juffen en meesters gaan bedanken. Voor veel ouders is dat ieder jaar weer een uitdaging, want ja… Waar wordt een juf of meester nou echt blij van?

Ik dacht, ik vraag het gewoon! En zo gooide ik op Facebook de vraag ‘Wat willen jullie vooral NIET als bedankt cadeautje?

Wat meteen als reactie kwam was ‘douchegel’. Douchegel is dus blijkbaar een afgezaagd bedankt cadeautje voor juffen en meesters. En toch kwam er al snel een tegenreactie. Douchegel, zeker die van Rituals, is juist heel fijn! Het grote voordeel van al die douchegel cadeautjes is dat leraren het hele jaar geen douchegel hoeven te kopen. Afijn, het kan dus twee kanten op gaan wanneer je kiest voor een douchegel als bedankt cadeautje.

Al snel werd het volgende ‘nee bedankt cadeautje’ duidelijk. Chocolade! Ik dacht bij mezelf, ‘huh, hoe kun je geen chocolade willen!’ Maar blijkbaar krijgen juffen en meesters stapels chocolade. Zoveel dat je er beter een abonnement bij de sportschool bij kunt geven. Of zoals een ander grapt, ‘een fles Dreft erbij om al het vet te verwijderen’.

bedankt cadeautje juf

Goed, géén chocolade dus! Douchegel als bedankt cadeautje blijft een welles/nietes. En ook de geurkaars werd nog even benoemt om niet te geven aan de juf of meester aan het einde van het jaar.

Wat me vooral verbaasde was dat de mok helemaal niet genoemd werd! Je weet wel, zo’n koffie- of theemok met ‘beste juffie’ of whatever wat je er allemaal op kunt laten kalken. Ik had zelf eigenlijk wel gedacht dat de juf een kast vol met van die dingen moet hebben, maar niet dus… Dus misschien een ideetje als bedankt cadeautje?

Want ja, wat moet je nou wel geven dan?

Wederom tot mijn grote verbazing, reageerde een aantal juffen dat ze zo blij worden van zelfgemaakte dingetjes. Ik kan me het gewoon bijna niet voorstellen, dat je als juf zit te wachten op dat knutselgepruts van die kinderen. Maar wellicht is dat ook één van de redenen dat ik geen juf ben.

En toen bedacht ik me, waar zou ik zelf blij van worden als ik juf zou zijn? Wijn natuurlijk! Al is het alleen al om al dat nagegalm van het getetter van die kinderen te verzachten. Maar wellicht is dat één van de andere redenen dat ik geen juf ben.

Conclusie, ik weet nog steeds niet wat ik geven moet.


bedankt juf

Afbeeldingen: Shutterstock

Previous ArticleNext Article