23x wat we dit jaar deden tijdens onze zomervakantie

Traditiegetrouw sluit ik de zomervakantie af met een 23x blog over wat er in de vakantie allemaal gebeurde. Nu moet ik je teleurstellen, hilarische taferelen over plas-emmers, vermoeiende autoritten en campinglife met kinderen heb ik dit jaar niet. Wij zijn zomervakantie 2018 namelijk thuisgebleven. Maar zoals je in 2017 al kon lezen, vakantie met kinderen wordt makkelijker wanneer ze groter worden! Helemaal wanneer je gewoon niet op vakantie gaat. 

Niet op vakantie naar het buitenland bedoel ik dan. Want ook al voelde het niet helemaal als de vakantie zoals we gewend zijn, vakantie hebben we wel degelijk gevierd! Maar dan een beetje anders.

Zomervakantie in eigen land dus. Ik hoor het je vragen, ‘maar wat doe je dan tijdens zo’n zomervakantie in eigen land?’ Ik zal het je vertellen! Hier 23x wat we dit jaar deden tijdens onze zomervakantie.

– Wat we niet deden was antwoord geven op de vraag ‘zijn we er al?’ Want ja! We zijn er al!

– We zijn trouwens niet helemaal in Nederland gebleven. Mijn dochter en ik bezochten Zuid Tirol.

– We kochten een museumjaarkaart. En nu kun je misschien denken, god wat wordt dat mens stoffig! Maar een museumjaarkaart is echt een aanrader! Mijn kinderen hebben het namelijk vaak na een uur al wel gezien in een museum. En dat is wel een beetje jammer als je net een godsvermogen aan entree betaald hebt. Met een museumjaarkaart bekijk je even de highlights van een museum en met een uur zit je aan een wijntje op het terras. Ideaal!

– Wat we ook niet deden, was de tunneltent opzetten.

– Wat we wel deden, was de pop-up tenten opgooien. In de tuin weliswaar, maar hé… Who needs een camping?

– De kinderen vonden het slapen in een tentje toch wel weer leuk. En dus verbleven we een weekendje op een camping ergens in Nederland.

– Daar waar nog één plekje over was, ergens achter de caravanstallingen. Serieus, dit was de ongezelligste kampeerplek ever. Maar de kinderen konden wel lekker steppen over het industrieterrein…

– We gingen naar het strand. De eerste drie weken van de zomervakantie de enige plek waar het een beetje uit te houden was.

– Voor de verandering hoefden we een keer niet naar de eerste hulp! Buiten wat tanden en kiezen die er toch al uit moesten, zijn mijn kinderen deze zomervakantie heel gebleven!

– We zijn op uitnodiging naar het Guesthouse Hotel Kaatsheuvel geweest. Waar we, met 30 graden, een dagje Efteling deden.

– We gingen naar de bibliotheek. Om daar vervolgens achter een schermpje te gaan zitten. Ik heb overigens weer geen boek gelezen. Mijn kinderen helaas ook niet. Sorry juf.

– We hebben uitgebreid de Nachtwacht in het Rijksmuseum bekeken. (Nadat ik twee stoeiende kinderen op een meter afstand van het doek uit elkaar getrokken had.)

– We hebben ook mummies bekeken in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Lang leven de museumjaarkaart!

– We zijn naar Friesland geweest. Niet te verwarren met IJsland. Friesland dus. Daar waar we in de Culturele Hoofdstad van Europa, Leeuwarden, een dag hebben besteed om 10 minuten lang een glimp van DE REUZEN van Royal de Luxe op te vangen.

– We hebben Harlingen ontdekt. Nou ja, het lag er al een tijdje, maar wij wisten nog niet dat het zo’n leuk stadje zou zijn.

– Ik heb ontdekt dat het huishouden gewoon doorgaat als je thuisblijft. En dat die 30 kilo vakantiewas, nu gewoon 30 kilo gewone was is.

– Ik heb mijn zoon moeten teleurstellen. Na een bezoek aan de zeehondencrèche in Pieterburen mocht hij geen zeehondje als huisdier houden.

– We hebben 95.786.347 potjes kwartet gespeeld, onder het mom van ‘dan lezen ze nog wat’.

– We hebben 876 (gevoels)uren besteed aan vissen. Mijn kinderen wilden vissen! En ze vonden het nog leuk ook.

– We hebben de plaatselijke huttenbouw ontdekt. Kinderen in de leeftijd van 6+ kunnen daar voor 2 euries de hele dag timmeren. En mijn kinderen, die allemaal 6+ zijn (thank god) wilden dat de hele dag door doen! Wat een uitvinding.

– Daardoor dronk ik in alle rust met vriendinnen een bakkie koffie, wat overging in een borrel. Tip: zoek die huttenbouwvereniging bij jou in de buurt. Ideaal dit!

– We sloten de vakantie af met een weekendje tussen de dieren in het nieuwe Safari Resort Beekse Bergen. Daar waar je vanuit je lodge uitkijkt op neushoorns, giraffen, zebra’s en ander wildlife.

– En daar waar mijn kinderen het liefste wilden bowlen. Ben je in een freaking dierenpark waar de beesten continu voor je neus staan, willen ze het liefste bowlen…

2015: 56x gefantaseerd over hoe vakantie ook alweer was zónder kinderen.

2016: Oké, ik zal niet liegen. Ik fantaseer nog steeds over vakantie zonder kinderen.

2017: Ik fantaseer zelfs over een verre reis met mijn gezin.

2018: Volgend jaar gaan wij naar Suriname mensen! Whoohoo!

Previous ArticleNext Article