Speurtocht naar de kerstcadeautjes

Kerstcadeautjes kun je natuurlijk onder de kerstboom leggen. Het ziet er gezellig uit. Maar heb je je weer compleet uitgeleefd en is de stapel kerstcadeaus zo gegroeid dat de kerstboom niet meer te zien is? Dan hebben we hier een leuke en bijzondere manier om (een aantal van) de cadeautjes voor kerst te geven. We hebben namelijk een speurtocht naar de kerstcadeautjes voor je gemaakt. Je hoeft er niet veel voor te doen, de speurtocht is namelijk zo kant en klaar uit te printen.

De kinderen zullen de speurtocht naar de cadeautjes fantastisch vinden. En jij waarschijnlijk ook, want wat is er nou leuk aan klakkeloos gegraai naar cadeautjes? Helemaal niks! Nee, met deze speurtocht krijgen de kerstdagen een leuke invulling en is het graaien verleden tijd. En vind je het leuk om deze speurtocht te combineren met andere spelletjes? Dan hebben we hier een kerst bingo en hier een kerst dobbelspel voor je gemaakt.

Kerstspeurtocht route en ideeën

De printable van de kerstspeurtocht kun je in huis gebruiken. Het idee is heel simpel. Je ontvangt een routekaart met daarop een route naar de boom met cadeautjes. Op de route kom je een aantal ‘kerst symbolen’ tegen. Een kerstman, een rendier, een kerstbal, een kerstster, een kaars, de tal, een kerstbel, een sok en uiteindelijk de kerstboom met cadeautjes. Om de route wat duidelijker te maken, zitten er ook nog een aantal wegwijzers in de vorm van een kerstster erbij. Al deze symbolen ontvang je als digitale bestand om af te drukken op A4.

Wanneer je de printable geprint hebt, knip je de kerst symbolen uit. Je maakt een route met de symbolen in huis. Zo hang je bijvoorbeeld een kerstbal in de wc, de kaars in het trapgat enzovoorts. En met de oranje kerststerren kun je de kinderen op weg helpen om de juiste route te volgen. Uiteindelijk zullen de kinderen bij de kerstboom met cadeautjes aankomen!

Wat ook leuke ideeën tijdens de speurtocht zijn, zijn kleine opdrachtjes of spelletjes. Dit kun je helemaal naar eigen inzicht bedenken en invulling aan geven. Een idee is bijvoorbeeld om de kinderen een kerstliedje te laten zingen. Wat ook leuk is, is om een een hint bij de kerst symbolen te geven. Dat zet de kinderen aan het denken waar ze het volgende symbool kunnen vinden.

Kerstspeurtocht printen

De printable bestaat dus uit een route kaart, de kerst symbolen en rode sterren om een route aan te geven.

Hieronder kun je de kerst speurtocht printable heel makkelijk bestellen en betalen met iDeal of Bancontact. Na betaling ontvang je de printable direct in je mailbox, je kunt deze dan zelf uitprinten.

Bedrag € -
Previous ArticleNext Article