Adventskalender zelf maken met deze envelopjes

adventskalender zelf maken

De feestdagen zijn in aantocht en hoewel Sinterklaas nog maar net in het land is, richten we toch alvast op het zelf maken van een adventskalender. Want wat is er nu leuker dan het aftellen naar Kerstmis met een zelfgemaakte adventskalender?

Wij hebben een heel leuk idee voor je, al zeggen we het zelf. Met dit idee geven we de traditionele adventskalender een creatieve twist. Deze envelopjes vul je met kleine opdrachten, boodschappen of lieve woorden voor je kinderen. We hebben al 24 briefjes voor je gemaakt, maar je kunt ook zelf ideeën toevoegen.

adventskalender zelf maken

Adventskalender om zelf te maken

Deze printable heeft 24 envelopjes om een adventskalender zelf te maken. Print de printable op stevig papier voor duurzame envelopjes. Aan de briefjes kun je een eigen invulling geven. Het is wel verstandig om bij het vullen je agenda erbij te pakken. Wanneer de opdracht ‘koekjes bakken’ is, is het natuurlijk wel zo handig om er dan ook daadwerkelijk tijd voor te hebben.

adventskalender zelf maken
adventskalender zelf maken

Maar goed, je print dus eerste de printable uit. Daarna knip je de envelopjes nauwkeurig uit. Vouw ze vervolgens volgens de aangegeven vouwlijnen. Gebruik eventueel een liniaal om scherpe vouwen te creëren, zodat de envelopjes er netjes uitzien.

Wanneer alle envelopjes voor de adventskalender gevouwen en gevuld zijn, bevestig je de envelopjes aan een slinger. Je kunt ze ook aan een tak hangen. Je begint natuurlijk op 1 december met het openen van het eerste envelopje en zo is daar iedere dag, tot 24 december een leuke verrassing voor je kleintje.

adventskalender zelf maken

Adventskalender envelopjes printen

Vind je deze adventskalender ook zo leuk en wil jij hem dit jaar ook maken? Dan kun je hier de printable makkelijk kopen en betalen met iDeal of Bancontact. Na betaling ontvang je de printable direct in je mailbox, je kunt deze dan zelf uitprinten.

Bedrag € -

adventskalender zelf maken
adventskalender zelf maken
Previous ArticleNext Article