Regenboog thema: babyshower spelletjes om te printen

regenboog thema babyshower slinger

Organiseer jij binnenkort een babyshower in een regenboog thema? Dan ben je hier op het juiste adres, wij hebben namelijk de leukste babyshower spelletjes om te printen, in een regenboog thema gegoten!

Een babyshower in een regenboog thema kan, naast dat het gewoon een vrolijk thema is, ook een speciale betekenis hebben. Dan heb ik het natuurlijk over een regenboogbaby. Een “regenboogbaby” is namelijk een term die wordt gebruikt wanneer er een baby wordt geboren na een miskraam, doodgeboorte of het verlies van een kind. Het idee achter de term is dat een regenboog verschijnt na een storm. De geboorte van een regenboogbaby wordt gezien als een bron van hoop en vreugde na een periode van verdriet en verlies.

Voor veel ouders die een miskraam of het verlies van een kindje hebben meegemaakt, is de komst van een regenboogbaby een emotioneel en symbolisch moment. Hoe mooi is het om dan een babyshower voor de moeder in spe te organiseren met een regenboog thema? Wij denken dat dat een heel mooi feestje wordt!

Naast alle foute babyshower spelletjes die je kunt spelen tijdens een babyshower, hebben we hier ook de leukste spelletjes om te printen.

Regenboog 30 seconds voor op de babyshower

babyshower spelletjes regenboog thema

Deze babyshower variant van 30 seconds heeft bijvoorbeeld zo’n regenboog thema tintje. Het spelen van 30 seconds zal sowieso voor hilariteit tijdens de babyshower zorgen. Dit spel speel je in teams. Je probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de begrippen die op een kaartje staan te omschrijven, zonder het woord uit te spreken.

Deze babyshower 30 seconds printable print je zelf uit. Wij adviseren om de printable op stevig papier te printen of je plakt de kaartjes voor de stevigheid (en gewoon voor de leuk) op een kartonnetje.

Regenboog bingo

Een ander leuk en klassiek spel dat perfect past bij een regenboog thema babyshower is het spel bingo. Deze activiteit zorgt voor lekker veel interactie bij de gasten. Op deze bingokaarten staan schattige babygerelateerde symbolen zoals flesjes, luiers en rammelaars afgebeeld.

De regenboog babyshower bingo printable 8 verschillende bingokaarten, dus je kunt deze bingo met een groepje spelen. Is er een grote groep op de babyshower aanwezig, maak dan tweetallen. De bingokaarten print je uit op A4 papier en vervolgens knip je de print door midden. Daarnaast print je ook de trekkaartjes met de symbolen uit, die heb je nodig om de babyshower bingo te spelen. Deze kaartjes knip je uit, vouw je tot een propje en doe je in een bak. Om de beurt wordt er een symbool getrokken en wie als eerst alle symbolen heeft afgevinkt, heeft bingo!

regenboog babyshower printen

Babyshower spelletjes: ABC babynamen, voorspellingen en wat kost het?

Verder hebben we in dit printable pakket voor een regenboog thema babyshower nog de leuke spelletjes; ABC babynamen, voorspellingen en wat kost het?

Op de ABC babynamen printable schrijven alle gasten bij iedere letter een babynaam. Je kunt voor dit spelletje een timer zetten. Wie dan als eerste alle letters gehad heeft, wint dit spel. Of je doet een wedstrijdje meest originele babynamen verzinnen.

De printable met ‘mijn voorspellingen’ is leuk om te verzamelen en in een map te stoppen voor de zwangere. Dit is namelijk erg leuk om na de bevalling nog eens terug te lezen.

Op de printable ‘wat kost het’ vullen alle gasten de prijzen van de producten in. Is iedereen een beetje prijsbewust? Daar kom je snel genoeg achter!

Romper slinger voor op de babyshower

Als laatste hebben we een leuke printable met rompertjes afgebeeld. Deze kun je uitprinten, uitknippen en een slinger voor de babyshower van maken. Uiteraard ook in het regenboog thema.

Babyshower spelletjes met een regenboog thema printen

Wij hebben al deze babyshower printables met een regenboog thema gebundeld. Voor slechts €2,99 ontvang je al deze printables in je mailbox.

Wat er precies in het babyshower spelletjes pakket zit:

  • Babyshower 30 seconds spel
  • Babyshower bingo printable
  • Prints (rompers met regenboog) voor een babyshower slinger
  • Baby voorspellingen printable
  • ABC babynamen printable
  • Babyshower spel ‘Wat kost het?’ printable + antwoordenblad

Dit vind je misschien ook leuk: Een babyshower quiz!

Bedrag € -
Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.