7x leuk bedacht, maar de uitwerking daarentegen…

Er zijn van die situaties die je in de opvoeding tegenkomt, waarbij je in eerste instantie denkt ‘hé vet leuk bedacht!’. Maar al snel kom je er achter dat de uitwerking in de praktijk ietsje anders verloopt.

1. Een familie-emmer met popcorn. Zo leuk om een een grote bak op schoot te hebben tijdens de film. Lekker samen delen terwijl we naar de film kijken. Echter buiten dat er continu gegraai is op je schoot, houden kinderen ook elke hap bij, zeker die van hun broer of zus. Want STEL JE VOOR dat de één een handje meer heeft dan de ander! Ondertussen ligt het gros van de popcorn bij je voeten en de helft van de film heb je gemist. 

2. Het winkelwagentje met een auto ervoor. Je weet wel, bij de IKEA. In eerste instantie lijkt het echt een hele leuke manier om met zo’n karretje de IKEA door te gaan. Maar met drie kinderen is het vragen om ruzie. En vervolgens loop je de IKEA door met drie gillende kinderen en een kar die niet te besturen is. Want om de een of andere reden zijn die dingen nooit normaal voort te duwen. Oplossing is om even wat Zweedse ballen te halen bij het restaurant en de auto te parkeren bij de ingang. Geheid dat een andere ouder erin trapt, de stiften die erin liggen voor lief neemt en ongegeneerd je karretje jat. Hoef jij dat graftakkeding in ieder geval niet meer door de IKEA heen te duwen.

3. Je hebt iets leuks op de planning staan, maar niet al je kinderen kunnen tegelijk. Maar omdat het zo leuk is en omdat je zo enthousiast bent, vraag je aan je kinderen wie er eerst wil. Dom, dom, dom! Uiteraard willen ze alle drie als eerste. Natuurlijk komen ze hier niet zelf uit. Broers en zussen gunnen elkaar namelijk nooit iets! En wanneer je als ouder de knoop doorhakt en zelf een keuze maakt, ben je sowieso de stomste ouder ooit.

4. Je kind een dutje laten doen na vier uur ’s middags. Op dat moment lijkt het echt het beste idee ooit, want je kind houdt maar niet op met gejengel en gejank. Echter is een dutje van een half uur al genoeg om de rest van de avond niet meer te hoeven slapen. Het is een ‘fout’ die je als ouder één à twee keer maakt. Daarna zul je er alles aan doen om een late middagdut te voorkomen, want je ‘vrije avond’ is je gewoon heilig. Zelfs als dat inhoudt dat je nog een uur het gejengel en gejank moet aanhoren.

5. Je gaat een dagje weg wanneer het vakantie is en de zon schijnt. Weet je voor wie dat leuk is? Voor niemand! Je kinderen zullen alleen maar klagen dat het zo heet is en het kost je nog kapitalen ook.

6. Die ene keer dat je eraan toegeeft om een spelletje met je kinderen te spelen. Want ze vinden dat zo leuk! Een spelletje spelen met papa of mama. Maar al snel kom je erachter waarom je je enthousiasme voor het spelen van spelletjes verloren bent…

7. Je koopt een pop voor je kind, want die wilde ze zoooo graag. Je weet wel, zo één die kan drinken en plassen. Net een echte baby, super leuk voor een poppenmoeder. Toch? Echter is er één probleem, alles wat erin gaat, moet er ook weer uit. Daar hebben ze aan gedacht, want je pop krijgt een luiertje om óf kan op het potje plassen. Alleen denkt een kleuter dat zo’n pop ook eten moet. En weet je wat er met dat eten gebeurt? Helemaal niets, zo’n pop heeft namelijk helemaal geen werkend darmstelsel. Het enige wat er gebeurt is dat de pop uiteindelijk naar bedorven feta ruikt. Leuk joh!

Afbeelding kind in bios: Tomsickova Tatyana/shutterstock

Previous ArticleNext Article