Ideeën om te knutselen voor Pasen 2

paasknutsel

Op het moment hangt mijn huis vol met verjaardagslingers, maar over een paar dagen kunnen de paastakken erin. Ook kunnen de kinderen weer lekker gaan knutselen voor Pasen. De ‘knutseldeur’ (onze kastdeur waar alle knutsels mogen hangen) zal dan weer vol hangen met paasknutsels die de kinderen gemaakt hebben op school. Of thuis! Want ook thuis kunnen ze zo nu en dan lekker knutselen (waar een schermverbod al niet voor kan zorgen). Om wat leuke paasknutsel ideeën voor mijn kinderen te zoeken, ben ik Pinterest op gedoken. Een walhalla vol met leuke ideeën om te knutselen voor Pasen.

Op onze Voormijnkleintje Instagram delen we de komende weken ook heel veel leuke paasknutsel ideeën! Dus leuk als je volgt 🙂 

Paaseieren knutselen en schilderen

Wanneer je aan Pasen denkt, denk je waarschijnlijk als eerste aan paaseieren. Om op te eten, maar ook om te knutselen of natuurlijk om te schilderen. Je kunt hier natuurlijk gewoon eieren voor gebruiken, maar wat ook een leuk idee is om de eieren te maken van zoutdeeg.

Of lekker makkelijk, van papier… Strepen, stippen en felle kleurtjes, dat zijn de standaard kenmerken van een paasei. Hier een paar ideeën om je paaseieren op papier te versieren.

Tape is een leuke en originele manier om een paasei te versieren.

Kleine kinderen zijn dol op stempelen. Dat kan bijvoorbeeld heel simpel met een kurk.

Deze paaseieren knutselen zijn voor kinderen die iets meer uitdaging zoeken.

Stukjes papier knippen of scheuren is goed voor de motoriek van een peuter. Met als resultaat een leuke knutsel van een paasei.

Of laat de kinderen lekker zelf wat verzinnen om te schilderen, plakken of knippen.

paaseieren schilderen
Door Maya Kruchankova

Paashaasjes knutselen

Naast paaseieren is ook de paashaas heel populair om te knutselen. Dit paashaasje is toch wel de meest schattige die ik ooit gezien heb!

Ook dt paashaasje is ook leuk om te maken met je baby. Simpel, maar het staat enig op je knutsel-kastdeur.

En dit paashaasje vergt iets meer knutselwerk. Tijdens Pasen staat het haasje ontzettend leuk op de paastafel.

Paashaas oren! Zo simpel kan knutselen met kinderen zijn.

Een slinger met paashaasjes. Of je moet een paashaas uit de losse hand kunnen tekenen en omtrekken. Of je hebt een sjabloon nodig om de paashaasjes te knutselen.

 Door Ternavskaia Olga Alibec
Door Ternavskaia Olga Alibec

Kuikentjes knutselen

Bij Pasen horen nu eenmaal kuikentjes. Deze paaskuikens in een ei op een wasknijper zijn makkelijk om te maken en hebben een onwijs leuk resultaat.

Dit kuikentje is misschien iets meer werk, maar minstens net zo schattig. Deze paasknutsel zal overigens heel mooi hangen op de kastdeur.

Deze knutsel voor Pasen vind ik ook zo leuk! Als kind vond ik die pompoenen maken ook altijd fantastisch! Zijn de kinderen daar nu nog iets te klein voor? Dan is een kuikentje knutselen als deze een mooi alternatief.

Bij de Action kun je deze ijslolly stokjes kopen. Het leuke van deze knutsel is dat je het samen met de allerkleinste kunt maken. Door het handje van je baby over te trekken bijvoorbeeld. En zo kunnen zelf baby’s meewerken met knutselen voor Pasen.

En als je dan toch van die stokjes hebt ingeslagen, kun je er meteen dit kuikentje en haasje van maken.

 Door Elena Hramova
Door Elena Hramova

Deze paasmandjes kwam ik ook nog tegen.

Wortels en bloemetjes

Wat je ook veel ziet als je zoekt op knutselen voor Pasen, zijn worteltjes en bloemetjes. Een echte lente en paasbloem is de narcis. Makkelijk te knutselen, een vrolijk resultaat.

Een wortel knutselen van crepe papier.

 Door 13Smile
Door 13Smile

Een wortel knutselen met een functie, ook heel geinig voor Pasen.

En deze worteltjes zijn gewoon super cute! Gemaakt met het vingertje.


pinterest pasen knutselen

Uitgelichte afbeelding: Pressmaster/Shutterstock

Previous ArticleNext Article