Waarom een derde zwangerschap zwaar, maar ook makkelijk is

derde-zwangerschap

Een derde zwangerschap is heel anders dan een eerste of een tweede zwangerschap. Eigenlijk is iedere zwangerschap anders, maar zo een derde is écht anders. Op vele fronten. Het heeft voordelen, maar ook nadelen en gek genoeg, vond ik mijn derde zwangerschap zwaar maar ook de makkelijkste.

Dit is waarom.

Derde zwangerschap vliegt voorbij

Een derde zwangerschap vliegt voorbij. Waar je bij de eerste de dagen op de zwangerschapskalender weg keek, gaan ze bij je derde iets sneller dan verwacht. Je hebt het namelijk veel te druk met de kinderen die je al rond hebt lopen. Voor je het weet is er weer een week voorbij, je raakt zelfs een beetje de tel kwijt. In welke week zat je nou ook alweer? 28 weken? 29 weken? Het boeit eigenlijk ook niet, er zit iemand in je buik en je ziet wel wat eruit komt.

Derde zwangerschapsaankondiging

Zwangerschapsaankondiging? Het maakt je niet zoveel uit wie het wanneer te weten komt dat je zwanger bent. Terwijl je het bij de eerste nog angstvallig voor je wilde houden en je op zoek ging naar de meest originele zwangerschapsaankondigingen, vertel je het bij een derde even tussen neus en lippen door. Lekker makkelijk.

Minder stress

Bij een derde ben je minder gestresst. Een babykamer uitzoeken? Niet nodig, je kijkt wel op marktplaats, of misschien heeft de nicht van de achterbuurvrouw van je tante nog wel iets over. Een kamer die klaar moet zijn? Hoezo? De praktijk heeft uitgewezen dat de baby er toch geen gebruik van maakt. Geen stress a.u.b.

Niet alleen de stress over de babyuitzet kun je wegstrepen, ook de stress over de bevalling kun je loslaten. Het kind moet er nu eenmaal uit, op welke manier dan ook. En ook dat heb je al twee keer overleefd, een derde keer moet dus ook wel lukken. Nogmaals, geen stress mensen!

Zorgen maken over hoe je het allemaal gaat doen met drie kleintjes. Ook daar hoef je je geen zorgen meer over te maken. Dat je niet alles perfect kunt doen, heb je bij de tweede en misschien zelfs bij de eerste al losgelaten. Je weet inmiddels ook al dat je kleintjes je leven overnemen en het beste wat je kunt doen is je overgeven aan de situatie. Het komt allemaal wel op zijn pootjes terecht, zolang je maar rustig blijft. Geen stress.

Ze kijken wel uit

Weet je wat ook fijn is aan zo een derde zwangerschap? Niemand bemoeit zich meer met je, geen ongevraagde adviezen of tips. Ze kijken wel uit!

Maar het blijft een wondertje! Ondanks dat je weet wat je te wachten staat, je je een stuk minder druk maakt en het lijkt alsof je het allemaal wel weet, heb je geen idee dat je van dat derde kleintje ook weer eindeloos houden kan. En dat het jouw leven nog mooier en rijker maakt.

Derde zwangerschap is zwaar

Zwaar? Een derde zwangerschap heeft zeker zo zijn zware momenten. Je lichaam takelt na elke zwangerschap toch steeds een beetje af en het feit dat je amper rust kunt pakken, hakt er zo nu en dan in. Maar je compenseert het slaapgebrek weer met je rustige en stressvrije houding. Dat is wat een derde zwangerschap zwaar, maar ook makkelijk maakt.


derde zwangerschap

Afbeelding derde zwangerschap: Shutterstock 

Previous ArticleNext Article
Pauline is moeder van een drietal en probeert naast haar kinderen ook al ruim 12 jaar deze website in leven te houden. Na jaren schrijven bleek de pen niet alleen goed te zijn voor mooie en waardevolle blogs, maar kan de pen ook tekeningetjes maken! Van deze tekeningetjes worden er weer leuke printables gemaakt die gebruikt kunnen worden tijdens kinderfeestjes, babyshowers en andere momenten om spelletjes te spelen. Hoe dan ook, er zitten nog genoeg ideeën in de pen. Dus kom gerust regelmatig langs om te checken welke inkt er nu weer op het papier is gekomen.

4 Comments

  1. Vond het de leukste zwangerschap. Heel relaxed. Wel te snel voorbij…

  2. O, sorry, maar nu kom ik alles verpesten. Ik ben nu zwanger van de derde en eerlijk gezegd vind ik het een hel. Echt. Alle klachten kwamen veel sneller en heftiger. Bekkeninstabiliteit, omdat mijn lichaam veel te vroeg begon met het klaarmaken van mijn botten en banden. Constant moe. Nee, dit is echt geen feest. Ben blij als ie eruit is, haha! O, en daarover: Zelfs na 2 keer ben ik nog heel erg bang voor de bevalling. Sorry.

    1. Ga jij eens snel terug in je hok en laat ons in de waan! Nee hoor, geintje. Ik hoop dat je snel bevallen mag! 🙁