Aankondiging van een zwangerschap, dit zijn originele ideeën

zwangerschapsaankondiging

Nee nee, ik ben niet zwanger! Maar ik geniet wel altijd met volle teugen als ik een zwangerschapsaankondiging voorbij zie komen. Vooral een originele aankondiging van een zwangerschap is zo leuk! Ik voel me bijna ouderwets als ik zeg dat ze dat in mijn tijd nog niet zo deden. 

Of je nu zwanger bent van de eerste, de tweede of de derde (vierde kondigen we niet meer aan), hier ben je op het juiste adres om ideeën op te doen voor een originele zwangerschapsaankondiging. Ik heb er namelijk de afgelopen jaren heel wat voorbij zien komen en ik deel hier de leukste aankondigingen van een zwangerschap met je.

Wanneer een zwangerschap aankondigen?

Wanneer je je zwangerschap aankondigt, is natuurlijk geheel aan jezelf en je partner. Maar de meeste zwangere stellen kondigen de zwangerschap tijdens het eerste trimester, tussen de 10 weken en 12 weken aan. Toch wordt de zwangerschap bij familie en dan vooral de grootouders, vaak al eerder aangekondigd. De zwangere moeder kan bijvoorbeeld behoorlijk misselijk zijn. En om geen uitleg te hoeven geven, kun je beter maar vast vertellen dat je zwanger bent.

Bij een tweede zwangerschap wordt vaak wat langer gewacht met de aankondiging. Hoewel bij een eerste zwangerschap het van de daken geschreeuwd wordt, willen de ouders bij een tweede graag nog voor even samen een geheimpje bewaren. Bij een derde zwangerschap doet men eigenlijk al niet zo heel moeilijk meer. Dan is het maar net hoe de pet staat en hoe het uitkomt. Wel vertellen de ouders van het derde kind het graag eerst aan de kinderen die (weer) broer of zus worden.

Aankondiging van een eerste zwangerschap

Aankondiging van een zwangerschap
Door DementevaJulia/Shutterstock

Schoentjes en slofjes zijn heel populair om te gebruiken bij een aankondiging van een zwangerschap. Dit kan natuurlijk heel goed bij een eerste, tweede maar ook derde zwangerschap. Je zet er gewoon steeds een paar (baby)schoenen bij.

zwangerschapsaankondiging
Door Pazargic Liviu / Shutterstock

Een origineel idee voor een zwangerschapsaankondiging is door samen een ballon op te blazen terwijl de man naar het buikje van de vrouw wijst. Echter gaan mensen bij dit plaatje waarschijnlijk wel speculeren. Want wordt er nu een zwangerschap van een tweeling aangekondigd?

zwangerschapsaankondiging
Door Eakachai Leesin / Shutterstock

Heel subtiel en een beetje raadselachtig is deze zwangerschapsaankondiging van een eerste baby. Het is zelfs een beetje kunstig.

aankondiging zwanger echo

Iets minder subtiel is je zwangerschap aan te kondigen door een echo op social media te plaatsen. Alleen de echte zwangerschapsleken zullen zich nu afvragen waar ze naar kijken.

zwangerschapsaankondiging
Door Carolyn Roath / Shutterstock

Betrek je huisdier bij de aankondiging zwangerschap! Die zie je vooral bij een aankondiging van een eerste zwangerschap. Bij een tweede of een derde wordt een huisdier vaak vervangen door een broer of zus.

zwangerschap aankondigen humor
Door Mangostar / Shutterstock

Aankondiging zwangerschap: gebruik humor!

Gebruik een beetje humor in het aankondigen van je zwangerschap. Plaats bijvoorbeeld een foto van jullie samen waarbij de man nogal schrikt.

Voor nog meer leuke zwangerschapsaankondigingen ben ik Pinterest op gedoken. Hier vind je namelijk de echte originele ideeën. Zoals deze aankondiging waarbij de bolle buik met stoepkrijt op de muur is getekend.

Ook het rekensommetje is een populaire manier om een zwangerschap aan te kondigen.

Of je maakt er gewoon een hele filmposter van. Een originelere manier om je eerste zwangerschap aan te kondigen kan ik niet verzinnen.

Zwangerschapsaankondiging van een tweede kind

De ideeën voor een aankondiging van een eerste zwangerschap laten we achter ons. We gaan kijken welke leuke en originele ideeën er zijn voor een zwangerschapsaankondiging van een tweede kind. Oftewel, een broertje of zusje!

raadsel zwanger aankondigen
Door jensanny / Shutterstock

In een de aankondiging van een tweede zwangerschap worden de pijlen meestal gericht op het krijgen van een broertje of zusje. Maar we beginnen met een subtiele aankondiging. Wie zal het raadsel in één keer oplossen?

Ook daar hebben we de aankondiging met de schoenen weer. Dit keer is er bedacht om de geboortemaand en geboortejaar bij aankondiging te betrekken.

Aankondiging zwangerschap: aandacht voor de eerste

Deze aankondiging van een zwangerschap is subtiel bedacht met de aandacht op het worden van een grote zus.

Deze zwangerschapsaankondiging heeft fijne humor! Een recept voor een broertje of zusje.

Wat er ook veel genoemd wordt bij een zwangerschapsaankondiging van een broertje of zusje, is dat er een speelkameraadje aankomt.

Zwangerschapsaankondiging van een derde kind

zwangerschapsaankondiging

Bij een derde zwangerschap is het wel weer leuk om mensen te verrassen, omdat ze een zwangerschapsaankondiging vaak niet aan ziet komen. Zeker niet wanneer je binnen een jaar na de tweede, alweer zwanger bent van de derde. Dit is een mooie klassieker om te gebruiken wanneer je een derde zwangerschap aankondigt.

Ah en hoe leuk is deze tekst voor een aankondiging van een derde zwangerschap? Er is één dingetje, je moet al wel in het bezit zijn van een jongen of meisje.

Aankondiging zwangerschap: nog eentje dan

De zwangerschapsaankondigingen met een beetje humor, ik blijf het leuk vinden. Zeker om heel cliche de man in shock-status neer te zetten.

Oh my goodness! De helden van de zwangerschapsaankondiging. Niet zozeer betreft de originaliteit, maar het aantal keren ze een zwangerschap hebben aangekondigd. Als we het over een ervaringsexpert hebben, moet je bij dit koppel zijn. Hoe ze het doen, is mij een raadsel.


Uitgelichte afbeelding aankondiging zwangerschap: HQuality/Shutterstock

 

Previous ArticleNext Article