Eindelijk douchen zonder glurende Duplo poppetjes

glurende duplo

Voordat ik moeder werd besefte ik me niet dat een warme douche, helemaal alleen, ooit één van de luxe dingen in mijn leven zou worden. Ik stond er niet bij stil en dat hoefde ook niet. Ik kon namelijk gewoon douchen, wanneer en hoe lang ik maar wilde. Ik had zelfs tijd om na het douchen mezelf helemaal in te smeren met de nieuwste bodylotion. Wat een tijden waren dat! 

Maar toen werd ik moeder en de luxe, ietwat decadente activiteit, werd alleen nog maar noodzaak. Soms stond ik wel lang onder de douche, maar dat was dan met een huilende baby, in de hoop dat hij of zij er stil en rustig van werd. En vooral bleef. Verder waren het alleen maar korte, noodzakelijke sessies om kots weg te spoelen en zweterige oksels een keer schoon te maken. En héél soms, als ik er meteen mee begon, redde ik het om mijn haren te wassen én uit te spoelen. En dit gebeurde dan allemaal met glurende Duplo poppetjes vanaf de rand. Als ik geluk had dan, want met een beetje pech, zette ik mijn voet bovenop deze vervloekte poppetjes die telkens weer in de douche belandden. Echter was dat nog beter dan bovenop een badeendje stappen, want gezien de zwarte derrie die eruit kwam, bleek de badeend zich al een tijdje niet helemaal fit te voelen.

Deze tijden zijn voorbij. Daar kwam ik achter toen de man afgelopen weekend iets opmerkelijks vroeg. Nadat we met de kinderen een ochtend workout in de sportschool hadden gedaan (en nee, dit is geen standaard zondagochtend routine, er werd een Sinterklaas-workout georganiseerd), kwam ik op het idee om even heerlijk te douchen. De kinderen vermaakten zich prima met elkaar, of met whatever wat ze aan het doen waren (waarschijnlijk Minecraften). Hoe dan ook, mijn aandacht hadden ze niet nodig en inmiddels hebben ze de leeftijd én het verstandelijk vermogen dat ze ook wel ‘dingen’ aan hun vader kunnen vragen. En dus vertrok ik zonder iets te zeggen richting de badkamer, zette de kraan net boven de 38 graden en genoot ik van een half uurtje warm water helemaal van mij alleen.

Toen ik uit de douche kwam, vroeg de man of ik dan zo gezweten had van die workout eerder die ochtend. “Uhh, nee ik had even zin om lekker te douchen, gewoon omdat het kan”. Luxe tijden zijn weer aangebroken, want het kan gewoon weer! En dat allemaal zonder glurende Duplo poppetjes of badeendjes met rottend darmstelsel!

 

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article