De badkamer: mama’s favoriete plek

badkamer

Laten we er niet omheen draaien, de badkamer is een kamer met vele geheimen. We brengen er meer tijd in door, dan je zou denken. Het begint al vlak na het ontwaken. Met mijn onuitgeslapen hoofd, strompel ik naar de badkamer om er vervolgens een kwartier in te vertoeven. Alleen! Nadat mijn slaaprimpels uit m’n hoofd getrokken zijn, ja dat duurt steeds langer, zijn de kleintjes aan de beurt. Ook zij brengen de nodige kwartiertjes door in de badkamer. We beginnen niet alleen de dag in de badkamer, de badkamer heeft ook een grote rol in het beëindigen van de dag. Wederom voor de hele familie. 

Wassen, plassen, tandenpoetsen, het hele ritueel elke dag weer opnieuw. Maar voor menig moeder gaat het nog een stapje verder. En daarom is het ook niet zo gek dat wij mama’s graag een mooie, nette en fijne badkamer hebben.

Nieuwe ideeën

Zo krijg ik de meest geniale ideeën altijd onder de douche! Heb ik even inspiratie nodig voor een blog? Dan ga ik douchen! Gegarandeerd dat er zinnetjes in mijn hoofd ontstaan, die er anders niet gekomen waren. Enige nadeel is wel, mijn aantekeningen op de beslagen douchedeur zijn niet lang houdbaar.

Even alleen

Ik hou van mijn kleintjes. Ik ben dol op ze en ik zie ze graag. Maar wanneer ik mij terugtrek in de badkamer, ben ik maar al te blij dat de deur even op slot kan. Even niemand die op school wil, een knuffel wil, of oogcontact wil. Gewoon even, al is het maar een paar minuutjes, helemaal alleen!

Even geen geluid

Zelfde geldt voor de continue geluidsgolf die om mij heen hangt. Tv series waarvan het volume net even te hard staat, een broer en zus ruzie, ingewikkelde levensvragen. Soms wil ik het gewoon even niet horen! Ik weet het, ze kunnen heel goed door de badkamerdeur heen bléren om hun mama, maar met de douche aan dempt het geluid net voldoende om het voor even niet te hoeven horen.

Uiterlijke verzorging

Wanneer ik in een kamertje van vier vierkante meter sta en de ruimte bevalt me totaal niet, oftewel ik wil er zo snel mogelijk weer weg, dan komt er van mijn uiterlijke verzorging ook niet veel. Iedereen weet inmiddels wel dat moeders zichzelf vaak op de laatste plek zet, maar om verloedering te voorkomen is een mooie badkamer essentieel. In een mooie en fijne badkamer, wil je nu eenmaal langer blijven. Nog even een nagellakje hier, nog een lippenstiftje daar en voor je het door hebt, loop je er weer tip top bij.

De badkamer is een oase waar rust en reinheid gevonden wordt. Niet zo gek dat moeders daar dus regelmatig te vinden zijn.

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article