Babydragen… Dat ziet er ingewikkeld uit

babydragen

Babydragen is de oudste manier om je kindje te vervoeren en het zal ook nooit veranderen. Behalve dan dat de mode verandert en er dus steeds andere uitstralingen in doeken en draagzakken zijn. Moeders doen het al eeuwen en hopelijk blijven we het nog eeuwen doen.

Babydragen is fijn

Het voelen van je baby’tje die zich veilig nestelt tegen je borst aan, dat je op elk moment een aai over het bolletje kunt geven en jouw hartslag dichtbij de hartslag van je ukkie, is onbeschrijfelijk mooi. Geen enkele moeder krijgt genoeg van die geur van haar baby en geen enkele moeder is dat zachte lieve bungelende voetje beu.

Het dragen van je baby in een draagdoek of draagzak staat voor mij gelijk aan geborgenheid. Echter is er één nadeel, wanneer je baby vast voedsel mag, moet je zo nu en dan even graven naar etensresten in je decolleté. Oké en ook als je kind veel spuugt moet je zo nu en dan even je shirt verfrissen want voor je het weet groeit er schimmel in je decolleté. Ieuw.

Nadeel van babydragen

Oh wacht. Er is nóg een nadeel aan het dragen van je baby. Mensen vinden er wat van. En de meeste mensen zijn ook niet in staat om hun opmerkingen voor zich te houden en dus krijg ik dagelijks de volgende opmerkingen.

Note: niet alle opmerkingen zijn negatief! Ik krijg ook vele opmerkingen van dames die het babydragen zo vertederend vinden. Van ‘ex-draagmoeders’ waarvan de baby’s te groot zijn maar het ook altijd heerlijk vonden om te dragen of dat het er zo heerlijk uitziet. 

Negatieve opmerkingen

1. “Is dat niet slecht voor je rug?” Nee, als je de draagdoek op de juiste manier wikkelt of als je met een goede ergonomische draagzak draagt, kan een volwassen moederrug dit prima dragen.

2. “Dat ziet er ingewikkeld uit!”  Klopt, het is even oefenen. Als we het toch over ingewikkeld hebben, heb je weleens een kinderwagen geprobeerd in te klappen en op een passende manier in de achterbak van je mini autootje te krijgen?

3. “Die onzin hadden we vroeger allemaal niet.”  Uuh, nee? Vroeger, die goede oude tijd. Toen we baby’s nog lieten huilen omdat we ze anders te veel zouden verwennen? Die goede oude tijd?

4. “Zit dat niet te strak?” Als ik het wat losser zou doen, zou ze eruit vallen. Ook zo lullig.

5. “Kan je baby wel ademhalen?” Nee joh, natuurlijk niet! Dat is toch nergens voor nodig? Oh wacht, natuurlijk is dat nodig! Laat ik het even checken… Ja, ze leeft nog.

6. “Je verwent die baby!” Ja heelijk toch! Moet ik het verwaarlozen dan?

7. “Zo kun je toch helemaal niks doen?” Waarom niet? Ik heb twee armen vrij, ik kan juist alles doen!

8. “Ik heb nog wel een oude kinderwagen die je mag lenen.” Oh thanks! Dat is lief, maar ik doe dit omdat ik dit wíl. Ik weet het, ik ben een beetje koekoek! 

9. “Wat als je valt?” Dan heb ik in ieder geval een bumpertje voor mijn buik en mijn boezem. Geintje.

10. “Zo leert je kind nooit lopen” Nou weet je, ik zet haar weleens neer, maar als ik haar nu loslaat dan neem jij haar mee en geef je haar troep vol met suiker en e-nummers.

11. “Ik wist niet dat jij zo een geiten-wollen-sokken moeder was?” *Kijkt verbaasd – zwijgt –  kijkt nog iets verbaasder – zwijgt – keert zich om en loopt weg.

babydragen

Dan rest mij nog te zeggen aan alle mama’s (en papa’s) die hun baby’s lekker willen dragen, gewoon doen en heb maling aan alle negatieve opmerkingen.  


Afbeeldingen: Shutterstock
Update: 2016/2023 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Haha! Ik moet zeggen dat het bij mij nog wel meevalt met die opmerkingen maar ik herken het wel veel van anderen inderdaad!