5 -zeg dit niet tegen een moeder met een baby- feitjes

Zoals jullie misschien wel weten, heb ik een klein beetje een hekel aan de geijkte lijstjes over wat je allemaal niet zeggen mag. Want ja, eigenwijs als ik ben, dat bepaal ik toch zeker zelf allemaal wel.

Maar soms is het niet geheel onverstandig om bepaalde uitspraken voor je te houden. Zeker tegen een moeder met een baby, want ja… Slaapgebrek!

Dus vandaag deel ik toch maar een aantal uitspraken die je in het bijzijn van deze moeder gewoon lekker voor je moet houden. Want ze willen het niet horen, dat is een feit.

Uitspraak 1. “Zo, jouw buik trekt ook niet snel weg.” Holy Fuck! Bedoel je nou serieus dat ik nog een dikke pens heb? Ik bedoel… Ja, het klopt ook wel, ik ben 30 kilo aangekomen. Maar hallo heb je enig idee wat er in mijn buik heeft gezeten? Dit! Een 4 kilo zwaarlijvige baby die blijkbaar tijdens de zwangerschap heel veel cheeseburgers met me mee at. 

Uitspraak 2. “Ik denk dat je baby een beetje moe is.” Oh joh? Meen je niet! Ik denk dat ik een beetje moe ben. Maar misschien wilde ik gewoon even het huis uit, ik wilde gewoon even weten hoe het geluid klinkt als mijn baby hier zou krijsen. En ja, baby’s kunnen krijsen.

Maar serieus, denk nou niet dat jij beter weet wat mijn baby wil, want ik, moeder van dit kind, weet het zelf niet eens.

Uitspraak 3. “Niet te geloven hoe snel ik mijn zwangerschapskilo’s weer kwijt ben.” Zie uitspraak 1. En fijn voor jou, pleur nu maar op.

Uitspraak 4. “Slaapt je baby nog niet door?” Maar nu dan even echt serieus, zie je die wallen ter grootte van Frankrijk onder mijn ogen hangen? NEE, deze baby slaapt nóg niet door. 

Wie heeft überhaupt ooit het fabeltje dat kinderen doorslapen de wereld in geholpen? De verwachtingen van deze maatschappij qua doorslapen zijn veel te onrealistisch en hoog als je het mij vraagt. Maar ja, dan vraag je het ook wel aan iemand.

Uitspraak 5. “Mijn man staat elke nacht op om de luier van de baby te verschonen, doet jouw man dat niet?” Gefeliciteerd, jouw man zal dan wel een vrouw zijn! Wat geweldig is, want dan heeft jouw baby een soort van twee moeders en twee moeders hebben, is beter dan één…

Afbeelding: Shutterstock

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. haha, herkenbaar. Dat moeten ze inderdaad niet zeggen, maar zeggen ze wel. En dan later komen de rijtjes van ” die van mij loopt al” of ” die van mij is zo groot” .

  2. Hahaha! Of een vage, vage kennis tegenkomen als je een huilend kind in je armen hebt: “Aah, heeft hij wel gegeten?” NEE TRUT, HIJ KRIJGT NOOIT ETEN!
    Verder gaat het goed met me hoor! 😉

  3. Oh jeetje ik heb wel nummer 3 en 5 op het moment :’)! Ben net bevallen hoor, dus herken de andere opmerkingen wel.