Wat wij gaan doen

gezin relaxen

Het is zover! De afgelopen weken heb ik de koppies van mijn kleintjes steeds bleker zien worden en de wallen steeds blauwer. We zijn er aan toe… Kerstvakantie! Even twee weekjes bijkomen, twee weken rustig aandoen, twee weken niks moeten.

Althans, dat dacht ik. Want het eerste wat mijn dochter vroeg toen de laatste schoolbel ging was: “Wat gaan we in de vakantie allemaal doen mama?”

Relaxen en uitslapen

Daar gaan we mee beginnen. Geen geram meer op die wekker elke ochtend, maar pas wakker worden wanneer onze oogjes vanzelf open gaan. En wanneer we wakker zijn, gaan we op ons gemakkie heerlijk een ontbijtje eten, heerlijk een kerstfilmpje kijken, of heerlijk al bankhangend een boekje lezen. Kortom: heerlijk relaxen.

Netflixen

Die kerstfilmpjes trekken we natuurlijk van Netflix af. Niko is hier groot favoriet. De avonturen van het aandoenlijke rendiertje zijn perfect om met een bakkie koffie rustig wakker te worden. Home Alone staat deze kerstvakantie ook weer in de planning. Ik ben benieuwd hoe lang de kleintjes het dit jaar volhouden, toch jammer dat er geen Nederlands gesproken versie gemaakt is. En ik wil dit jaar heel graag The Grinch introduceren bij mijn kleintjes. How the Grinch stole Christmas, tot op heden heb ik ze er nog niet van kunnen overtuigen dat het echt een grappige film is. 

Schaatsen

Mijn kleintjes zijn deze winter fanatiek schaatsers geworden. Dus wanneer we een beetje klaar zijn met het relaxen en netflixen, gaan we nog maar weer eens naar de plaatselijke winterwonderland om aan onze pirouettes te werken.

LEGO bouwen

Het is nog geen drie maanden geleden dat de hele mik mak op mijn keukentafel stond en ik bij mezelf dacht, hier hebben we echt meer dan genoeg van! Toch kon Sinterklaas het niet laten en kocht wéér een paar pakketten voor de kleintjes. Nu is het echt genoeg! Het eerstvolgende wat er van dit spul in komt, is een sorteermachine om alle blokjes te kunnen sorteren.

Snap je?
Snap je?

Het is nooit genoeg!

Je raadt het al, komende kerst liggen er weer twee pakketten van dit spul onder de kerstboom en de sorteermachine, dat ben ik. Het is gewoon té leuk, verslavend ook. LEGO. We kunnen inmiddels hele steden bouwen, van historische prinsessenkastelen, tot hippe winkelcentrums met popidool Livi.

Maar dit keer beginnen we aan een nieuwe uitdaging, het volgende level, namelijk LEGO Technic. LEGO blokjes met functionele onderdelen waar bewegende constructies van gemaakt kunnen worden.

Tja...
Tja…

Hier zijn we voorlopig wel even zoet mee en heel veel meer kunnen we ook niet doen, want voor we er erg in hebben zijn de twee weken kerstvakantie alweer om.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

  1. Jaaa Home Alone is ook favoriet. Heb die als kind (6 jaar) ook in de bios in het engels gezien. Zou vreselijk zijn als die in het Nederlands zou worden gedaan. Heb dat met Dennis the Manice gezien, te erg voor woorden. Brrrr zelfde als met die nickolodeon crap.
    Ik zou willen dat we Netflix hadden. Dan keken we alleen nog maar het origineel van alles.

    Lego ze en ik verheug me al op je blog Yes the vakantie is voorbij 😉