5x waarom het goed is om samen met je kind te reizen

‘Mam, ik wil de wereld zien!’ Deze woorden komen regelmatig uit het mondje van mijn oudste dochter. Londen staat hoog op het lijstje van mijn oudste dochter. Als ik haar vraag waarom ze graag naar Londen zou willen, heeft ze daar niet echt antwoord op. Maar toch snap ik haar wens. Soms weet je gewoon niet waarom een bestemming je aantrekt en kun je de reden pas geven wanneer je er geweest bent. Ik snap haar dus helemaal wanneer ze dit zegt en ik wil in deze haar ook graag tegemoetkomen. We zijn ook al aardig op weg moet ik zeggen. Maar toch gaat reizen met kinderen (en een hond) toch niet altijd zo eenvoudig als ik zou willen. 

Ten eerste kost het behoorlijk wat duiten en onze bankrekening is nog steeds geen bodemloze put. Ten tweede, de kinderen moeten naar school en de vrije dagen zijn beperkt. En ten derde zijn we met z’n vijven en hebben we allemaal zo onze wensen. Je zou het allemaal als beren op de weg kunnen zien, maar dat doen we niet. Wij zien liever de voordelen en waarom het goed is om met je kinderen te reizen.

1. Het versterkt de band met je kinderen

Of we nu als gezin op reis gaan of samen een tripje maken, het versterkt de band. Je beleeft samen iets, je gaat als ware samen op avontuur. Zeker wanneer kinderen de leeftijd krijgen om echt te beseffen wat ze meemaken. Kinderen van zo rond de tien jaar gaan de wereld toch een beetje anders zien. En dat is echt heel waardevol om dit samen te beleven.

2. Het is leerzaam

Als kind heb ik niet zoveel van de wereld gezien. Daarom ontdekken we als gezin nu samen nieuwe dingen. We ontdekken nieuwe plekken, nieuwe culturen, nieuwe smaken. Samen reizen met kinderen is echt heel leerzaam en niet alleen voor de kinderen, ook voor mij.

3. Making memories

Het klinkt misschien verschrikkelijk zoetsappig, maar het is wel de waarheid. We zijn herinneringen aan het maken. Voor kinderen in deze leeftijd zijn dat heel belangrijke herinneringen. Herinneringen die ze zullen vormen, maar ook vooral mee zullen nemen tijdens hun volgende reizen.

4. Het geeft zelfvertrouwen

Het ontdekken van nieuwe plaatsen en het zien van verschillende culturen en mensen, laten je bewust worden van wie je zelf bent. Door samen als gezin dit onbekende te ontdekken en te ervaren, vergroot je het zelfvertrouwen van je kind.

5. Tijd voor elkaar

En als laatste grote voordeel waarom het goed is om samen met je kinderen te reizen, is dat je echt weer even tijd voor elkaar hebt. Ik kan gerust zeggen dat wij best wel een beetje verslaafd zijn aan onze schermpjes. Ik zeg niet dat wij zonder iPads en telefoon reizen, maar er wordt aanzienlijk minder gebruik van gemaakt wanneer we samen weg zijn. Door van huis weg te zijn, zijn we bewuster van de tijd die we met elkaar doorbrengen. En daarbij laat het ook zien dat tijd voor elkaar vrij maken, heel leuk is.


Afbeelding: Shutterstock / NadyaEugene

Previous ArticleNext Article