Voordelen van een vakantiehuisje

gezin vakantie huisje

Wat zijn we met z’n allen toch toe aan vakantie! Zeker nu het mooie weer er weer aankomt, beginnen de vakantiekriebels helemaal op te spelen. Persoonlijk ben ik in staat om alle soorten vakantie aan te pakken, hotel, camping, vakantiehuis, het maakt me niet uit! Als we er maar lekker tussenuit kunnen. Toch hebben bepaalde soorten vakanties tijdens deze Corona tijd, zo onze voorkeur. Hoe erg we ook snakken naar mensen om ons heen, het liefste blijven we nog een beetje in onze eigen bubbel. En heel stiekem vinden de meeste van ons dat zo erg nog niet. Gewoon lekker samen met je eigen gezin, maar dan in een andere omgeving. En daarom heeft een vakantiehuisje zo zijn voordelen. 

Vakantiehuisje versus hotel

Vakantiegangers die kiezen om te gaan kamperen met kinderen, zullen niet afwijken van het kamperen, maar hoogstens kritisch kijken naar de camping keuze. Daarom zal ik in dit artikel de voordelen van een vakantiehuisje benadrukken, ten opzichte van een hotel of een druk appartementencomplex.

1. De ruimte

Het grootse voordeel van het verblijven in een vakantiehuisje met je gezin, is toch echt de ruimte die je voor jezelf hebt. In een hotel is dat eigenlijk alleen je hotelkamer. In een appartementencomplex heb je vaak nog wel een keukentje en een woonkamertje. Maar in een vakantiehuisje heb je een gehele woning tot je beschikking met vaak een riante tuin, waar het hele gezin zijn kont kan keren. Wil je kind een radslag maken in de woonkamer? Ga je gang! Een potje trefbal in de tuin? Check! Ter vergelijking, een vakantiehuis is een zeecontainer en een hotelkamer een schoenendoos.

vakantiehuis grote tuin

Dit is een vakantiehuisje met een grote tuin in de Belgische Ardennen. Hier verbleven wij een keer rondom de feestdagen.

2. Je eigen schema en ritme

Wat ook zo’n groot voordeel aan een vakantiehuis is, is dat je volledig je eigen schema en ritme kunt volgen. Je hoeft niet tussen 7.00 uur en 10.00 uur aan het ontbijt te zitten. Je gaat ontbijten wanneer je wakker wordt. Met kinderen geeft dat zoveel vrijheid, je weet immers nooit wanneer het moment van ontwaken is. Met peuters kan dat zomaar al om 6.00 uur zijn en tieners kunnen gerust pas om 11.00 uur hun bed uitrollen.

Bovendien, het is vakantie! Dus het liefste doen we helemaal niet aan een schema en ritme.

3. Huisdieren en kinderen

Ik scheer huisdieren en kinderen maar even over één kam, want hoe lekker is het dat je huisdier én je kinderen zich vrij kunnen bewegen in een vakantiehuis!? Hoewel er echt wel kindvriendelijke hotels zijn, waar huisdieren ook meer dan welkom zijn, voel ik toch nooit echt de complete vrijheid. Daarbij is het boeken van een hotelkamer met drie kinderen én een hond vaak behoorlijk ingewikkeld. De meeste familiekamers zijn ingericht op gezinnen met twee kinderen. Daar heb je met het boeken van een vakantiehuisje een stuk minder last van.

4. Privacy

Ik gaf het al een beetje aan, in dit soort tijden is het gewoon heel fijn om in je eigen bubbel te blijven. Hoe goed je ook je best doet, in een hotel kom je simpelweg veel meer mensen tegen. Kamermeisjes die komen en gaan, mensen bij de lift, mensen bij het ontbijt, mensen in het zwembad en ga zo maar door! Maar ook al is het geen Corona tijd, ook dan vind ik de privacy van een vakantiehuis heel fijn. Geen dunne muurtjes, je hoeft niet te zoeken naar een eigen (zwembad)plekje en geen rijen bij het ontbijt. Heerlijk.

5. Mooie locaties

Natuurlijk vind je hotels en appartementencomplexen op prachtige locaties, maar vaak is dat dan niet het enige hotel of appartementencomplex. Het voordeel van vakantiehuisjes is dat je ze echt op unieke en bijzondere locaties kunt vinden. Wat dacht je van een strandhuis aan zee met een privéstrandje? Of een 18e-eeuwse villa met uitzicht over de wijngaarden van Toscane? Dat lukt alleen in een vakantiehuis.

voordelen vakantiehuis
Afbeelding wijngaard Toscane: Shutterstock / Blue Planet Studio

Vakantiehuisje op een fijne bestemming

Een vakantiehuisje op een fijne bestemming dus. Maar waar vind je zo’n vakantiehuisje op zo’n fijne bestemming? Wat je zoekt is voor iedereen anders. De één gaat graag naar het strand, terwijl de ander juist een huisje in de bergen zoekt. Een ruim aanbod van verschillende vakantiebestemmingen is dus wel zo fijn. Bij Interhome vind je dat ruime aanbod van vakantiehuisjes. Van vakantiehuisje op de Veluwe tot een luxueus huisje op het zuidelijkste puntje van Zuid-Afrika. Wat mij betreft klinkt het allemaal fantastisch, dus ik zeg… boeken maar!


vakantiehuis of hotel

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock / MJTH

Previous ArticleNext Article