Vliegvakantie: hoe pak je de bagage voor je gezin in?

Eén van de grootste uitdagingen van een vliegvakantie met je gezin, is het inpakken van je bagage. Althans, dat vindt menig ouder. Want hoe krijg je alles wat je nodig hebt voor je kinderen, in een koffertje van maximaal 23 kilo? Afgelopen zomer gingen wij de uitdaging aan en ik kan je vertellen: appeltje eitje! 

Nu moet ik wel toegeven, we hebben geen baby of peuter meer die meegaat op vliegvakantie. De leeftijd van mijn kinderen maakt het vullen van de bagage een stuk makkelijker. Geen luiers, geen speciale voeding, geen hydrofiele doeken, tuitbekers of wat dan ook. Eigenlijk is de bagage van een kind vergelijkbaar met dat van een volwassene, maar dan zijn de kledingstukken en schoeisel wat kleiner.

Hoe hebben we de bagage verdeeld?

Wanneer je een vliegticket boekt, boek je daar meestal ruimbagage bij. Voor sommige vluchten geldt dat de ruimbagage inclusief was, voor andere moet je dat er apart bijboeken. Met onze tickets naar Suriname mochten we een koffer van maximaal 23 kilo, een trolley én nog een losse tas inchecken. En dat dus voor iedereen. Nu wist ik meteen al, dat is veel te veel bagage. Ik had het gerust kunnen vullen, maar ik wilde er niet mee sleuren. Je moet het immers zelf op Schiphol zien te krijgen en ook vanaf de luchthaven naar je bestemming. Nou dat zagen we niet zitten en dus hebben we drie koffers ingecheckt als ruimbagage. En daarnaast heeft ieder gezinslid een rugzak met persoonlijke spulletjes als handbagage meegenomen.

Hoe je de koffers het beste kunt inpakken

We namen dus drie koffers, van maximaal 23 kilo mee op vliegvakantie. Doordat je een maximaal aantal kilo per koffer mag meenemen, is het wel zo handig om het gewicht goed te verdelen. Dit heb ik gedaan door eerst alle zware spullen over de drie koffers te verdelen. Dus niet alle badspullen in één koffer, maar ik heb deze producten verdeeld over de drie koffers. Daarna heb ik de koffers opgevuld met kleding, handdoeken en de laatste losse bagage.

Tips voor het inpakken en het meenemen van bagage

Tip 1: Een goed begin is het halve werk. Zorg daarom eerst voor een goede en stevige koffer. Zelf ben ik fan van mijn Samsonite koffer, deze heb ik al bijna 20 jaar! Ik weet dat het een behoorlijke investering kan zijn, zoek daarom op een Samsonite aanbieding.

Tip 2. Neem niet onnodig veel kleding mee in je bagage, ook niet voor de kinderen Uiteraard wil je niet op elke vakantiefoto staan met hetzelfde outfit, zorg daarom dat je met je kleding goed kunt mixen en matchen.

Tip 3. Wil je graag souvenirs meenemen uit je vakantieland? Stuur dit per post naar huis. Dat scheelt een hele hoop ruimte in je koffer.

Tip 4. Beperk het meenemen van het aantal schoenen. Schoenen zijn onhandig in te ruimen in je koffer, ze nemen veel ruimte in beslag.

Tip 5. Probeer te onthouden wat je in welke koffer hebt gedaan. Maak eventueel een globaal lijstje met de inhoud. Niets is zo vervelend om alle koffers te moeten doorspitten op de luchthaven.


Afbeelding: Shutterstock/Africa Studio

Previous ArticleNext Article