Vliegen vanaf Eelde naar Kopenhagen

vakantie denemarken

Hij heeft al eens eerder gevlogen, maar dat kan hij zich niet herinneren. Hij was toen nog maar een dreumes van net een jaar oud. Wij hadden het in ons hoofd gehaald met hem, zijn grote zus van vier en zijn kleine zusje van vijf maanden oud naar Turkije te vliegen voor een zonvakantie. Ik zal je er niet mee vervelen, maar het was beslist geen mooi plaatje. De jaren daarna besloten we lekker met de auto naar Frankrijk te rijden, dat was voor iedereen beter.

Eelde – Kopenhagen – Zweden 

Maar nu is hij zes en we knijpen er even met zijn tweetjes tussenuit voor een lang weekend naar Zweden. Dit keer gaan we niet met de auto, maar vliegen we naar Kopenhagen (Denemarken) en daarvandaan nemen we de trein naar Lessebo (Zweden). Het wordt een aardige reis en dat vindt hij best spannend, maar ook wel heel erg leuk! 

Wij wonen zelf onder de rook van Schiphol, maar dit keer vliegen we vanaf Groningen Airport Eelde. Dat is voor ons niet heel dichtbij, dus om het ons gemakkelijk te maken, slapen wij de avond tevoren in een knus hotel op een steenworp afstand van het vliegveld.

Groningen Airport Eelde ingang

Groningen Airport Eelde

Auto parkeren bij Groningen Airport Eelde

’s Ochtends genieten we nog even van een ontbijtje en vertrekken op ons gemak naar het vliegveld. Onze vlucht naar Kopenhagen (Denemarken) vertrekt om 9:15, maar we hoeven slechts een uur van tevoren op het vliegveld te zijn.

Een parkeerkaartje heb ik online al gereserveerd, dus we kunnen zo de parkeerplaats oprijden. Nu kun je op Groningen Airport zelfs voor de deur parkeren, maar ik heb gekozen voor P3, op pakweg vier minuten lopen van de aankomst-/vertrekhal. Vier dagen parkeren voor nog geen twintig euro. Ha, probeer in de randstad maar eens zo’n parkeerplaats te vinden!

Inchecken en boarden

Inchecken is zo gebeurd, want je kunt hier praktisch doorlopen. Dit is echt een verademing als je met kinderen reist. Er staan geen lange rijen, er is geen drukte en je hoeft ook niet kilometers met bepakking over het vliegveld te lopen op zoek naar gate 32. Gewoon even inchecken, door de scanner en we staan meteen al bij de gate.

Een paar minuten later begint het boarden, we mogen over het vliegveld naar het vliegtuig lopen. En met elke stap wordt mijn kleine jongen enthousiaster. Op het trapje naar het vliegveld poseert hij stoer nog even voor een foto, zodat we dit moment later met het thuisfront kunnen delen. Na een high five met de steward vindt hij zijn plekje bij het raam.

van groningen eelde naar kopenhagen

in vliegtuig eelde kopenhagen

De motoren beginnen te brullen en zijn ogen glinsteren van plezier als hij in zijn stoel gedrukt wordt. We zijn onderweg naar Kopenhagen en vervolgens naar Zweden…

van eelde naar kopenhagen

Tips en info

– Schaf een JetKids Bedbox aan zodat je kleintje heerlijk kan slapen in het vliegtuig.

– Een parkeerticket boek je dus gemakkelijk online en P3 is prima te doen met je koffer en kind. (4 minuutjes lopen).

– Een ticket van Eelde naar Kopenhagen is verkrijgbaar vanaf €98,- retour

– Vlieg je met een kind en heb je gezamenlijk één koffer, zorg dan dat je deze niet te zwaar belaadt. Verdeel je bagage goed over je handbagage. Accu’s mogen niet in de koffers, dus ook deze moet je in je handbagage doen.

– Woon je aan de andere kant van het land, boek een hotel. Zo begin je je reis naar Kopenhagen of welke bestemming vanaf Groningen Airport Eelde dan ook, wel zo relaxt.

Previous ArticleNext Article