Een fijn vakantiehuis in de Belgische Ardennen

vakantiehuis grote tuin

De kerstspullen zijn ver opgeborgen en de kerstvakantie lijkt alweer zo lang geleden. En veel mensen zijn op zoek naar een fijne bestemming voor de zomervakantie. Ik denk nog even terug aan de afgelopen kerstdagen. Wij verbleven namelijk in een fijn vakantiehuis in de Belgische Ardennen. En dit vakantiehuisje is het terugdenken wel waard, want wat een heerlijk weekje hadden we met de kinderen in de Ardennen

Vakantiehuis in Ardennen voor 8 personen

Afgelopen zomer ontdekten wij al een fijn stuk van Wallonië. Maar de Belgische Ardennen zijn in de winter ook zeker een aanrader. Alleen al om de gezellige kerstmarkten die onder andere te vinden zijn in het pittoreske Durbuy en gezellige La Roche-en-Ardenne. Hoewel kamperen in de winter zijn charme heeft, ben ik toch blij dat we in een comfortabel vakantiehuisje konden genieten. Lekker warm en cosy genieten van de kerstdagen.

vakantiehuis ardennen

Het vakantiehuisje genaamd, La Villa H, ligt aan de rivier de Ourthe in Hamoir. Het vrijstaande vakantiehuis is geschikt voor 8 personen en heeft een heerlijke afgesloten tuin van ruim 1000 vierkante meter. Mijn kinderen én hond konden hierdoor heerlijk vrij ravotten en spelen. Maar ook al voelt het in Wallonië alsof je echt ver in het buitenland zit, de winter lijkt verdacht veel op de Nederlandse winter: koud en nat.

WiFi aanwezig, maar we zeggen nog niks

Gelukkig biedt het vakantiehuis La Villa H van binnen ook alles wat mijn kinderen nodig hebben. Om te beginnen goede WiFi. Echter hebben we dat de eerste dagen, het was tenslotte kerst, even stil gehouden. De nieuwe omgeving in een vakantiehuis is vaak al uitdagend genoeg.

vakantiehuis zolder

Het vakantiehuis heeft twee verdiepingen. De begane grond en een open speel-/slaapzolder voor de kinderen. De zolder is net hoog genoeg om met mijn 1.70 meter in het midden te kunnen staan. Voor volwassenen niet heel comfi dus, maar voor de kinderen een prima plek om zich terug te trekken en te vermaken met het speelgoed dat klaarstaat. Op de begane grond zijn drie slaapkamers met tweepersoonsbedden en een badkamer met bad.

woonkamer vakantiehuis ardennen

In de woonkamer kon de man zijn lol op met de pellet-houtkachel. Mannen en vuur blijft een magische combinatie, maar de uitwerking was vooral lekker warm. De open keuken beschikt ook over alles wat je nodig hebt. Je kunt er koken of bakken in de oven, er is een vaatwasser en een makkelijk te bedienen Nespresso apparaat, what else? Wat ideaal was, de bar tussen de keuken en woonkamer nodigde uit om restaurantje te spelen. En dat pakte voor mij als moeder zeer voordelig uit. Ik mocht voor de verandering bijna geen stap zetten in de keuken, voor alles werd gezorgd. Zelfs voor mijn kopje koffie.

Vakantiehuis in Hamoir en zijn omgeving

Het plaatsje Hamoir ligt in de provincie Luik. Door Hamoir stroomt de rivier de Ourthe, een zijrivier van de Maas. En het vakantiehuis La Villa H is te vinden aan de oever van deze rivier. In Hamoir zelf is, naast wat restaurantjes en winkeltjes, niet veel te beleven. Maar de fantastische omgeving heeft veel te bieden. Het is daarom wel handig in dit gebied een auto bij je te hebben.

rivier vakantiehuis ardennen

We hadden een aantal dingen op het programma staan. Maar het was ook kerst. Kerst wordt naar mijn idee in België vooral op kerstavond gevierd. Eerste en tweede kerstdag waren dan ook gewoon de supermarkten open. Gelukkig maar, aangezien ik de helft van de boodschappen vergeten was en we de kinderen met de kerstdagen beloofd hadden te gourmetten.

Op tweede kerstdag bezochten we de kerstmarkt in Durbuy. Een gezellige markt waar we ook konden schaatsen op de schaatsbaan. De volgende dag bezochten we het plaatsje La Roche-en-Ardenne, waar we begonnen bij de oude feodale burcht en eindigden bij het verrassend leuke wildpark van La Roche.

kerstmarkt durbuy

Pyjamadag in het vakantiehuisje

En hoewel de Ardennen uitnodigt om outdoor te zijn, besloten we om de laatste dag in het vakantiehuisje pyjamadag te houden. Het vakantiehuis leent zich prima voor een pyjamadag met alle comfort dat het te bieden heeft. Bovendien was het kerstvakantie en voor mijn kleintjes is het pas echt vakantie, als er een pyjamadag is geweest. In het vakantiehuisje lagen een aantal DVD’s klaar, maar omdat we wisten dat er een DVD speler aanwezig was, hadden we zelf ook een aantal films meegenomen. Ook de spelletjeskast was goed gevuld. En nadat we allemaal uitgebadderd, de films afgelopen en de spelletjes gespeeld waren, kwamen we er niet meer onderuit. En dus gaven we de kinderen de laatste dag de WiFi code. Zo hadden ‘papa en mama’ ook nog even vakantie.

Previous ArticleNext Article