Op vakantie naar het echte Finland met het hele gezin

Een vakantie in Finland spreekt tot de verbeelding: hier geniet je met het hele gezin aan een uitgestrekt meer voor je houten bungalow van de Scandinavische geur en de warme middernachtzon. Helemaal wanneer je in het natuurrijke plaatsje Vuokatti verblijft. 

In Finland én Vuokatti is onthaasten en van het nu genieten vanzelfsprekend. Pak die kano of SUP-plank, neem een duik in het water of relax in de sauna en proef van het echte Finland! Op deze pagina lees je hoe je met het hele gezin een onvergetelijke vakantie beleeft in Vuokatti.

ruska-vuokatti-kinderen-hiken

Op zijn Fins genieten

Grote kans dat jij in Vuokatti een bungalow boekt waar een eigen sauna bij zit. Vooral wanneer je boekt met Noord-Europa specialist Voigt Travel. In Finland gaat de hele familie mee de sauna in, zowel jong als oud. Na een intensieve zweetsessie in de heerlijk ruikende sauna, is het tijd om af te koelen. Gelukkig ligt het meer op hooguit tien meter afstand. Nadat je bent afgekoeld, is het in Finland traditie om je te storten op lekkere hartige hapjes, zoetigheden en heerlijke sapjes. Helemaal opgeknapt? Stap opnieuw de sauna in; dit keer met een vers paddestoelen moddermasker! 

wellness-familie-vuokatti

Peddelen over het meer

Vuokatti wordt omringd door meren. Dit plaatsje ligt namelijk middenin het merengebied van Finland. Een kanotocht of SUP-sessie mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Finland. Bij bijna elke accommodatie waar je verblijft kun je gratis kano’s en SUP-planken lenen. Trotseer met een plank de hemelsbrede meren en show aan je gezin hoe goed jij jouw balans kunt houden. In het water vallen is ook geen probleem: de meren zijn zo schoon, je kunt er zelfs uit drinken. Voor grootse avonturen kun je met een lokale gids op pad gaan in de kano. Je peddelt door ongerepte groene wouden, langs hangbruggen en watervallen, over beken en riviertjes.

Wildlife spotten

Finland heeft een rijke flora en fauna, vooral in de Kuhmo regio. Dit is de regio waar Vuokatti in ligt. Hier kun je de bossen intrekken en overnachten in een wildernishut. Vanuit de hut heb je uitzicht op een groot open veld en tal van bomen. Let met zijn allen goed op, want voor je het weet wandelt er een beer, wolf of veelvraat langs. Weet je zeker dat je wilt slapen? Wakker blijven is veel leuker!

Finland_bears_suomussalmi_print

Husky’s in Finland

Dacht je dat husky’s alleen actief waren in de winter? Dan heb je het mis. In de zomer staan de husky’s ook te springen om iets leuks met jou en je kinderen te doen. Wat dacht je van een lange knuffelsessie met één van de puppy’s of een lange hike waarbij je door een sterke husky hond geleid wordt richting hoger gelegen gebieden – want vanaf daar heb je prachtig uitzicht over de bossen en het merengebied.

Wintersporten in de zomer

Ja dat lees je goed! Heb je even een dagje zin om te proeven van wintersportactiviteiten? In Vuokatti kun je terecht bij de indoor ski hal. Hier staan de ski’s en snowboards voor je klaar. In een lange tunnel kun je als een speer van de verschillende pistes afroetsen.

Zie jij het zitten om de zomer te vieren in Finland? Bekijk de reizen van Noord-Europa specialist Voigt Travel en laat je leiden naar de meest ongerepte plekken in Scandinavië. Beleving en pure ontmoetingen staan centraal. Met een hoofd vol nieuwe ideeën en ervaringen kom jij terug thuis. Je kunt kiezen voor individuele fly & drive’s of eigen auto rondreizen.

Previous ArticleNext Article