Een nachtje bij Stayokay Apeldoorn [review]

tiny house stayokay

Uit ervaring weet ik dat zes weken zomervakantie met kinderen behoorlijk lang kan zijn. Een uitje hier en daar is dan ook echt wel nodig om die zes weken zomervakantie tot een fijne en leuke herinnering te maken. En zo ben ik regelmatig aan het speuren naar toffe uitjes en bijzondere nachtjes weg. Deze vakantie viel mijn oog op het wikkelhuisje van Stayokay Apeldoorn en wonder boven wonder kon ik het huisje welgeteld nog één nachtje boeken deze zomer. Lang heb ik niet getwijfeld, want je weet hoe dat gaat met dit soort dingen, dit soort nachtjes zijn zo weg! En dus boekte ik een nachtje in een charmant wikkelhuisje bij Stayokay Apeldoorn voor afgelopen week. 

Heb je ook zin in een nachtje weg met de kids? Kijk dan ook eens op deze site met kindvriendelijke hotels voor leuke tips!

Kindvriendelijk Stayokay

Voor ik begin aan de review van het wikkelhuisje, wil ik het even hebben over Stayokay. Je hebt namelijk vast wel eens van de grootste hostelketen van Nederland gehoord, maar nooit bedacht dat het kindvriendelijk zou zijn. Spoiler alert: Stayokay is mede door zijn verrassende leuke kamers en accomodaties super kindvriendelijk! Zo vind je vlakbij het nijntje museum een Stayokay met een heuse nijntje-kamer, bij het Spoorwegmuseum is er een Spoorwegmuseumkamer en onlangs werd er bij Stayokay Rotterdam in samen werking met het Mariniersmuseum de Marinierskamer, compleet met klimwand en een uitkijkpost over de Maasbruggen en het Witte huis geopend. Zoals je wel kunt lezen werkt Stayokay graag samen met musea om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Maar de bijzondere plekken van Stayokay in Nederland bieden vaak ook een mooie natuurlijke omgeving. Zoals Stayokay Apeldoorn, met zijn wikkelhuisjes in het bos.

review wikkelhuisje

Wikkelhuisje in het bos

De vier wikkelhuisjes die te vinden zijn bij Stayokay Apeldoorn zijn een soort tiny houses gemaakt van recyclebaar karton! Dit klinkt niet alleen heel cool, dat is ook heel cool! Toch heb je niet het idee dat je in een kartonnen doos verblijft, heelmaal niet! De wikkelhuisjes zijn van alle gemakken voorzien. Zo heb je een eigen douche en toilet, zit er een klein keukenblok in en er zijn vier opgemaakte bedden, wat het ideaal maakt voor gezinnen met twee kinderen. Maar het leukste van deze charmante wikkelhuisjes zijn natuurlijk de locatie, want zo tussen de bomen heb je echt het idee dat je midden in het bos verblijft. Ook mijn kinderen zijn op slag verliefd op het tiny huisje in het bos en het doet precies met ze wat ik al verwachtte, ze willen namelijk meteen een eigen hutje bouwen met takken.

review stayokay

review stayokay wikkelhuisje

tiny house stayokay

review stayokay

Wanneer je een verblijf boekt bij Stayokay, is het ontbijt inbegrepen. Bij een verblijf in het wikkelhuisje, wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk genieten van je accommodatie. Daar hebben ze wat op bedacht, iets wat ook nog eens heel coronaproof is. Je krijgt ’s morgens een mand die je bij het ontbijtbuffet zelf mag vullen en mee kunt nemen naar het wikkelhuisje.

ontbijt stayokay

Wat te doen bij Stayokay Apeldoorn

Op de heenweg besloten we om langs Kootwijkerzand te rijden. Kootwijkerzand is ideaal voor een picknick met de kinderen, maar je kunt er ook lekker wandelen en spelen. En natuurlijk is de uitkijktoren bij Kootwijkerzand niet te missen!

stay okay apeldoorn

Bij Stayokay Apeldoorn zelf is er een speeltoestel, een pooltafel (mijn kinderen hebben poolen ontdekt) en je kunt er fietsen huren. Verder valt er niet heel veel te beleven bij Stayokay Apeldoorn, maar dat is niet zo heel erg, de omgeving biedt namelijk genoeg mogelijkheden! Sowieso zit je in het bos, iets wat al snel een heel fijne en uitdagende omgeving is voor kinderen. In de buurt van Stayokay Apeldoorn is een klimpark, maar je rijdt ook zo het centrum van Apeldoorn in om lekker een terrasje te pakken of om even te shoppen met de kids.

review stayokay

speeltuin stayokay

Daarnaast vind je Apenheul om de hoek. Apenheul is een absolute must om een keer te bezoeken met kinderen! Ook is het pretpark Julianatoren op een steenworp afstand van Stayokay Apeldoorn. En in dit rijtje vind je ook Paleis Het Loo, wat toevallig het enige uitje was wat ik nog niet met de kinderen bezocht had, en daarom kozen we de volgende dag voor een bezoekje aan Paleis Het Loo.

stayokay omgeving apeldoorn

Conclusie van de review

Is een nachtje bij Stayokay Apeldoorn de moeite waard? Een verblijf in een wikkelhuisje is dat zeker! We hebben ervaren dat je naast de gemakken van een hostel, je ook heel veel rust en privacy hebt. En zo’n wikkelhuisje ziet er natuurlijk heel charmant uit, zeker wanneer het zo idyllisch in het bos staat. Kortom, ook al is het maar voor één nachtje, je hebt echt even het vakantiegevoel met de kinderen.

Previous ArticleNext Article