Logeren bij het Betere BoerenBed – Hoeve Meijer

Ik heb een droom. Ik droom van een charmant boerderijtje met een geitje en een fijn stukje grond. Ik zit dan in het zonnetje te genieten van een kopje koffie en kijk naar mijn spelende kleintjes. Ze vermaken zich de hele dag met skelters, de kippen en de natuur. Alles is vredig. De man stookt relaxt een vuurtje en bereidt de bbq voor. En ook de hond is helemaal in haar nopjes.

Vorig weekend werd deze droom een beetje werkelijkheid. Het Betere BoerenBed, Hoeve Meijer liet ons een beetje van het boerenleven proeven. En net als in mijn droom zat ik met een kopje koffie in het zonnetje. De kleintjes kwamen ’s morgens aanzetten met een vers eitje(zelf geraapt!) en waren de rest dag aan het ravotten, springen en spelen. En natuurlijk hielpen ze af en toe de boer. En de man? Die kon zijn geluk niet op met een kuub hout en een potkachel.

boerderij-safaritent

De boer helpen

Uiteraard ziet het er in mijn droom allemaal heel relaxt uit. Maar er moet ook gewerkt worden. De koeien moeten gevoerd en de stal moet geveegd worden. En ja, er moet ook geld verdiend worden, dus de koeien moeten gemolken worden. Boer Frits heeft het slim bekeken en krijgt alle hulp van de kleintjes die op zijn boerderij logeren. Ik moet eigenlijk even bij hem in de leer, want als ik zag hoe fanatiek mijn 7-jarige zijn koeienstal aan het vegen was, zo fanatiek mag ze ook wel een keer de bezem door haar eigen kamertje halen.
Maar ja, boer Frits beloont al het harde werk van de kleintjes met een ritje op de tractor, daar kan ik natuurlijk niet tegenop.

boer-helpen

Pizza eten bij de boer

Na het harde werken (en luieren) moet er ook gegeten worden. Vanaf de middag staat er al een fikkie te branden in de steenoven van boer Frits. Op het terrein staan zeven tenten en iedereen heeft wel zin in de pizza van de boer en boerin. Hoe gezellig om met z’n allen aan de picknicktafels bij de steenoven aan te schuiven, om zelf je pizza in elkaar te flansen. Ondertussen vertellen boer Frits en boerin Jennie wat verhalen over het leven op de boerderij en de kleintjes springen er nog even op los op de trampoline voordat ze aan tafel gaan.

Het kleine huis op de prairie

En hoe gezellig het ook is, uiteindelijk is het natuurlijk ook tijd om te gaan slapen. Even wennen is het wel, om je pyjama’tje te vinden met een waxinelichtje in je hand. De potkachel moet nog even opgestookt, want het belooft een frisse nacht te worden. In de gave BoerenBed tent krijg ik het ‘kleine huis op de prairie gevoel’. Lekker kneuterig, lekker knus. Samen met mijn kleintje in de bedstee nog een verhaaltje lezen en dan in slaap vallen met het geknetter van het vuurtje op de achtergrond.

Lekker dromen over het leven op de boerderij. Het is bijna jammer dat we weer wakker moeten worden…

tent-huisje

Het BetereBoeren Bed heeft maar liefst 60 locaties in Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Verenigde staten en zelfs in Zuid-Afrika! Voor iedereen die op zoek is naar kwaliteit, kleinschaligheid, back to basic en toch luxe, dan is Het BetereBoeren Bed wat je zoekt!

Kijk op www.boerenbed.nl voor meer informatie en alle locaties.

Previous ArticleNext Article

2 Comments

  1. Pingback: Voormijnkleintje.nl bezoekt Hoeve Meijer - Glamping in the field