5 leuke kleine familiecampings in de Var (Zuid Frankrijk)

vakantie frankrijk

Het is alweer even geleden dat wij onze zomervakantie hebben geboekt. Ook dit jaar hebben wij weer het plan opgevat om te gaan kamperen in Frankrijk en mijn oog is gevallen op De Verdon. Tijdens onze zoektocht naar een kleine camping in de Var stuitte ik op verschillende leuke kleine familiecampings in de Var (Zuid Frankrijk). 

kleine campings frankrijk

Bij Suncamp holidays zijn het de Franse voordeelweken aan de gang, bekijk hier de kortingen!

Kamperen in de Var

De Var is het gebied tussen de Middellandse Zee en de Les Gorges du Verdon. In dit stukje Frankrijk vind je prachtige bossen, beschermde natuurgebieden en vele uren zonneschijn. Ook de bekende badplaats Côte d’Azur met zijn fijne zandstrand behoort tot de Provence-Alpes-Côte-d’Azur. En daarnaast vind je ook rotsen en wilde baaien aan deze kust. Toch kiezen wij er niet voor om te kamperen aan de kust, onze missie wordt de Gorges du Verdon. Deze magische kloof Gorges du Verdon ligt op de grens van de Var en Alpes-de-Haute-Provence en moet elke kampeerder die regelmatig naar Frankrijk reist een keer gezien hebben.

gorge du verdon
Gorges du Verdon (afbeelding van Shutterstock)

Een kleine gezellige camping

Wanneer wij gaan kamperen proberen we altijd zoveel mogelijk de hysterische grote campings te ontwijken. Het liefst hebben we zo min mogelijk animatie op de camping en zolang de kinderen daar geen weet van hebben, laten we dat het liefst ook zo. Toch beginnen de kinderen ook het één en ander aan eisen te stellen en aangezien het ook hun vakantie is, geven we daar toch wat gehoor aan.

Wat zoeken we?

– Een kleine gezellige familiecamping
– Een zwembad
– Onze hond gaat weer gezellig mee, dus dieren toegestaan
– Een bar of restaurant voor een pizza of patatje
– Omgeving Gorges du Verdon

Deze kleine campings in Zuid Frankrijk kwamen op ons lijstje:

Camping Aux Vallons

Ontspanning en gezelligheid zijn de kenmerken voor camping Aux VALLONS. Deze kleine gezellige camping ligt ten zuiden van de Verdon op zo’n twee kilometer van het dorp Bauduen. In de zomer wordt er één keer per week een gezellige avond georganiseerd en voor de kinderen is er een speeltuintje, tafeltennis en jeu de boules. Het zwembad is niet groot, maar voldoet prima om wat verkoeling te bieden. Er kunnen eigengemaakte pizza’s en broodjes voor het ontbijt besteld worden. En als laatste punt, huisdieren zijn toegestaan.

Camping La Source

La Source kleine camping frankrijk

Camping La Source ligt ten oosten van het meer en in het hart van het regionaal natuurpark Verdon. Deze camping staat zeer hoog aangeschreven en heeft een prachtige ligging. Ook de speelplaatsjes en gezelligheid zijn er aanwezig, maar helaas ontbreekt er één essentieel punt van ons lijstje met eisen. Want hoewel je prima in het meer kunt zwemmen, ontbreekt er een zwembad op de camping. 

Voordelig een vakantie naar de Var in Zuid Frankrijk boeken? Boek een verblijf op deze camping hier >>

Camping le Ruou

le Ruou kleine camping frankrijk

Een iets grotere camping, maar zeker niet minder gezellig, is de familiecamping Camping le Ruou. Camping le Ruou is gelegen in het hart van de Provence, tussen de kust en de Gorges du Verdon in. Hierdoor is de camping een prima basis voor verschillende uitstapjes om het gebied de Var te ontdekken. Maar ook de camping zelf biedt voldoende vermaak, zo beschikt het over, wat ons betreft, het ideale zwembad. Glijbanen voor de kinderen en toch overzichtelijk, maar geen hysterisch zwemparadijs. Ook is er een bar voor een snack of afhaalmaaltijd en de trouwe viervoeter is welkom. Deze camping eindigt hoog op ons lijstje.

Camping Le Vieux Chene

Le Vieux Chene kleine camping frankrijk

Voor wie er een totaal animatieloze camping zoekt, is Camping Le Vieux Chene de plek! Rust en natuur zijn de kenmerken voor deze camping midden in de Verdon. Voor de kinderen is er een speeltuintje aanwezig, maar helaas ook weer geen zwembad en dus viel voor ons deze prachtige plek af. Maar mocht je genoegen nemen met zwemmen in het meer, dan zou ik zeker een kijkje nemen!

Camping Avelanede

Avelanede kleine camping frankrijk

Uiteindelijk moet er een keuze gemaakt worden en de leuke kleine familiecamping waar wij onze zomervakantie gaan vieren is Camping Avelanede! Komende zomer gaan wij genieten van deze prachtige natuurcamping, gelegen midden in de Verdon. Een kleine familiecamping, maar door zijn 100 plekken op meer dan twaalf hectare, is de camping wel groot qua oppervlakte. Mochten ze zich niet kunnen vermaken in de natuur, dan is er voor de kinderen een speelplaats aanwezig. En voor de verkoeling is er een zwembad, niet groot maar wel groot genoeg. Tevens is er een restaurant aanwezig en ook kan deze camping in het hart van Gorges du Verdon aan onze laatste wens voldoen, onze hond is welkom!

Previous ArticleNext Article

6 Comments

 1. Wat leuk dit! Ik ben nog nooit samen met mijn kid camping doen. Het lijkt mij leuke ervaring

 2. Super! Onze vakantie voor dit jaar is al besproken, maar voor volgend jaar heb ik al een camping van dit lijstje op het oog 🙂

  1. Super leuk! Na de zomervakantie zal ik een uitgebreid verslag van Camping Avelanede plaatsen! 🙂

 3. Wat leuk om als jarenlange trouwe bezoeker van La Source ‘onze camping’ hier tegen te komen.
  Zodra je het meer ontdekt hebt wil je geen zwembad meer!
  Tijdig (lees 15 jan) reserveren is wel nodig om evt. een plekje te bemachtigen… wij hebben er in ieder geval weer veel zin in!

  1. Goed om te weten! Ik kan niet wachten om het meer te ontdekken en wie weet kunnen we volgend jaar die zwembad-eis loslaten…

 4. Klinkt heerlijk! De Var is bij ons ook favouriet.
  Wij hebben dit jaar besloten eens naar het noorden te gaan ipv naar het zuiden.