Kleine camping in Gorges du Verdon

vakantie frankrijk

Elk jaar opnieuw struinen we het internet af om op zoek te gaan naar dé perfecte kindvriendelijke camping voor ons gezin. Ieder jaar beginnen de zoektermen dan ook met ‘kleine camping met zwembad‘, dat zijn namelijk onze voornaamste wensen. Welk land er naar boven zou ploppen maakte niet zoveel uit, want alle opties stonden nog open. Na een paar weekjes Googlen werd de bestemming steeds duidelijker. En opeens waren we eruit: Frankrijk, Gorges du Verdon werd de bestemming. Nog even iets specifieker Googlen: ‘kleine camping in Gorges du Verdon‘. Oh ja, ‘met zwembad’ waren we vergeten! En ja hoor, daar was hij, onze kleine camping in Gorges du Verdon mét zwembad: Camping L’Avelanede

Lees hier: 5 leuke kleine familiecampings in de Var (Zuid Frankrijk)

Waarom Gorges du Verdon

En zo kwam het dat wij afgelopen zomervakantie verbleven op Camping L’Avelanede in het gebied Gorges du Verdon. Er zijn heel veel redenen die ik me kan bedenken waarom jij ook de Gorges du Verdon zou moeten bezoeken, maar de hoofdreden is toch echt: het is er prachtig! Wat je op de plaatjes ziet, is ook echt zo. De natuur, de kleuren, alles klopt. En daarbij, er zijn vele leuke én kleine campings te vinden in dit gebied. Ik zeg niet vaak dat ik zo nog eens terug zou gaan naar een gebied waar ik al geweest ben, maar Gorges du Verdon zou ik graag nog eens bezoeken.

Lees hier meer over het gebied Gorges du Verdon

Waterfietsen is één van de hoofdactiveiten in de Gorges du Verdon
Waterfietsen is één van dé activiteiten in de Gorges du Verdon
De prachtige omgeving van Gorges du Verdon
De prachtige omgeving van Gorges du Verdon

Kleine camping Camping L’Avelanede

Camping L’Avelanede dus, een kleine camping maar wel met een groot oppervlakte. Want het terrein van de camping heeft wel meer dan 12 hectare, waaronder bos en een soort van ruïne waar de kinderen kunnen spelen. Maar ook voor gigantische kampeerplekken. Ik denk dat wij nog nooit zo’n grote plek op een camping gehad hadden. De plekken waren in het bos, volgens de plattegrond ongeveer op het midden van de camping (la pinéde). Hier waren genoeg bomen voor schaduw, welke ook echt wel nodig waren in het hoogseizoen. Een plek op de ‘prairie’, zal ik in de zomer dan ook niet aanraden, tenzij je heel creatief met tarp bent.

plekken in het bos
De plekken in het bos (la pinéde)
De receptie van de kleine camping  L'Avelanede
De receptie van de kleine camping L’Avelanede
Een net toiletgebouw bij camping L'Avelanede
Een net toiletgebouw bij camping L’Avelanede

Het zwembad is niet groot, wellicht te klein voor de meeste gezinnen met kinderen. Maar voor ons is het één van de fijnere zwembaden. Liever een klein en overzichtelijk zwembad, dan een gigantisch waterparadijs met tig glijbanen waar we totaal niet relaxt kunnen zitten.

De sfeer op deze camping is prima. Door de wat gedateerde manier van werken, zoals de map met rommelige papiertjes die tijdens het inchecken tevoorschijn komt, voelt als authentieke Frankrijk. Uitdagende speeltuintjes en een animatieprogramma vind je hier niet, maar de kinderen hebben genoeg in de natuur te ontdekken én anders is er een voetbal/basketbalveld of pingpongtafel.

Speeltuintje staat vol in de zon, daar werd niet veel gebruik van gemaakt.
Speeltuintje staat vol in de zon, daar werd niet veel gebruik van gemaakt.
Het restaurant van L'Avelanede
Aankomst en het restaurant van L’Avelanede

Op de camping is een restaurant aanwezig, waar ik vooral de pizza kan aanraden en brood is op bestelling. Voor je overige boodschappen moet je zo’n 15 minuten rijden naar de Super U. Of je bezoekt de markt in Aups en gaat gewoon heerlijk uiteten in één van de pittoreske nabijgelegen stadjes.

Gorges du Verdon is absoluut een aanrader en wanneer je dan naar een kleine camping, met zwembad zoekt, moet je zeker even Camping L’Avelanede checken.

Previous ArticleNext Article