Kindvriendelijk vakantiehuis in Vogelsberg (Duitsland): Ferienhof Wahls

vakantie duitsland

Wanneer ik ze vraag wat de afgelopen week het allerleukste was, roepen mijn drie kinderen “op de skelters bij het vakantiehuis”. En meteen is het me weer eens duidelijk. Kinderen hebben niet veel nodig. Buitenlucht, speelruimte en de tijd om te kunnen ontdekken.

Afgelopen herfstvakantie verbleven we twee nachten bij vakantieboerderij Ferienhof Wahls aan de voet van het gebied Vogelsberg in Duitsland. Een kindvriendelijke plek, waar het gevoel van ‘in the middle of nowhere’ op een positieve manier naar boven komt borrelen. Maar even wennen is het wel, althans, voor mama. Want wanneer ik ‘geen service’ links boven in mijn telefoonscherm zie staan en de WiFi nu nog bezig is met laden, krijg ik het toch wel even benauwd. De kinderen lijken hier niks van mee te krijgen, sterker nog ze hebben geen enkele keer om hun iPad of telefoon gevraagd. Er zit niets anders op dan het offline leven voor even te accepteren en sneller dan ik verwacht, omarm ik de rust en geniet ik van mijn spelende kinderen. 

De vulkaan Vogelsberg

Wist je dat Duitsland beschikt over een vulkaangebied? De laatste uitbarsting is weliswaar inmiddels al meer dan 7 miljoen jaar geleden, maar toch. De Vogelsberg is het resultaat van die vulkanische activiteiten en dat resultaat mag er wezen! Wij ontdekken dit gebied in het najaar. De herfstkleuren zijn prachtig en het mistige weer zorgt voor een sprookjesachtig decor. Enig nadeel is dat er van de uitzichten niet veel te zien is. En dat is jammer, want door de hoogte van 763 meter, zouden we vanuit de kern van Hessen zelfs Frankfurt kunnen zien liggen.

vakantieboerderij Ferienhof Wahls

Vakantieboerderij Ferienhof Wahls

Aan de voet van de vulkaan de Vogelsberg vind je dus de vakantieboerderij ‘Ferienhof Wahls’. Logeren bij de boer, we hebben het in Nederland al meerdere malen mogen meemaken. Maar zo’n typische Duitse boerderij voelt toch wat anders aan. Het vakantiehuis wekt Pipi Langkous gevoelens op en de mistige omgeving doet me aan Hans en Grietje denken. En we zijn écht even helemaal weg, wellicht mede dankzij het ontbreken van het contact met de buitenwereld.

De boerderij is een walhalla voor de kinderen. In het afgeschermde speelveld kunnen de kinderen gaan en staan waar ze willen. Een roetsj van de kabelbaan. Taarten bakken in de zandbak. Een potje tafelvoetbal in de hooischuur. Een kijkje nemen bij de diertjes en de favoriet: de skelters!

Kindvriendelijk vakantiehuis en appartementen

Vakantieboerderij Ferienhof Wahls beschikt over een vakantiehuis voor negen personen, het rode huisje. En drie appartementen voor vier, vijf en zes personen. Wij verbleven in de kelder, wat op zich niet heel gezellig klinkt. Maar wel boven verwachting gezellig was. Dit appartement is geschikt voor vier personen, maar zoals je op een boerderij ook verwacht, is het appartement ook heerlijk ruim. We hebben uitzicht over de tuin, waar de kinderen spelen. De inrichting was volgens mijn kinderen nogal ‘ouderwets’, persoonlijk zou ik het meer als boerenstijl omschrijven.

Ontbijten bij Café Barista Izabela

Cafe Barista Izabela

Vlak naast Ferienhof Wahls vind je het meest charmante koffiehuisje van Vogelsberg genaamd Dorfladen Metzlos – Café Barista Izabela. Wanneer je door het boerse dorpje rijdt, kun je je niet voorstellen dat daar zo een gezellig en idyllisch plekje is om je ontbijtje te nuttigen en een kopje koffie te drinken. Je hebt er echt het gevoel binnen te komen in een Duitse woonkamer, waar er ook aan gedacht is dat de kleintjes zich moeten kunnen vermaken. Voor ons stond er een uitgebreid gedekte ontbijttafel klaar waaraan niets ontbrak. Ik kan geen betere manier bedenken om mijn dag te beginnen.

Wat te doen in de Vogelsberg en de omgeving

Bij elk dorpje waar we doorheen reden riepen mijn kinderen, ‘we rijden door iets ouderwets’. De omgeving van Vogelsberg met zijn middeleeuwse pittoreske dorpjes, voelt ook wel een beetje aan alsof je een reis door de tijd maakt. Mede dankzij de historie van dit gebied is er genoeg te beleven. Maar ook de natuur biedt zijn mogelijkheden met onder andere vele wandeltracks.

boomkroonpad vogelsberg

Wat je niet mag missen:

  • Belevenissenberg Hoherodskopf
  • Vulkaneum
  • Keltenwelt am Glauberg

Adres vakantiehuis Ferienhof Wahls en op de kaart

Ferienhof Wahls
In der Aue 1
36355 Metzlos

Previous ArticleNext Article