Hooi Hooi! Logeren bij de boer.

Ik ben opgegroeid op het platteland. Voor zover je het platteland kunt noemen, het lag namelijk wel onder de dampen van Schiphol. En inmiddels ligt er een startbaan in het boerenland van mijn jeugd. In dat boerenland speelde ik altijd tussen de suikerbieten en met het aardappelrooi seizoen zaten wij in de grote schuur van de boer tussen de klei en aardappelen, terwijl mijn ouders en de rest van de buurt de boer hielpen. (Waarschijnlijk in ruil voor een avondje klaverjassen met bitterballen en een jenever.)

Spelenderwijs het boerenleven verkennen

Mijn kinderen hebben een hele andere kindertijd wat dat betreft. We wonen in een woonwijk, met een speelpleintje naast ons huis. Onze tuin is volledig bestraat en net groot genoeg om met je fiets een rondje te kunnen fietsen. Soms droom ik wel eens van een boerderijtje met veel ruimte om ons heen. Voorlopig blijft dat bij dromen of een ander alternatief is ‘Logeren bij de boer’. Zoals bij FarmCamps, daar kun je logeren in een luxe safaritent bij de boer. Op verschillende werkende boerderijen kunnen kinderen spelenderwijs het boerenleven verkennen, boerderijdieren verzorgen en natuurlijk lekker buitenspelen. Zo kunnen mijn kinderen toch een beetje dat boerenleven, wat ik van vroeger ken, ook een beetje meemaken.

Maisdoolhof en een bloemenplukveld

En als je kind een beetje bang is voor dieren, zoals mijn kleuter, is dit ook een perfecte vakantie om een beetje over de angst heen te komen. Kinderen worden spelenderwijs geconfronteerd met hun ‘grootste angst’ en juist als die confrontatie mee valt, of nog beter, leuk blijkt te zijn, dan neemt de angst vanzelf af en soms gaat de angst helemaal weg. En naast de dieren verzorgen en knuffelen, zijn er ook genoeg andere activiteiten op een FarmCamps boerderij. Zo wordt er bij FarmCamps ’t Looveld regelmatig een spannende speurtocht in het bos georganiseerd. En bij FarmCamps Mariekerke is er een maisdoolhof en een bloemenplukveld te vinden. Dus als je kleintje het contact met de dieren toch vermijd, geen probleem, volgens FarmCamps bestaat er geen leukere speeltuin als een  boeren-erf.

Kortom bij FarmCamps boerderijen vind je  heel veel afwisseling. Net als ieder kind is ook ieder boerenbedrijf anders. Maar het comfort, de gastvrijheid en het vertrouwde gevoel is altijd en overal gelijk. En of het nou hoogseizoen of laagseizoen is, een FarmCamps vakantie altijd even familievriendelijk geprijsd.

Winnen
Wil jij met je kinderen ook een beetje proeven van het boerenleven? Van FarmCamps mag ik een weekend of midweek in het laagseizoen verloten! Helemaal leuk!
Hoe kun je meedoen aan deze ontzettend gave win-actie? Geef op het win-formulier aan waarom jij met je gezin wil logeren bij de boer.

Als jij de uiteindelijke winnaar van deze win-actie geworden bent, mag jij in het voorjaar ervaren hoe het is om te logeren bij een van de FarmCamps boerderijen. Naderhand hebben we contact over jouw ervaringen bij de boerderij en wordt jouw ervaring geplaatst op voormijnkleintje.nl

Update: winactie is afgerond.

 

Pin It

Comments

  1. Ria says

    Wat een leuke actie,mijn kleinzoon van 5 vroeg van de week nog oma ik wil met jou weer naar de sprookjescamping,maar dit lijkt me ook heel leuk voor de kids

  2. Letje says

    We zijn al een tijdje niet meer op vakantie geweest en dit lijkt me ideaal voor mijn twee jongens. Lekker de hele dag buiten tussen de dieren! Super!

  3. Eveline Verhaar says

    Ik probeer al jaren mijn man mee te krijgen naar de camping met onze 2 kids, maar desondanks is het nog steeds niet gelukt.. Zijn verwachting over een camping is ouderwets en niet van deze tijd. Ik weet 100% zeker dat ik hem met een verblijf bij farmscamps kan overtuigen mee te gaan camperen!