Herfstvakantie in Noord-Limburg

De herfstvakantie staat voor de deur! Stiekem dromen we nog van die Indian Summer, het kan nog! Toch? Of kunnen we de zonnestralen maar beter laten voor wat ze zijn en de herfst omarmen? Gewoon accepteren dat de blaadjes van de bomen vallen en een regenbui op ons hoofd? De herfstvakantie kun je beter maar binnen plannen.

Maar wat gaan we doen? 

Afgelopen september hebben we Noord-Limburg ontdekt! Niet dat wij de eerste waren in dit gebied, maar we sjeesden het altijd snel voorbij. Zonde, want Noord-Limburg heeft heel veel leuks te bieden, ook in de herfstvakantie.

Dus, wat gaan we doen?

Het Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo stond op ons programma. Helaas zaten we precies tussen twee tentoonstellingen in. Playmobil had net z’n spul weer opgeruimd en Paul van Loon moest nog even wachten met zijn intrede in het Limburgs Museum. Daar baalden we wel even van, want nu moesten we het doen met ‘alleen maar’ het museum. Ik zag mijn kinderen al met een sneltreinvaart door de zalen van het museum denderen. Het zou hen wat deren wie de eerste bewoners van Noord-Limburg waren. Boy was I wrong! Mijn kinderen vonden het fantastisch! Voor het eerst waren ze oprecht geïnteresseerd in wat een museum te bieden heeft. Zo kwamen bijvoorbeeld de antieke potjes uit de kast tot leven in een filmpje over pottenbakken. Ook de speurtocht met Pieke de museumvogel hielp mee aan de interactie in het museum. Door deze speelse manier hebben mijn kinderen alle hoeken van het museum gezien, met als einddoel het kraken van een code. Ook zonder tentoonstellingen is het Limburgs Museum een aanrader!

limburgs museum venlo

Camping Beringerzand

‘Ja hallo, het is herfstvakantie. We gaan nu echt niet meer kamperen.’, hoor ik je zeggen. Nee ik snap dat je je tentje liever ingepakt laat, maar op Beringerzand kun je ook een huuraccomodatie huren. Zoals de Bamboe Lodge tent, waar Sharon van Moeders.nu in verbleef. Of de stacaravan, waar Melissa van AllinMam.com mocht overnachten. Op de camping is namelijk genoeg te doen, ook bij niet zulk mooi weer. In KinjerKriebel, het overdekte speel- en zwemparadijs van Beringerzand, regent het namelijk nooit. Hoewel je daar wel een Indianenfeestje kunt vieren, oppassen met de regendans dus!

taurus noord limburg

Taurus World of Adventure

Hoewel het mijn kinderen eigenlijk niet veel zal uitmaken of het regent. Want dat is een goed excuus om naar Taurus World of Adventure te gaan, dit vonden ze namelijk één van de tofste activiteiten van het hele weekend. Bij Taurus World of Adventure kun je stoere activiteiten doen. Zoals Adventure golf, een minigolfbaan 2.0. Met een balletje en een golfstick trotseren we de ‘glow in the dark’ baan vol met spannende geluiden en een heuse T-Rex. Maar het spannendste en het meest opwindende was een potje lasergamen. Het is zo leuk dat mijn kinderen nu in een nieuwe leeftijdsfase komen, waarin ze nieuwe avonturen ontdekken. En terwijl de twee oudsten elkaar afschieten bij het lasergamen, speelt de jongste een spelletje in de speelhal. En om deze activiteit compleet te maken, kun je bij Taurus World of Adventure ook prima terecht voor een lekkere lunch of diner.

Eten in Noord-Limburg

Dat brengt me bij het volgende puntje, mijn lievelingsactiviteit: eten. We hebben met z’n allen heel wat restaurants mogen proberen. Zo aten wij een heerlijk diner bij Mr. en Mrs. in het centrum van Panningen. Dit restaurant heeft een erg leuk concept, namelijk sharing diner. Ideaal wanneer je weer eens niet kunt kiezen van de menukaart. Verschillende gerechten worden op tafel gezet en ieder schept zijn deel op z’n eigen bordje. Niet alleen het concept is fantastisch, het eten namelijk ook!

eten noord limburg

Het lijkt wel of Noord-Limburg van de toffe concepten is, we bezochten namelijk ook Beej Benders. Wanneer je in de buurt van Venlo bent, is Beej Benders echt een must om te bezoeken. Dit is een bijzonder winkelconcept, waar lokale producten bijeen komen. Een versmarkt, zoals een versmarkt hoort te zijn. Het struinen door een ‘supermarkt’ is opeens heel leuk om met je gezin te doen. De kinderen zien er van alles, zo kunnen ze de bakker bijvoorbeeld het brood zien bakken. Er worden ook verse producten verkocht, rechtsteeks van de boer. Maar je hoeft het niet allemaal mee naar huis te nemen, je kunt je maaltijd ook ter plekke laten bereiden en opeten op het Aetplein. Tip is het nuttigen van de daghap, die je al voor slechts €5,00 kunt bestellen en wordt bereid van overgebleven versproducten uit de winkel. Verspilling past namelijk niet in het concept. De ambacht spat ervan af en dit proef je ook terug in je lunch of diner in het aangesloten restaurant.

Herfstvakantie in Noord-Limburg een aanrader? Absoluut, want dit is slechts een kleine greep uit de vele activiteiten die er in Noord-Limburg te doen zijn. Voor een compleet overzicht kijk je op Liefde voor Limburg.

Previous ArticleNext Article