Logeren bij de boer! Onze ervaringen bij FarmCamps Den Branderhorst

safaritent nederland

Wie had er gedacht dat ik ooit bij de boer met een koe zou knuffelen? Ik niet. Maar als ik me in een overal hijs en m’n teenslippertjes inruil voor kaplaarzen, voel ik me helemaal in mijn rol. De titel boerin past mij prima, al zeg ik het zelf 

In deze review lees je over onze avonturen bij FarmCamps boerderij Den Branderhorst. Hier valt zoveel te beleven voor kinderen, maar de meest bijzondere ervaring is toch wel het koeknuffelen. Wil je ook logeren bij de boer? Kijk dan hier voor de beschikbaarheid en tarieven >>

FarmCamps boerderij Den Branderhorst

We zijn bij FarmCamps boerderij Den Branderhorst, een oude zorgboerderij en melkveehouderij met koeien, paarden, schapen, kippen, konijnen, poezen, een jachthondje én oma-hond Floortje. Boer Eddy, boerin Annemarie en hun vier dochters verzorgen de diertjes met veel liefde en daarnaast verzorgen ze hun FarmCamps gasten met net zoveel liefde. ’s Morgens worden de verse broodjes die je besteld hebt op je veranda gezet en ’s avonds wordt er een kruiwagen hout bij het kampvuur gezet voor een gezellige avond.

Op de boerderij is er natuurlijk van alles te beleven. En als ik mijn kleintjes vraag wat ze nou het aller aller leukste vonden, geven ze als antwoord: ‘rondrijden op de skelters, oh ja en pony rijden en toch ook de koeien knuffelen.’ ‘En op de trekker rijden met meneer de boer’, roept de peuter er nog doorheen. Kiezen kunnen ze dus niet, maar leuk vonden ze het zeker.

ervaringen farmcamps

Het Heksenbosje

Naast het veld met de mooie lodgetenten, is een bosje benoemd tot heksenbosje. Hier kunnen je kleintjes met een paar oude potten, ketels en pannen een heus heksensoepje bereiden. Wat blaadjes, wat takjes, wat miertjes en boomschors, de fantasie van mijn kleintjes sloeg op hol en ze zouden mij wel even omtoveren tot een kikker.

review farmcamps

Blotevoetenpad bij de boerderij

Het ervaren van het blotevoetenpad bij de boerderij viel ook erg in de smaak, vooral de peuter was daarin een held! Verschillende ondergronden voel je onder je voetjes. Het meest spannend was toch wel het modderbadje, maar zonder aarzeling banjerde hij er doorheen. Naast het blotevoetenpad staat een onwijs gave boomhut met schommel. De minipeuter wilde haar voeten droog houden en bleef daar lekker veilig spelen.

review farmcamps

Koe-knuffelen

En dan natuurlijk de meest bijzondere ervaring; het koe-knuffelen. Hoe kom je erop zou je denken? Nou, dat dacht ik ook. Maar ik gaf mij volledig over aan de ideeën van de boerin van boerderij Den Branderhorst. Een koe is een graad warmer dan een mensenlichaam en de ademhaling van een koe gaat langzamer, heel ontspannen als je tegen een koe aanzit, aldus de boerin. We hijsen ons in een boerentenue en volgen de boerin het weiland in. Op zoek naar de koe die meestal wel in is voor een knuffel. Heel wat meters en heel wat koeienvlaaien verder, ligt daar een groepje koeien rustig in het weiland. Gebukt sluipen we naar de knuffelkoe om hem een stevige aai te geven. Niet te zacht, anders denkt de koe dat je een vlieg bent en mept hij je weg met zijn staart. Nou ja, ik ga er dan ook maar meteen vol voor en sla mijn armen om het kolossale lichaam heen en geef hem de grootste knuffel die ik geven kan. En voor ik het weet, zit ik daar met mijn gezin tegen de koe aan te chillen. Ik kan niet anders dan zeggen dat het een geniale ervaring was en had nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn.

ervaringen farmcampsLogeren bij FarmCamps Den Branderhorst (kun jij ons spotten bij de foto’s?) is wat ons betreft echt een aanrader! De mooie luxe en ruim opgezette lodgetenten met eigen badkamer!!, de geweldige ruimte om te kunnen spelen en het persoonlijke contact met de boer en boerin zorgt voor een gegarandeerd leuk verblijf. Echt een FarmCamps waar je nog eens terug wilt komen.


ervaringen farmcamps

Voor het eerst gepubliceerd op 18 juni 2014
Update januari 2021

Previous ArticleNext Article

3 Comments

  1. Fantastisch hè. Wij zij een paar weken ook naar Farmcamps geweest en vonden het ook geweldig! Wij hadden zelfs de mazzel dat er net een kalfje was geboren, zoooooo lief.

  2. Pingback: Wat je niet wist… het jaar 2014