Cityglamping bij de stad Rome 0

vakantie italie

‘Mama gaat kijken of Rome een leuke stad is om met jullie een keer naartoe te gaan’, sus ik tegen mijn oudste dochter. Ze is het er niet mee eens dat ik zonder kinderen een paar dagen wegga. Eigenlijk vindt ze het vooral gemeen dat zij gewoon naar school moet. Maar ‘mama’ is op het punt gekomen dat een paar dagen met vriendinnen weg echt even genieten is, even loskomen van het thuisfront. Naast moederen is het ook heel leuk om nog gewoon vrouw en vriendin te zijn. 

Maar dat neemt niet weg dat ik tijdens zo’n trip regelmatig door de ogen van mijn kinderen kijk. Ik heb het notabene belooft aan mijn oudste dochter. Is Rome een leuke stad om te ontdekken met kinderen? En op welke manier? Want uit ervaring weet ik dat kinderen een stad best leuk vinden, maar ze moeten er ook even ‘uit’ kunnen. Daarom is een camping vlakbij een stad ideaal! Het geeft je de mogelijkheid om makkelijk de stad in te komen, maar het geeft je ook de rust en het vakantiegevoel van een camping. Cityglamping.

Met 30 minuten in het centrum van Rome

In samenwerking met Vacanceselect hebben we het concept ‘cityglamping’ getest. Bij voorbaat had ik al zo’n vermoeden dat dit een prima concept zou zijn. Maar nu, achteraf, weet ik het zeker! Cityglamping is zo tof dat ik het menig avontuurlijk gezin kan aanraden!

Vacanceselect staat bekend om zijn prachtige glamping accommodaties. Dit zijn luxe tenten of caravans met het comfort van een huisje. Zo zien de glamping accommodaties er heel tof uit, hebben ook een eigen badkamer, een prachtig hemelbed en sommige zelfs een eigen jacuzzi op de veranda.

glamping rome

Wij verbleven bij Camping Village Fabulous, de glamping accommodaties waren hier iets minder luxueus. Geen jacuzzi op de veranda dus. Maar het feit dat we binnen 30 minuten in het centrum van Rome zaten, voelde toch wel heel luxe. Bovendien was ons uitzicht ook wel één van de beste van de hele camping, we keken namelijk uit over de stad Rome. En daarmee kwam de term cityglamping volledig tot zijn recht!

uitzicht camping rome
Het uitzicht vanaf ons terras
De cityglamping plekken van Vacanceselect
De cityglamping plekken van Vacanceselect

Ligging en plattegrond van Camping Village Fabulous

Wat vooral opvalt aan Camping Village Fabulous, is dat het erg netjes is. De hoge naaldbomen bedekken het terrein als een natuurlijke parasol. Hierdoor is de camping erg sfeervol, maar voelt het vooral heel natuurlijk aan. Het feit dat we  nog geen 30 minuten bij Rome vandaan zitten, is bij aankomst dan ook nog moeilijk te bevatten.

camping Rome sfeer

Camping Village Fabulous ligt tussen het centrum van Rome en het strand van Ostia. Door een bushalte op de hoek van de straat, kun je met het openbaar vervoer gemakkelijk in het centrum van Rome komen. De bussen in Italië voldoen wel aan een iets andere mate van comfort dan de bussen in Nederland. Oftewel, de bussen die daar rijden zouden hier allang afgeschreven zijn. Op hoop van zegen dat de bus niet uit elkaar rammelt, zit je met 10 minuten bij het metrostation. Daarvandaan duurt het nog 15 minuten om in het centrum te komen. Toen wij eenmaal een beetje doorhadden hoe het metrostelsel in Rome werkte en dat je dus voor €1,50 een hele dag kunt parkeren bij een metrostation, hebben we de busrit achterwege gelaten en reden we met de auto naar het metrostation.

Het mooie aan cityglamping is dat je na een dagje in de drukke stad, heerlijk tot rust kan komen aan het zwembad. Zeker zo in het naseizoen is het rustig op de camping. Er zijn hooguit een paar gezinnetjes met kleine peutertjes aan het keuvelen aan de zwembadrand. Geen hysterische gekte en je hoeft niet te vechten om een plekje op een ligbed. Als ik de schoolvakanties van mijn kinderen vrij kon indelen, had ik zeker weten hiervoor gekozen. Hoe de drukte op de camping in het hoogseizoen zal zijn, kan ik lastig inschatten. Maar de twee zwembaden zien er ruim uit en aan het aantal opgestapelde ligbedjes te zien, lijken er daar ook genoeg van te zijn. Camping Village Fabulous heeft twee zwembaden; Één om baantjes in te trekken en een kinderbad met zachte bodem en glijbaan. Perfect voor gezinnen die ook graag een beetje overzicht willen houden in het zwembad.

Camping rome zwembad

Bij camping Village Fabulous kun je ook prima terecht voor lekker eten. Natuurlijk wil je ook de restaurantjes in Rome proberen, maar op de camping kan ook goed gegeten worden bij het restaurant of bij de snackbar aan het zwembad. Daarnaast heeft de camping ook een kleine supermarkt voor de hoognodige spullen.

pizza rome camping
Pizza bij het zwembad

Een citytrip met kinderen?

Sowieso vind ik dat als je een citytrip met je kinderen wil doen, je het gewoon moet doen! Je moet je alleen even aanpassen aan het niveau van je kind. Je kunt bijvoorbeeld niet tig bezienswaardigheden op een dag erdoorheen rammen. Ga bijvoorbeeld een halve dag bij het Colosseum zitten met een picknick en neem het gebouw en de omgeving in je op. Wandel door de smalle straatjes van Rome en eet uiteraard een heerlijk Italiaans ijsje. En kom vervolgens tot rust op de camping, waar de kinderen zich nog even uitleven in het zwembad. Cityglamping, het is wat mij betreft een ideale manier van vakantie vieren!

Previous ArticleNext Article