3x een BoerenBed in Zuid Engeland

zuid engeland

Een vakantie naar Engeland stond al een lange tijd op ons lijstje. Afgelopen zomer kwam het er dan eindelijk van! We hebben onze wagen volgeladen, met hond en al en zijn we maar liefst drie keer bij een BoerenBed in Engeland geweest. En of we ons verblijf bij een BoerenBed dat als leuk hebben ervaren? Dat lees je in deze blog.

BoerenBed in Engeland

Waarschijnlijk heb je weleens van het BoerenBed gehoord. Ze noemen het ook wel ‘logeren bij de boer’. In Nederland zijn er dan ook behoorlijk wat locaties van het BoerenBed te vinden. Het idee is dat je op het terrein van de boer in een safari tent overnacht. Je hebt je eigen plekje, maar tegelijkertijd beleef je het boerenleven een beetje mee. Dit soort boeren tenten kun je dus ook in Engeland boeken. Hier noemen ze het BoerenBed ‘Feather Down’.

Meteen weten waar we geweest zijn? Bekijk hier de BoerenBed boerderijen die we bezocht hebben:

Even voorbereiden, want er is geen stroom!

Zo’n vakantie bij de boer vergt wel wat voorbereiding. Het motto van het BoerenBed is namelijk ‘kalm aan’ en dan doelen ze vooral op even kalm aan met de tablets, smartphones of laptops. Oftewel, laat die maar gerust thuis, want je kunt ze toch niet opladen. In de tenten van het BoerenBed is namelijk geen stroom aanwezig. En ja, daar moesten wij onze kinderen echt even op voorbereiden.

Nu hadden wij de tablets en smartphones tijdens onze vakantie in Engeland niet thuis gelaten. Ik bedoel, we moesten de autoreis met de kinderen er naartoe ook overleven. Maar eenmaal bij het BoerenBed moesten de kinderen toch even rekening houden met zorgvuldig verbruik van hun batterij. Het gevolg daarvan kon je gerust een digital detox noemen.

En eerlijk is eerlijk, dat viel in die drie weken echt niet altijd mee. Maar verkeerd was het ook zeker niet. We hebben deze familietijd vooral doorstaan door spelletjes te spelen, lekker badderen in de hottub en natuurlijk door de fantastische omgeving van Zuid Engeland te verkennen.

1. BoerenBed East Shilvinghampton

Ons eerste verblijf in Zuid Engeland was bij het BoerenBed East Shilvinghampton in Dorset. Dorset is een graafschap in Zuidwest-Engeland en heeft genoeg te bieden voor een fijne vakantie. Het BoerenBed East Shilvinghampton ligt vlakbij de kust bij het havenstadje Weymouth. Het grote boeren terrein is ietwat heuvelachtig en dat maakt het uitladen van onze bagage een complete workout. Gelukkig staan er kruiwagens bij de boerderij klaar voor gebruik. Maar het leuke aan het terrein van East Shilvinghampton is dat het, met zijn heuvels op de achtergrond, wel echt heel landelijk toont.

Ook de diertjes, zoals de geitjes zijn voor de gasten heel toegankelijk. De tenten zijn als ware om het dierenverblijf heen gebouwd, waardoor ze centraal komen te staan. Dat maakt de beleving van het BoerenBed East Shilvinghampton extra leuk. En de eyecatchers zijn natuurlijk de alpaca’s. Met de alpaca’s kan ook gewandeld worden. Uiteraard doen wij dat ook tijdens ons verblijf. Maar hoewel wij er ontzettend veel plezier in hadden, vraag ik me nog steeds af of de alpaca’s daar ook zo over dachten.

Glamping in Dorset

Een fancy naam voor overnachten in een safaritent is natuurlijk glamping. Onze tent bij het BoerenBed East Shilvinghampton in Dorset kon je zeker wel glamping noemen. Want waar ik mijn mede glamping gasten ’s morgens naar het toilethokje bij de stallen zag wandelen, hadden wij de tent mét een douche. En of me dat luxe is.

Verder zijn alle tenten van het BoerenBed ook zeker glamping waardig en ongeveer hetzelfde ingericht. Er is een houtkachel aanwezig, een kamertje met een stapelbed, een kamer met een tweepersoonsbed én een bedstee. Je kunt er dus zeker met vijf personen overnachten en wanneer de kinderen nog klein zijn, met zes personen.

Omgeving van East Shilvinghampton

Een vakantie betekent voor ons relaxen, samen met elkaar tijd doorbrengen, maar ook zeker de omgeving ontdekken. Relaxen doen we dan ook volop en we slaan ook zeker de pizza avond op de boerderij niet over. De omgeving van het BoerenBed East Shilvinghampton is ook heel rustgevend. Je bent hier in Zuid Engeland, Dorset om precies te zijn, echt op het boerenland beland. Maar Dorset staat ook bekend om zijn Jurassic Coast.

Jurassic Coast

De Jurassic Coast is een ruim 150 kilomater lange kuststrook in het zuiden van Engeland. En dat is niet zomaar een stukje kust van Zuid Engeland, het is een UNESCO-werelderfgoed die onder andere wordt erkend voor zijn uitzonderlijke rotsen en fossielen. Maar de Jurassic Coast is dan ook één van de populairste bestemmingen in Groot-Brittannië en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit de hele wereld. Je kunt je dus wel voorstellen dat het hier flink druk kan zijn. Voor ons voelt het in ieder geval als een groot contrast met het verblijf bij het BoerenBed East Shilvinghampton.

Bezienswaardigheden in Dorset

Maar toch pikken we een aantal van de bezienswaardigheden in Dorset mee. Eén van deze bezienswaardigheden aan de kast van Zuid Engeland is Lulworth Cove, een afgeronde inham aan de Jurassic Coast. Het is tijdens onze vakantie mooi weer en dus kunnen we een duik nemen op deze populaire plek. Over het kiezelstrand loop je zo geleidelijk het water in. Als je van watersporten houdt, kun je hier ook een SUP of een kano huren. Wij maken de wandeling naar boven, de rotsen op, om het prachtige uitzicht van boven over Lulworth Cove te aanschouwen.

Een andere niet te missen en ook druk bezochte bezienswaardigheid in Zuid Engeland aan de Jurassic Coast is Durdle Door. Durdle Door is een van de meest gefotografeerde en iconische bezienswaardigheid van Dorset. De kalkstenenboog in de zee werd gevormd door de kracht van de golven. Houd er rekening mee dat het vanaf de parkeerplaats een stukje lopen is en als je op het kiezelstrand wil komen, is het ook nog eens een flinke klim.

De krijtformaties van Old Harry Rocks stonden ook nog op mijn bezienswaardigheden lijstje tijdens deze vakantie. Echter zijn krijtformaties van Old Harry Rocks zeker anderhalf uur rijden vanaf het BoerenBed East Shilvinghampton. En omdat de kinderen ook nog op de boerderij moesten relaxen, is het er helaas niet van gekomen.

2. BoerenBed Gwel Teg Farm

Voor ons tweede BoerenBed verblijf rijden we langs de zuidkust van Engeland, door naar Cornwall. Net voorbij Plymouth strijken we neer bij het BoerenBed Gwel Teg Farm in Looe. We waren na ons eerste bezoek aan het BoerenBed, het boerenland van Zuid Engeland al een klein beetje gewend. Maar hier in Cornwall lijkt het toch weer compleet anders. De wegen zijn smal en de strakke heggetjes langs de wegen geven je hier écht het Engelse platteland gevoel.

Het BoerenBed Gwel Teg Farm is ook weer compleet anders. Persoonlijk vind ik de opstelling van de tenten niet zo sfeervol. Op een groot grasveld staan de tenten op een rij en hebben uitzicht over een weiland waar wat koeien en schapen grazen. Het nodigt hier een stuk minder uit om bij de dieren te kijken. Daarentegen kunnen kinderen hier wel lekker spelen met een basketbalpaal, skelters, enzovoorts.

Glamping in Cornwall

Maar goed, ook in Cornwall kun je prima verblijven op een glamping als het BoerenBed. De tent is wederom luxe ingericht. Hier hebben we zelfs een oven in de houtkachel! Superleuk, want zo kunnen we zelf een pizza en een lasagne bakken. De douche is van binnenuit de tent te bereiken en voor de hoognodige spulletjes kun je hier ook terecht in de zogeheten ‘honesty shop’.

Wat ook wel heel leuk is aan het BoerenBed Gwel Teg Farm, is dat de boerin je echt even meeneemt in het boerenleven in Zuid Engeland. Ze neemt ons namelijk mee om een kijkje te nemen op de melkveehouderij, waar wel 400 Holstein en British Blues koeien wonen. Toch leuk om te zien hoe de koeien gemolken worden, maar het hoogtepunt zijn toch de vele kalfjes op de boerderij. De kinderen mogen zelfs wat melk aan de kalfjes geven, wat ze natuurlijk graag ervaren.

Omgeving van Gwel Teg Farm

Maar goed, we zijn natuurlijk niet alleen voor de koeien van de Gwel Teg Farm helemaal naar Cornwall gereden. Ook hier zijn we gekomen om de omgeving te ontdekken. Cornwall stond al heel lang op ons vakantie-lijstje. Het lijstje met bezienswaardigheden is in de loop van de tijd dan ook behoorlijk uitgedijd.

Eden Project

Met stip op één stond het Eden Project. Wat ooit een kaal landschap was, staan nu enorme biodomes. Dat was iets wat ons enorm aansprak, want dat moest toch wel een machtig gezicht zijn. In de enorme overdekte biomes is een nagebootste regenwoud en een mediterrane klimaat te vinden. Heel eerlijk? Eenmaal aangekomen bij het Eden Project, viel het al met al toch een beetje tegen. Zeker voor de entreeprijs die wel betaald hebben, de ruim €200 voor vijf personen was het wat mij betreft niet waard.

Tintagel kasteel

Waar we ook wel een stukje voor wilden rijden, richting het noorden van Cornwall, was het Tintagel kasteel. Het Tintagel kasteel wordt gelinkt aan de legende van Koning Arthur. En de ruige maar schitterende noordkust van Cornwall is daar ook zeker een mooi decor voor.

De entree naar Tintagel over de loopbrug is al een hele ervaring. Eigenlijk is Tintagel verder niet heel veel meer dan overblijfselen van een 13e-eeuwse kasteel, met een beetje verbeelding waan je je in de middeleeuwen. Maar de meest verrassende bezienswaardigheid was toch wel het levensgrote bronzen beeld van Koning Arthur.

Kustplaatsje Looe

De kustplaatsjes van Cornwall in het zuiden van Engeland zijn pittoresk en heel gezellig. Het BoerenBed Gwel Teg Farm ligt vlakbij het kustplaatsje Looe. Looe heeft een aantal fijne stranden die we bezochten. Maar de hoofdactiviteit, naast slenteren door het oude centrum, was krab vissen!

De kinderen vonden het geweldig. Langs de kade van de rivier die door Looe stroomt, zag je verschillende mensen met een emmertje en een netje hun ding doen. Als snel hadden we door dat je voor het krab vissen niet heel veel talent hoeft te hebben. Alleen een beetje geduld en geen angst voor krabbetje. Overal in Looe kon je dan ook emmers en netjes scoren om te kunnen krab vissen. Heel veel voorbereiding voor een middagje krab vissen in Looe heb je dus niet nodig, maar een aanrader is het zeker wel!

Adrenalin Quarry

De laatste, maar volgens de kinderen absoluut de leukste activiteit in Cornwall, was te vinden bij Adrenalin Quarry. Bij Adrenalin Quarry, zo’n 20 minuutjes vanaf het BoerenBed Gwel Teg Farm, vind je een meer waar ze activiteiten in en omheen gemaakt hebben.

Je kunt er ziplinen, karten, schommelen op een mega grote schommel hoog boven het meer en je kunt rennen over een wipe out aqua parcours. Dat laatste is waar mijn kinderen voor kozen. Ik moet zeggen, het was goed georganiseerd met veiligheid hoog in het vaandel. Wie het klimaat van Zuid Engeland een beetje kent, weet ook dat het er niet altijd 30 graden is. Vandaar dat je hier zelfs (voor een oke bedrag) een wetsuit kon aanschaffen.

Eten bij de pub

Wat ik ook nog even moet vermelden, is dat eten bij de pub in Zuid Engeland en dan vooral in Dorset en Cornwall, echt een feestje is. Je moet alleen niet te laat aankloppen, want dan is de keuken uitverkocht of gewoon al aan het sluiten. Fish en chips is natuurlijk een must om een keer te bestellen. Maar ik zou ook zeker een keer voor een pie gaan. Opvallend is de gastvrijheid voor honden. Wil je met je hond op vakantie, dan is Zuid Engeland echt geweldig. Honden worden overal en door iedereen aangehaald, er staat overal een bak water klaar en je hon mee naar binnen nemen is echt geen probleem.

Oh ja, wat je ook echt even proberen moet, is een sausage roll van de Cornish Bakery. Volgens mijn dochter was dat het lekkerste saucijzenbroodje ooit.

3. BoerenBed Manor Farm

En dan zijn we alweer aangekomen bij ons derde verblijf bij het BoerenBed Manor Farm. Maar niet voordat we een bezoek brengen aan Stonehenge. Stonehenge ligt namelijk pal op de route van BoerenBed Gwel Teg Farm naar BoerenBed Manor Farm. Toch begonnen we tijdens de autorit een beetje te twijfelen. De rit duurde namelijk wat langer door het drukke verkeer.

Vlak voordat we besloten om een bezoek aan Stonehenge te verplaatsen naar later in de week, rijden we pal langs de stenen. Vanaf de weg zijn de stenen van Stonehenge, die midden op een groot veld staan, dan ook duidelijk te zien. En doordat we aan het filerijden waren, konden we er ook nog prima foto’s van maken. Dit was duidelijk een gevalletje ‘vink’ op onze bucketlist en we hadden ook niet het idee dat we daar nog speciaal voor terug moesten gaan.

BoerenBed met hottub

Dat was mooi, op BoerenBed Manor Farm hadden we namelijk een tent met een hottub geboekt. En van die hottub wilden we natuurlijk volop gebruik maken. De indeling van BoerenBed Manor Farm vond ik weer een stuk sfeervoller dan die van het BoerenBed Gwel Teg Farm. Voor mijn gevoel was hier ook weer een stuk meer privacy en met een hottub bij je tent, was dat wel lekker ook.

engeland

De vuurplaats bij je eigen tent, was hier ook echt top. Iedere avond hadden we een eigen kampvuurtje met, uiteraard, marshmallows erboven hangen. En als de kinderen nog geen vuurtje konden bouwen, dan hebben ze het hier wel kunnen leren. Vooral mijn zoon heeft bij BoerenBed Manor Farm het bouwen van een mooi fikkie even gefinetuned.

Wat ik bij het BoerenBed Manor Farm wel een beetje miste, waren de dieren. Buiten de loslopende kippen om dan. Er stonden wel wat schaapjes in de wei, maar niet echt om mee te knuffelen. En verder stond er in een stal ergens een stier. Of het BoerenBed Manor Farm ergens anders zijn dieren had staan, was me uiteindelijk niet duidelijk geworden.

BoerenBed bij Londen

Het leuke aan BoerenBed Manor Farm is dat het een uur vanaf Londen ligt. Mijn oudste dochter is dol op stedentrips. Om een beetje één op één aandacht te verdelen, had ik met haar de trein vanaf Alton naar Londen gepakt. Daarbij was het zo leuk om het contrast van het boerenland en de stad te zien. Dus als je een citytrip naar Londen met het BoerdenBed wil combineren, moet je echt bij BoerenBed Manor Farm zijn.

Met je kleintje naar Londen? Nee dan onze Londen speurtocht mee!

Dagje Portsmouth

Naast een dagje Londen, kun je vanaf BoerenBed Manor Farm ook heel goed een dagje naar Portsmouth doen. Portsmouth is een redelijk grote stad aan de kust van Zuid Engeland. Het leuke aan Portsmouth is dat je hier echt van die leuke Pier kermissen hebt. Maar wil je lekker cultuur snuiven, dan kun je ook zeker je lol op. Portsmouth heeft namelijk een rijke geschiedenis waar her en der nog genoeg van te zien en te ervaren is. En dacht je dat je in Londen leuk kon shoppen, dan moet je ook echt Gunwharf Quays bezoeken. Hier vind je namelijk de outlet van ruim 90 beroemde merken.

Alice Holt Forest

Maar het meeste dat wij bij het BoerenBed Manor Farm gedaan hebben, is relaxen en genieten van de rust. In de directe omgeving van het BoerenBed Manor Farm kun je ook uren wandelen. En wat ook heel leuk voor de kinderen was, was het Gruffalo wandelpad in het Alice Holt Forest. In dit bos vind je houten sculpturen van verschillende Gruffalo figuren. Deze staan verspreid over een kindvriendelijke wandelroute in het Alice Holt Forest.

Ik begon deze blog met de vraag of we ons verblijf bij het BoerenBed in Zuid Engeland als leuk hebben ervaren? Ik kan je in volle overtuiging zeggen, ja! Ook de kinderen hebben een fantastische tijd bij het BoerenBed gehad. Maar, eerlijk is eerlijk, ze waren na drie weken wel blij toen ze thuis weer onbeperkt aan het stroom konden hangen.

Kijk hier voor meer info over deze BoerenBed boerderijen in Zuid Engeland:

Previous ArticleNext Article