Wat je moet hebben voor een actieve gezinsvakantie

nodig actief gezin

Eén van de beste manieren om tijd met het gezin door te brengen, is door samen op vakantie te gaan. Hoe je zo’n vakantie invult, is voor iedereen anders. Wij als ouders, doen graag dingen tijdens onze vakantie. We trekken erop uit, willen de omgeving en cultuur ontdekken, terwijl de kinderen ook graag een duik nemen in het zwembad. Tijdens zo’n vakantie is het belangrijk dat je compromissen maakt. Je moet nu eenmaal een beetje rekening met elkanders wensen houden. En na een dag vol met avonturen en actief bezig zijn, hebben kinderen (en hun ouders) ook een beetje rust en ontspanning nodig, daar is niks mis mee. Maar dat wij als gezin graag een actieve vakantie hebben, is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. En voor zo’n actieve gezinsvakantie, heb je een aantal dingen nodig. 

De juiste spullen

Voor een actieve vakantie heb je de juiste spullen nodig. Wat die juiste spullen zijn, is natuurlijk afhankelijk van de activiteiten die je gaat doen. Ga je veel fietsen tijdens je vakantie, dan moet je zorgen voor goede fietskleding en een passende helm. Toch zijn er een aantal producten die je gerust kunt aanschaffen. Goede wandelschoenen bijvoorbeeld! Wanneer je wandelschoenen aanschaft, betekent dat heus niet meteen dat je je vakantie vol moet plannen met wandelingen. Maar tijdens een actieve vakantie ben je veel buiten en dus is goed schoeisel noodzakelijk. Wat je ook gerust kunt aanschaffen, zijn fijne shoftshell jassen. Shoftshell jassen zijn comfortabele jassen die waterafstotend, winddicht en toch ademend zijn. Toen wij onze vakantie met het gezin naar IJsland aan het voorbereiden waren, hebben we de shoftshell jassen ontdekt en sindsdien kopen we ook voor de kinderen standaard een shoftshell jas. Deze jassen kun je kopen bij de outdoorwinkel of gewoon online. Zo zijn de softshell jassen verkrijgbaar bij Engelbert Strauss.

De juiste plek

Wanneer je gaat voor een actieve gezinsvakantie, dan moet je natuurlijk wel een locatie kiezen waar je met je gezin actief bezig kunt zijn. Zo vinden wij een vakantie in de bergen heel fijn, daar zijn volop activiteiten te beleven. Maar een vakantie aan het strand zal voor ons niet per direct een luiervakantie zijn, want ook daar kun je natuurlijk heel actief bezig zijn. Denk maar eens aan een surfvakantie. Hoe dan ook, het is wel belangrijk om van te voren te bedenken wat je tijdens een actieve gezinsvakantie wil gaan doen.

Je verblijfsplek is ook een belangrijk puntje om over na te denken. Zo kun je met je gezin gaan kamperen, maar uit ervaring weet ik dat ’thuiskomen’ na een actieve dag in een comfortabele hotelkamer of appartement ook heel erg fijn kan zijn. Zo verbleven wij afgelopen zomer bij een vakantieboerderij van Roter Hahn in Zuid-Tirol. Daar gold actief bezig zijn niet alleen voor de omgeving, want eenmaal terug op de boerderij, werd ook daar weer heel actief meegewerkt door de kinderen. Wil je actief en ontspanning echt goed combineren, boek dan een luxe hotel, zoals wij deden in Oostenrijk bij Hotel Singer in Berwang. Want dan kom je na zo een actieve gezinsvakantie ook nog eens uitgerust thuis.


Afbeelding: Shutterstock / Halfpoint

Previous ArticleNext Article